Categories: ΓΕΥΣΗ

Ο «υπερφυσικός» κύριος Γκικόπουλος

Δέκα χρόνια μεράκι, αγάπη, χαμόγελα ικανοποίησης από εκάστοτε αγνώστους και πολύ αλκοόλ μετράει στο βιογραφικό του ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος ενώ μερικά από αυτά τα πέρασε εκτός από τη μπάρα, πίσω από λογιστικά γραφεία. Τόσο πολύπλευρος λοιπόν ο «θαυματοποιός» αν θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε έτσι, Αλέξανδρος κάτι που το καταλαβαίνει κανείς απολαμβάνοντας και τις εξίσου πολύπλευρες γεύσεις του. 

Πίσω στα δεκαοχτώ του, λίγο αφού ξεμπέρδεψε με το σχολείο άρχισε να πειραματίζεται στον πάγκο του Kalhua, μετά ήρθε το Asbenti και προέκυψε μία τεράστια σβούρα όπως λέει και ο ίδιος. Μαζί με όλα αυτά εργαζόταν συγχρόνως σε λογιστικό γραφείο

«Είχα βέβαια και πρωινή δουλειά, δουλειά γραφείου πάνω στα λογιστικά. Δούλευα χωρίς υπερβολή, είκοσι ώρες τη μέρα. Όλα αυτά για να μη στεναχωρήσω τον πατέρα μου ο οποίος είναι λίγο ρομαντικός με το επάγγελμα του και πάντα θα ήθελε να με δει να γίνομαι και εγώ κάτι αντίστοιχο. Εργάζεται στον τομέα των οικονομικών. Δεν ήθελα να του χαλάσω το όνειρο.»

Κάποια στιγμή βέβαια του το χάλασε γιατί όπως ήταν επόμενο ο πατέρας του δεν άργησε να μάθει την αλήθεια ακόμη και με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο, έτσι μία μέρα μετά τη δουλειά πήγε να πιει ποτό με τους συνεργάτες του και είδε το γιο του να σερβίρει κοκτέιλ. Ο Αλέξανδρος δεν έχει να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο πάνω σε αυτό και στο τι επακολούθησε. Το ασυγκράτητο πάθος του για το bartending άλλωστε δεν θα μπορούσε να μείνει κρυφό για πολύ καιρό. «Νομίζω πως η σχέση μου με το αλκοόλ είναι κάτι παραπάνω από ερωτική. Είναι σχέση που δεν γίνεται να χωρίσεις ποτέ. Παρόλα αυτά δεν πίνω κάθε μέρα.»

Φήμες λένε ότι έχει τέτοια μανία για το επάγγελμα του που στην προσπάθεια του να φτιάξει το ακαταμάχητο κοκτέιλ έχει σιδερώσει ακόμη και ψιλοκομμένα κομμάτια από μπέικον.Καθόλου περίεργο δεν μας φαίνεται αφού για να περάσει πίσω από τη μπάρα πρώτα πέρασε μέσα από την κουζίνα.«Μου αρέσει πολύ το φαγητό. Μαγειρεύω πάντα πολύ στο σπίτι και επειδή στην πραγματικότητα όλα ξεκίνησαν από την κουζίνα ακόμη και το ποτό για μένα μία κουζίνα είναι. Ίσως τελικά και να μαγειρεύω καλύτερα από ότι φτιάχνω ποτά.»

 Άμα τον ρωτήσεις τι είναι αυτό που αγαπάει περισσότερο σε αυτό που κάνει θα τον πιάσεις να κομπιάζει, θα σκεφτεί και μετά από λίγο αβίαστα θα απαντήσει. «Νομίζω πάνω από όλα για μένα είναι το πώς θα ευχαριστηθεί ο άλλος το ποτό μου, το αν θα θυμάμαι κάποιον που έχει ξανάρθει, αν θα με θυμάται και αυτός, αν θα με αναζητήσει την επόμενη φορά. Αυτό που αγαπώ τόσο πολύ στο επάγγελμα μου δεν είναι ένα πράγμα αλλά ένα συνονθύλευμα πραγμάτων που συνθέτουν μια κατάσταση, για μένα αξιαγάπητη.»

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πως ο «υπερφυσικός» κύριος Γκικόπουλος βρέθηκε μαζί με το “Supernatural” κοκτέιλ του στην τετράδα των ατόμων που διεκδικούν ένα εισιτήριο για Αυστραλία μέσα από το διαγωνισμό BACARDI Legacy Global Cocktail Competition. Η μαεστρία του, το ‘αδάμαστο’ πάθος του να πειραματιστεί με βασικό στοιχείο το αλκοόλ τον έχουν κάνει, πέρα από να βρίσκεται μία ανάσα πριν την Αυστραλία, σε έναν από τους πιο πολλά υποσχόμενους Έλληνες barman που έχει αναδείξει εδώ και χρόνια η νυχτερινή ζωή της Αθήνας.

Μάτα Λίτου

Share
Published by
Μάτα Λίτου