Categories: ΓΕΥΣΗ

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος στους 100 καλύτερους σεφ του κόσμου

Στη λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο Grimaldi Forum στο Μονακό, στο πλαίσιο του 1ου παγκόσμιου συνεδρίου «Chefs World Summit», το γαλλικό περιοδικό «Le Chef» ανακοίνωσε την ετήσια λίστα του με τους 100 καλύτερους σεφ παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, στην εκατοστή θέση, βρίσκεται ο σεφ και ιδιοκτήτης του πολυσυζητημένου sushi bar «Sushimu», Αντώνης Δρακουλαράκος.

Το «γαστρονομικό βαρόμετρο» της πολυεθνούς επιτροπής του περιοδικού, αποτελούμενης από 534 σεφ από κάθε γωνιά της υφηλίου, βραβευμένους με δύο και τρία αστέρια Michelin, κατέγραψε για τρίτη χρονιά μερικές από τις πιο δυνατές παρουσίες του παγκόσμιου προσκήνιου που φέρουν και τιμούν τις αξίες του επαγγέλματος με γαστρονομική γραφή που αγγίζει τα όρια της τελειότητας.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρέθηκε ο Alain Passard του εμβληματικού L’ Arpège στο Παρίσι, το οποίο κρατά τα τρία αστέρια Michelin του για περισσότερο από δύο δεκαετίες, με τους Martin Berasategui και Pierre Gagnaire των ομώνυμων εστιατορίων να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Έλληνας «sushi master»

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος πριν από περίπου ένα χρόνο έστησε το μικροσκοπικό «Sushimu», ένα 12θέσιο sushi bar στο οποίο αποδίδει την ιαπωνική κουζίνα σεβόμενος τα πρότυπα που διδάχτηκε στην «Tokyo Sushi Academy», στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Εργάστηκε σε μικρά και μεγαλύτερα μαγαζιά επιλέγοντας στην πορεία να εξειδικευτεί στην «υψηλή αλλά και λαϊκή τέχνη του σούσι», όπως την αποκαλεί. Το υπόβαθρο των σπουδών του στις φυσικές επιστήμες τον βοήθησε να κατανοήσει σε βάθος το επάγγελμα που τελικά επέλεξε και αυτό που πλέον κάνει είναι και αυτό που εξ αρχής επεδίωκε. «Αξίζει σε ένα τόσο καλοκουρδισμένο σύμπαν να πηγαίνεις σε μια δουλειά που την ευχαριστιέσαι» δηλώνει σε μία φράση που συγκεντρώνει όλη του τη φιλοσοφία την οποία φροντίζει να αποτυπώσει δημιουργικά σε έναν χώρο που η κοινωνικοποίηση και το ιαπωνικό «ευ τρώγειν» αποτελούν σήμα κατατεθέν.

Η κορυφαία δεκάδα

1. Alain Passard – L’Arpège (Παρίσι, Γαλλία)
2. Martin Berasategui – Restaurant Martin Berasategui (Λασάρτε Όρια, Ισπανία)
3. Pierre Garnaire – Restaurant Pierre Gagnaire (Παρίσι, Γαλλία)
4. Michel Bras – Le Suquet (Λαγκιόλ, Γαλλία)
5. Seiji Yamamoto – Nihonryori Ryugin (Τόκυο, Ιαπωνία)
6. Éric Frechon – Épicure (Παρίσι, Γαλλία)
7. Jonnie Boer – De Librije (Σβόλε, Ολλανδία)
8. Rene Redzepi – Noma (Κοπεγχάγη, Δανία)
9. Emmanuel Renaut – Flocons de Sel (Μεζέβ, France)
10. Joan Roca – El Celler de Can Roca (Χιρόνα, Ισπανία)

Όλη η λίστα εδώ

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA