Categories: ΓΕΥΣΗ

Noah: Η αυλή του κέντρου που αποφάσισε να φέρει το καλοκαίρι μέσα στον Χειμώνα

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε μπροστά σε ένα από τα πιο ωραία και κεντρικά πάρκα της Αθήνας, απέναντί σας έχετε το Πάρκο Ελευθερίας. Ανεβείτε στην κορυφή του, προσεγγίστε την από την οδό Ευζώνων. Θα χρειαστεί να ψάξετε λίγο για την είσοδο που θέλω να ανακαλύψετε.  

Μόλις φτάσετε στο τέρμα της μικρής οδού κινηθείτε ελαφρώς δεξιά. Καθώς περπατάτε θα σας αποκαλύπτεται ένα κτίσμα που θυμίζει μεξικάνικη χασιέντα. Πλησιάστε, είστε πλέον στην αψίδα του. Περνώντας την θα συναντήσετε μια κατάφυτη, ευρύχωρη αυλή που απομονώνει τους ήχους από την κίνηση που επικρατεί στην κοντινή Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. 

Όσα μαξιμαλιστικά σας περιτριγυρίζουν είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, είναι πολύ πιθανό να αναγνωρίσετε την χαρακτηριστική αισθητική του Άλεξ Πετράκη αν συνηθίζετε να βγαίνετε σε μαγαζιά αφιερωμένα στη γοητεία που έχει η πατίνα του χρόνου. Το γλυπτό χέρι που αναπόφευκτα θα συναντήσετε κατά την είσοδό σας σχηματίζει το «σ’αγαπώ» στη νοηματική γλώσσα. Είναι αδύνατο να μην το παρατηρήσετε. 

Ανακαλύψατε το περασμένο καλοκαίρι αυτό το καλά κρυμμένο spot στο κέντρο της Αθήνας;

Τελευταία βλέπω ότι πολλά από τα #tb σας στα social media γίνονται με καλοκαιρινά στιγμιότυπα, εκείνα δηλαδή που θυμίζουν τις πιο πρόσφατες ξέγνοιαστες μέρες όλων μας.  Ίσως γι’ αυτό και η παραπάνω αυλή του κέντρου επέστρεψε λίγο νωρίτερα στο feed μου απ΄όσο περίμενα. 

Πρόκειται για ένα αμιγώς καλοκαιρινό μαγαζί, για έναν χώρο που πήρε το όνομά του από τον χαρακτήρα της σειράς Dark αλλά κάθε άλλο παρά σκοτεινό είναι. Αν και το Noah θα ήταν κλειστό κατά τους χειμερινούς μήνες, η ομάδα του αποφάσισε να ξανασυναντηθεί λίγο νωρίτερα, να προετοιμαστεί για τη δεύτερη σεζόν του, να πειραματιστεί. Έτσι δημιούργησε ένα μενού έτσι ώστε να φέρει σπίτι μας τις πιο χαλαρές αναμνήσεις που δημιουργήσαμε στον χώρο του, για να μη μας φαίνονται τόσο μακρινές. 

Ό,τι θυμάστε από το μπαρ του κι από τα τα ευφάνταστα singature cocktails του Βασίλη Νικήτα φτάνει στην πόρτα μας, ο κατάλογος με τα ποτά του δεν μπορεί να αφήσει κανέναν παραπονεμένο. To Noah ξέρει να χειρίζεται τον καφέ (που προμηθεύεται από την εταιρεία Taf), προσφέρει υγιεινά smoothies (τα οποία αγαπήθηκαν πολύ το περασμένο καλοκαίρι), μας φέρνει τη δική του sangria με οδηγίες σερβιρίσματος ενώ ξέρει πως να δώσει το κάτι παραπάνω στο spritz μας. Αν ανήκετε σε εκείνους που θέλουν μια ζεστή σοκολάτα τον χειμώνα, δοκιμάστε τη σε cocktail, στο Smoky Xocolatl με μεσκάλ που νομίζω ότι θα σας ενθουσιάσει. 

Ό,τι θυμάστε από το μπαρ του κι από τα τα ευφάνταστα singature cocktails του Βασίλη Νικήτα φτάνει στην πόρτα μας.

Κάποια από αυτά έχουν και οδηγίες σερβιρίσματος.

Με το delivery και take away μενού του, το Noah μας συστήνει και τη νέα του σεφ. Η Ελένη Σαράντη (The Zillers) έχει συγκεντρώσει γνώριμες και δημοφιλείς συνταγές από τον διεθνή χάρτη της γεύσης και μας τις παρουσιάζει αλλιώς, με άφθονη φαντασία και νοστιμιά, με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Να δοκιμάσετε τη σούπα κοτόπουλο με lemongrass, γάλα καρύδας, noodles ρυζιού (έρχονται ξεχωριστά για να τα φάτε όπως πρέπει),  chilli και μανιτάρια Shineji, τα fish and chips μπακαλιάρου με πούδρα από μπέικον και μαγιονέζα με chilli, να μοιραστείτε τα “Ν.F.C” κομμάτια από μπούτι κοτόπουλο σε κρούστα δημητριακών, με (πάντα χειροποίητη) μαγιονέζα curry και τη χοιρινή κορτεζίνα με κεράσι και εσπεριδοειδή που χορταίνει τουλάχιστον τρεις. 

Το burger της Ελένης Σαράντη με το ψωμί με κουρκουμά και το tikka masala μπούτι κοτόπουλο, harissa, καπνιστή κρέμα γιαουρτιού, κόλιανδρο,  αγγούρι, μάνγκο είναι από τα must eat του Noah αν είστε φανατικοί των ιδιαίτερων burgers, έχετε ή όχι αδυναμία στο ινδικό. Η σεφ είναι και εξαιρετική ζαχαροπλάστης, μπορείτε να κλείσετε το γεύμα σας με το αποδομημένο cheesecake της και το πειραγμένο μωσαϊκό της. 

Με το delivery και take away μενού του, το Noah μας συστήνει και τη νέα του σεφ. Αυτή είναι η εκδοχή της Ελένης Σαράντη για την παντζαροσαλάτα.

Το tika masala burger της που πρέπει να δοκιμάσετε.

Η σούπα κοτόπουλο με noodles ρυζιού (έρχονται ξεχωριστά) που θα σας ζεστάνει.

Το πειραγμένο μωσαϊκό του Noah.

Η ομάδα του Noah θέλει να μας μεταφέρει σε ένα εναλλακτικό κυριακάτικο τραπέζι, σε ένα καλά κρυμμένο spot της Αθήνας που μπορεί να μην το είχε προβλέψει αλλά θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι να ξαναέρθουν πιο ζεστές μέρες. Αν είστε συντονισμένοι στο instagram προφίλ της θα ανακαλύψετε όσα ετοιμάζει, όλα εκείνα που θέλει να φέρει στην πόρτα μας μέχρι να επιστρέψουμε στα τραπέζια και τη μπάρα της.

Αν είστε συντονισμένοι στο instagram προφίλ τoυ Noah, θα ανακαλύψετε όσα ετοιμάζει η ομάδα του

Νoah, Ευζώνων Πάρκο Ελευθερίας Μέγαρο Μουσικής. Tηλ: 2107233419. Μπορείτε να βρείτε το μενού του εδώ.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.