Categories: STREET FOOD

New York Sandwiches – Το Μανχάταν μετακόμισε στην οδό Νίκης

Το New York Sandwiches, διάσημο για το περίφημο brunch του, τα σάντουιτς και τα μπέργκερ που φέρνουν τους σιελογόνους αδένες μας σε οργασμό ήρθε και στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα στην πιο πολύχρωμη γειτονιά του, την οδό Νίκης, τον ανηφορικό δρόμο που θα μπορούσε να είναι ο νούμερο ένα προορισμός για ένα πολυπολιτισμικό γαστρονομικό τουρ. Το New York Sandwiches μοιάζει τώρα, σαν να ανήκε πάντα εκεί. 

New York Sandwiches

Grilled Cheese Pastrami

Η υπεύθυνη του καταστήματος, Αντριάνα Κόμητα, διάλεξε την ζωντανή γειτονιά του κέντρου, καθώς τις θυμίζει τα busy, σταυροδρόμια πολιτισμών – στενά της Νέας Υόρκης. «Έχει ζωντάνια και είναι σα να είσαι σε μια μικρή γειτονιά της Νέας Υόρκης. Ο τουρισμός σε συνδυασμό με τους δικούς της ανθρώπους, τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων κάνουν την οδό Νίκης έναν ιδιαίτερο δρόμο. Πήγαμε πολύ καλά στους Αμπελόκηπους και έτσι αποφασίσαμε να έρθουμε και στο κέντρο, που το αγαπάμε πολύ». Το New York Sandwiches ξεκίνησε το 2011. Η Αντριάνα θέλησε να μεταβεί στο χώρο της εστίασης, κυρίως γιατί ήθελε να φέρει στην Ελλάδα τα σάντουιτς που γεύονταν μικρή σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί στη γενέτειρά της, τον Καναδά. Στην πορεία βέβαια είδε ότι μπορεί να πάει ένα βήμα παραπέρα και επεκτάθηκε στο μαγικό κόσμο του burger αλλά και φυσικά στο brunch, που έγινε συνώνυμο του καταστήματος. Το μενού έχει στήσει η ίδια μαζί με την ομάδα της κουζίνας του καταστήματος. Οι πρώτες ύλες είναι όλες ελληνικές και το διάσημο παστράμι από – πού αλλού; – από τον Σαρήμπογια από την Προσοτσάνη Δράμας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο χώρος φέρει έναν σκανδιναβικό μινιμαλισμό και ταυτόχρονα μια νεοϋρκεζικη πινελιά με τα διπλά booths σε ένα εξαιρετικό μπλε raf χρώμα, που κάνει σωστό κοντράστ με το άσπρο πλακάκι και το ανοιχτόχρωμο ξύλο. Ο Daniel Day Lewis, ως Bill ‘The Butcher’ Cutting από τις «Συμμορίες της Νέας Υόρκης», σε κοιτάει επιβλητικά όσο τρως. Αυτό το όμορφο αποτέλεσμα έχει επιμεληθεί το αρχιτεκτονικό γραφείο Block722  και συγκεκριμένα ο Σωτήρης Τσέργας  και η Κάτια Μαργαρίτογλου. Η Αντριάνα Κόμητα, ήθελε να διαφοροποιήσει το χώρο της οδού Νίκης από αυτόν των Απελοκήπων. «Ήθελα να ξεφύγει λίγο από την αισθητική του street food μαγαζιού, που συνήθως υποτάσσεται σε trends και θέλει αλλαγές κάθε 6 μήνες. Το στυλ του μαγαζιού είναι πιο ουδέτερο και διαχρονικό, αλλά και φιλικό για dine in». 

Νεϋορκέζικο toutch με τα booths

Σκανδιναβικό μίνιμαλ

Δοκιμάσαμε Grilled Cheese Pastrami με γερή δόση παστράμι, τυρί έμενταλ, πίκλες και  μουστάρδα  σε ψωμάκι χωριάτικο λευκό (διατίθεται και με σικάλεως) (8,50 ευρώ), Blue Burger με σως ροκφόρ, onion rings, μπέικον και μαρούλι iceberg, με ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες (8,45 ευρώ), Mini BBQ burger με λιωμένο τυρί cheddar,καραμελωμένα κρεμμύδια, iceberg και bbq sauce (3,95 ευρώ), αλλά και τη σούπα της ημέρας με ψωμί ή κρουτόν (4,20 ευρώ).

Info: Νίκης 23, Σύνταγμα, Τηλέφωνο:21 0321 600 // nys.gr

Μίνι κόλαση το BBQ burger

Blue Burger

Σούπα με κρουτόν

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη