Categories: ΓΕΥΣΗ

Γεμίσαμε το καλάθι της νοικοκυράς με πύθωνα, κροκόδειλο και αρνίσια αμελέτητα

Έχεις αναρωτηθεί τι γεύση έχει ο κροκόδειλος; Με τι σος ταιριάζει το κρέας πύθωνα; Αν τα βατραχοπόδαρα είναι τόσο νόστιμα που ισχυρίζονται οι Γάλλοι; Στο ελληνικό τραπέζι τέτοια κρέατα δύσκολα εμφανίζονται, καθώς και λόγω διαθεσιμότητας προτιμούμε το αρνάκι, το χοιρινό, το μοσχαράκι, το κοτόπουλο.

Αλλά έστω και από διάθεση περιέργειας μια φορά δε θέλεις να πεις στη μάνα σου «τι καλό μας έφτιαξες;» και να σου απαντήσει «Έχω παναρισμένη στρουθοκάμηλο με μανιτάρια και σος κρασιού»;  

Κάνοντας μια βόλτα στο κατάστημα του Γογγάκη στη Λαχαναγορά ανακαλύψαμε κατεψυγμένες λιχουδιές (ας τι πούμε έτσι) που μας πάνε σε πιο εξωτικές, για εμάς, κουζίνες.

Να λοιπόν τι μπορούμε να βρούμε και να μαγειρέψουμε στο σπίτι μας.

Κροκόδειλος: Η γεύση του μοιάζει αρκετά με εκείνη του κοτόπουλου. Μπορείτε να τον μαρινάρετε σε λεμόνι, ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι, χοντροκομμένο πιπέρι και σόγια σος, να τον κάνετε στα κάρβουνα ή στο γκριλ και να συνοδέψετε με satay σος. (κροκόδειλος Νοτίου Αφρικής, 36,00 €/kgr)

Καγκουρό: Μεγάλο σουξέ στις κουζίνες του Σίδνεϊ. Μαρινάρετε σε ελαιόλαδο με πιπέρι, τυλίξτε με αλουμινόχαρτο, ψήστε το στο φούρνο, συνοδεύστε με πράσινη σαλάτα, πουρέ πατάτας ή ρύζι (καγκουρό φιλέτο Αυστραλίας, 8,80 €/kgr)

Φίδι: Ναι, μπορείτε να φάτε φίδι και όσοι έχουν δοκιμάσει ισχυρίζονται τους θυμίζει κοτόπουλο. Οι πύθωνες εκτρέφονται, δεν είναι άγριοι και ο κύριος στο βίντεο θα σας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα τον μαγειρέψετε  (πύθωνας φιλέτο, Βιετνάμ/ΗΠΑ, 69, 00 €/kgr).

Φασιανός: Οι Βρετανοί θεωρούν τους φασιανούς ιδανικό πιάτο για φθινοπωρινές, βροχερές μέρες. Το στήθος του είναι λίγο πιο λιπαρό και μαλακό από τα μπουτάκια, που μπορεί να είναι λίγο σκληρά. Μια γκουρμέ πρόταση είναι φασιανός με ραβιόλια και άγρια μανιτάρια δηλαδή κάτι από Ιταλία και κάτι από Βρετανία σε ένα ελληνικό τραπέζι (φασιανός Βρετανίας 7.20 €/kgr)

Ελάφι: Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές στην κατηγορία γκουρμέ κρέατα, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και πολλά θρεπτικά συστατικά.  Μπορείτε να το μαγειρέψετε στην κατσαρόλα μαζί με μανιτάρια, καπνιστό μπέικον, σκόρδο, κρεμμύδι και κόκκινο κρασί. Η συνταγή αναλυτικά εδώ. 

Μοσχαρίσια μάγουλα: Από τα πιο γευστικά μέρη του μοσχαριού. Γίνονται πολύ ωραία κρασάτα και συνοδεύονται ιδανικά με ζυμαρικά (μόσχου μάγουλα Πολωνίας  3, 60 €/kgr).

Βατραχοπόδαρα: Οι Γάλλοι τα θεωρούν τρελούς μεζέδες. Εδώ λίγοι τα δοκιμάζουν. Να η ευκαιρία. (βατραχοπόδαρα Ινδονησίας, 13,50 €/kgr)

Στρουθοκάμηλος: Και έλεγα τι θέλω να φάω αυτή την Κυριακή; Μήπως στρουθοκάμηλο με τζίντζερ και σάλτσα πορτοκαλιού;  Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ (φιλέτο στρουθοκαμήλου Ολλανδίας/Γαλλίας/Νοτίου Αφρικής 24,50 €/kgr)

Αμελέτητα: Πάμε σε πιο γνώριμες καταστάσεις δηλαδή σε αρνί και σε αμελέτητα κοινώς σε αρνήσια αμελέτητα. Μπορεί κάποια κορίτσια να κάνουν «ίουυυυ» αλλά αυτά χάνουν. Τηγανίστε τα (αρνίσια αμελέτητα Νέας Ζηλανδίας 3,90 €/kgr)    

Μυαλά αρνίσια: Πρώτα τα βράζουμε κάνα δεκάλεπτο, μετά τα πανάρουμε, μετά τα τηγανίζουμε, μετά τα τρώμε. Είναι τραγανά και πολύ νόστιμα με αυτον τον τρόπο και χάνουν την όποια γλιτσερή υφή τους (αρνίσια μυαλά Νέας Ζηλανδίας 3,50 €/τεμάχιο)      

Χοιρίδια γάλακτος: Ναι, ήταν κάπως creepy. Να το πούμε αυτό (χοιρίδια γάλακτος Ισπανίας 3, 15 €/kgr)

Μοσχαρίσιος πατσάς: Και κατεψυγμένος πατσάς για τα πρωινά που μόλις γύρισες και από το μεθύσι ούτε καν θυμήθηκες να πας να φας (μόσχου πατσάς γάλακτος 3,70 €/kgr)

Σαλιγκάρια: Αφαιρείτε τη συσκευασία και τοποθετείτε, χωρίς απόψυξη, τα σαλιγκάρια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, με το βούτυρο προς τα πάνω. Ψήνετε για περίπου 10’-12’, σερβίρετε αφού λιώσει το βούτυρο πλήρως και αρχίσει να κοχλάζει.

Αστακομαρονάδα, κι ας μην είστε στο νησί. Ιδού η λύση, παγωμένη μπροστά σας (αστακοί Τζαμάικας, Κούβας, Μεξικού 24,90 €/kgr)

Και τα καβούρια όμως κάνουν δυνατή μακαρονάδα (καβούρια ολόκληρα 3,50 €/kgr)

Σούσι: Εάν πάλι δεν το έχετε καθόλου με την κουζίνα, παίρνετε συσκευασία των 40 έτοιμων τεμαχίων σούσι με 20 € και απλώς τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ώρες. 

Το κατάστημα άνοιξε στη λαχαναγορά τον περασμένο Μάρτιο
Η έδρα βρίσκεται απο τη δεκαετία του '60 στην Κέρκυρα
Ένα κατάστημα το οποίο πουλάει κατεψυγμένα κρέατα, λαχανικά, θαλασσινά και ψάρια στην αγορά του Ρέντη Αθήνα 2016more
Αρνίσια αμελέτητα
Αστακοί κατεψυγμένοι
Και ολόκληρα καβούρια
Και κροκόδειλος στο κατάστημα της λαχαναγοράς
Ποιος παρήγγειλε πύθωνα;
Μπούτι ελαφιού
Μάγουλα μοσχαρίσια
Φιλέτο καγκουρό
Φασιανοί από Βρετανία
Αρνίσια μυαλά
Πατσάς μοσχαρίσιος
Καθαρισμένο, ολόκληρο γουρουνάκι γάλακτος
Έχετε φάει ποτέ στρουθοκάμηλο;
Σαλιγκάρια έτοιμα για μαγείρεμα
Το ψυγείο με τα εξωτικά κρέατα
Σούσι, το ξεπαγώνεις, το τρως
με ό,τι περίεργο μπορείς να φανταστείς

Γογγάκης, εντός λαχαναγοράς Αγ. Ιωάννη Ρέντη, καθημερινά ανοικτά Δευτέρα-Σάββατο 06:30-19:00 και Κυριακή 07:30-15:30
Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.