Categories: ΓΕΥΣΗ

Το Fullspoon είναι εδώ για να καταστρέψει όλες τις δίαιτες

Λίγη ζάχαρη, νερό και ατόφια σοκολάτα δημιουργούν ένα από τα πιο γευστικά σορμπέ του κέντρου της Αθήνας εδώ και μόλις δύο εβδομάδες. Κάπου ανάμεσα στο γιουσουρούμ της πλατείας Αβησσυνίας και τα παλαιοπωλεία που μένουν ζωντανά δίνοντας μια άλλη μορφή στον εμπορικό δρόμο της Ερμού, ένα μικροσκοπικό μαγαζί στολισμένο με φουτουριστικά σχήματα απαριθμεί 36 διαφορετικές γεύσεις παγωτού και πλέκει καθημερινά τα πιο γευστικά τσουρέκια.

Το Fullspoon είναι το γλυκό εγχείρημα της Αντωνία Γκούβη και του Βαγγέλη Σωμαράκη οι οποίοι δημιούργησαν ένα μικρό κατάλογο γλυκών που δεν λιγώνουν και οι μερίδες τους είναι έτσι μοιρασμένες ώστε να μπορεί κάποιος να δοκιμάσει παραπάνω από μία λιχουδιά τη φορά. Όπως εξηγούν, δεν είχαν ως στόχο να απευθύνονται μόνο στους «ιερείς» του γλυκού  που μπορούν να αναγνωρίσουν από μια κουταλιά την προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών τους αλλά στηρίζονται στον ουρανίσκο όλων όσων θέλουν να απολαύσουν ένα καλό γλυκό.

Η Αντωνία Γκούβη και ο Βαγγέλης Σωμαράκης

Καθημερινά από τη τζαμαρία του παρασκευαστηρίου μπορεί κανείς να δει τα πλεγμένα τσουρέκια τους, αφού οι ίδιοι επέλεξαν μια συνταγή που θεωρούν πως τα τελευταία χρόνια έχει παραμεληθεί θέλοντας να επαναφέρουν την παραδοσιακή, πολίτικη γεύση της. Εκείνη δηλαδή που χρειάζεται διπλό φούρνισμα για να φουσκώσει σωστά, αυγό στο ψήσιμο και ποιοτικό καβουρδισμένο αμύγδαλο για γαρνιτούρα. Η αφράτη πρότασή τους μπορεί να διατηρηθεί αναλλοίωτη για μέρες, προσφέρεται είτε σε φέτες, σε ατομικό ή κανονικό μέγεθος (από 1,20ευρώ) και συνδυάζεται ιδανικά με σοκολάτα και παγωτό.

Το πριν…

και το μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα καλά κρυμμένο τραπέζι στο εσωτερικό του χώρου που επιμελήθηκε η αρχιτέκτονας Έρικα Κυρίτση γεμίζοντας το με γεωμετρικά σχέδια και έντονες γωνίες – τις οποίες αξίζει να παρατηρήσει κανείς- σερβίρονται ροφήματα που φυσικά μπορούν να δοθούν και στο χέρι, όπως ο φρέντο εσπρέσο που δεν περνάει από κάποιο μίξερ αλλά πέφτει ζεστός πάνω στα παγάκια διατηρώντας τη γεύση που θα είχε αν επιλέγαμε να τον καταναλώσουμε ζεστό.

 

Τα γεμισμένα με κρέμα patisserie ή σαντιγί σου, γαρνιρισμένα με ζεστή η κρύα σοκολάτα (γάλακτος, κουβερτούρα ή λευκή) και δημιουργούν ένα τέλειο προφιτερόλ που μπορεί να γεμίσει και με παγωτό της επιλογής μας (από 2,90 ευρώ) καθώς και το «όσο πρέπει» τραγανό και ελαφρύ trifle φραουλας με στρώσεις από φλωρεντίνες αμυγδάλου, φρέσκες φράουλες, κρέμα patisserie και σαντιγί (από 3,40 ευρώ), είναι δύο από τις σπεσιαλιτέ που φιγουράρουν στη βιτρίνα του αριθμού 123. Όσον αφορά τα παγωτά που φτιάχνονται από φρέσκο γάλα της φάρμας Κουκάκη (από 2 ευρώ) και περιλαμβάνουν ιδιαίτερες επιλογές όπως vegan σύκο, σορμπέ bitter σοκολάτας, γεύση φιστίκι χωρίς χρώμα, brownies με κομμάτια καρύδια και καραμέλα, γιαούρτι με ρόδι και καϊμάκι με βουβαλίσιο γάλα συνοδεύονται με χειροποίητα μπισκότα langues de chat στην κορυφή γυρνώντας τον χρόνο πίσω.

Εκτός όμως από τις σταθερές στον κατάλογο προτάσεις σε γλυκά και μια επιπλέον που θα κάνει την εμφάνισή της ανά μήνα, το Fullspoon φροντίζει να αποτελεί μια ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες αφού έχει δημιουργήσει και μια σειρά από κοκτέιλ -εκμεταλλευόμενο τα υλικά που έχει ήδη στα ψυγεία του- διατηρώντας μάλιστα ευχάριστα χαμηλά τις τιμές. Μια σύντομη στάση για ένα sorbetto με παγωτό λάιμ, βότκα και prosecco είναι ένα καλό ζέσταμα για εκείνο το βράδυ που θα συνεχιστεί σε κάποιο κοντινό μπαρ.

Fullspoon, Ερμού 123, Μοναστηράκι. Τηλ: 2168003006
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη