Categories: FeaturedΓΕΥΣΗ

Με το Fishpoint θα γεμίσει ψάρια το Καλλιμάρμαρο

Φρέσκο σαν το ψάρι που έχεις βγάλει μόλις από το νερό είναι το Fish Point, το ιχθυοπωλείο – εστιατόριο – fish deli που άνοιξε στην οδό Αρχιμήδους στο Παγκράτι, σε μια πιάτσα που ανεβαίνει ταχύτατα. Πριν από δέκα μέρες άνοιξε τις πόρτες του η αγορά ψαριών και μόλις πριν τέσσερις μέρες στήθηκε και είναι ανοιχτό πλέον για το κοινό το εστιατόριο – delicatessen.

Ο μοντέρνος χώρος του εστιατορίου του Fish Point

Αυτό το «τρία σε ένα», είναι μια ιδέα του Ιουλιανού Ηλιάδη, ιδιοκτήτη του καταστήματος που ασχολείται με το ψάρι τα τελευταία 20 χρόνια. Ο σκοπός του Fish Point είναι να κάνει πάλι το ψάρι προσιτό στον κόσμο και να πάψει να θεωρείται είδος πολυτελείας.  Αυτό το επιβεβαιώνουν και οι τιμές στο Fish Point.

Το ιχθυοπωλείο ξεκινά από νωρίς το πρωί

Φρέσκα ψάρια στην Αρχιμήδους; Κι όμως!

Έτσι θα παραλάβετε το ψαράκι σας για το σπίτι αν ζητήσετε να σας το ψήσουν στο Fish Point.

Μπακαλιάρος για τη μέρα που ‘ρχεται!

Ένα Σολωμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ιχθυοπωλείο του Fish Point ανοίγει νωρίς το πρωί και το εστιατόριο από τις 12. Οι επιλογές που έχεις περνώντας από την Αρχιμήδους όμως δεν περιορίζονται σε ψώνια ή dine – in. Μπορείς να ψωνίσεις το ψάρι της επιλογής σου και απλά να φύγεις. Μπορείς πάλι να ζητήσεις να στο ψήσουν (με κόστος ψησίματος περίπου 2,80 ευρώ το κιλό) και να το πάρεις να το απολαύσεις σπίτι. Αν θες επίσης έχεις τη δυνατότητα να ψωνίσεις μερικά από τα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα που διατίθενται προς πώληση στο χώρο, όπως το κρητικό παρθένο ελαιόλαδο «Θάλασσα», θαλασσινό νερό για μαγείρεμα ή μαριναρισμένα, καπνιστά και παστά ψάρια.

Φυσικά αξίζει να κάτσεις στον πολύ μοντέρνα διακοσμημένο χώρο του εστιατορίου του Fish Point και να απολαύσεις το γεύμα της επιλογής σου, υπό τους ήχους τζαζ μουσικής, συνοδεία κρασιού (μία από τις 20 ετικέτες που φιλοδοξούν να γίνουν περισσότερες) ή της ιδιαίτερης ισπανικής μπύρας με θαλασσινό νερό Er Boqueron (3,20 ευρώ). Και η μπίρα και το κρασί συνοδεύονται από «ψαρομεζέ».

Μπύρα με θαλασσινό νερό από την Ισπανία

Dine – in ή ψώνια; Στο Fish Point μπορείς να τα κάνεις όλα.

Ο κατάλογος θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται μέσα στις επόμενες μέρες και αυτό που θα έρθει και θα ξεσηκώσει σίγουρα το Παγκράτι, είναι το fish burger. Ακόμη θα προστεθούν μακαρονάδες με διάφορα θαλασσινά και κλασικά ελληνικά πιάτα με  βάση το ψάρι. Το Fish Point δε θα μπορούσε παρά να έχει εντάξει στον κατάλογό του και πολύ δυνατό σούσι. Δοκιμάσαμε Kappamaki daikon (5 ευρώ), Maki salmon (4 ευρώ) και Nigiri μυλοκόπι (4 ευρώ). Το πιάτο που έκλεψε όμως τις εντυπώσεις, ήταν το φιλέτο φαγκρί  με ντομάτα Σαντορίνης (11 ευρώ).  

Ορεκτικό, μπρουσκετάκια με μελιτζανοσαλάτα και φρέσκο ντοματίνι

Φιλέτο φαγκρί in the making

Φιλέτο φαγκρί με ντομάτα Σαντορίνης

Κόλαση!

Όταν το ιχθυοπωλείο κλείνει, βγαίνουν στο πεζοδρόμιο και τρία τραπεζάκια, που τα σηκώνει πλέον και ο καιρός. Και επειδή έρχεται και 25η και η παράδοση απαιτεί μπακαλιάρο στο τραπέζι, στο ιχθυοπωλείο του Fish Point θα βρείτε ολόφρεσκο προς 12,80 ευρώ (με κόκαλο) ή 16,80 (φιλέτο). Τα πάντα για το ψάρι πλέον θα τα βρεις στο Παγκράτι, στη σκιά του Καλλιμάρμαρου.  

Info: Fish Point, Αρχιμήδους 8, Πλατεία Πλαστήρα, Παγκράτι, τηλ. 210 7565321
Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη