Categories: ΓΕΥΣΗ

Fiesta Cubana: Tαξίδι στην Κούβα, με οδηγό τα TGI Fridays™!

Ως γνωστές γευσιγνώστριες και λάτρεις του καλού φαγητού και ποτού, δοκιμάσαμε τα νέα λαχταριστά καλούδια των αγαπημένων TGI Fridays™ και μεταφερθήκαμε έστω και για λίγο στη μαγευτική Κούβα! Αφού καθίσαμε αναπαυτικά στον υπέροχο χώρο των TGI Fridays™ στο Κολωνάκι, οι υπάλληλοι του καταστήματος μας περιποιήθηκαν σαν βασίλισσες. 

Cuban Corn Fritters

Tο ταξίδι μας ξεκίνησε με ένα PUMPKIN DAIQUIRI, το frozen cocktail έκπληξη, που αποτελείται από Havana Club Añejo 3 Años, χυμό από φρέσκο lime, ζάχαρη και πουρέ κολοκύθας. Μπορεί  η κολοκύθα να σου φαίνεται μη αναμενόμενο υλικό για ποτό, αλλά μια πρώτη γουλιά κι ένα ευχάριστο  γλυκό γαργαλητό στον ουρανίσκο θα σε πείσει….Ως side dish, προτείνουμε τα εκπληκτικά CUBAN CORN FRITTERS,  παραδοσιακές κουβανέζικες τηγανίτες από καλαμπόκι, αυγό και μπαχαρικά που σερβίρονται με σπιτική salsa (αν δεν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά “βουτήξτε” με μέτρο). 

Old Cuban

Mini Picadillo Quesadilla

Συνεχίσαμε με MINI PICADILLO QUESADILLA, γεμισμένες με picadillo mix και τυρί Monterey Jack, οι οποίες συνοδεύονταν επίσης από καυτερή salsa. Στα ποτήρια μας αυτή τη φορά είχαμε τo OLD CUBAN, ένα cocktail που συνδυάζει Havana Club Añejo 3 Años και Havana Club Añejo 7 Años, με φρέσκο lime, φύλλα μέντας, Tabasco, σιρόπι passionfruit και Prosecco, όπως μας εξήγησε ο Βασίλης, ο έμπειρος mixologist του TGI Fridays™ Κολωνακίου. 

Ultimate Zombie

Cuban Sandwich

Για το τέλος αφήσαμε το πιο χορταστικό πιάτο της Fiesta Cubana, το λαχταριστό CUBAN SANDWICH, με ψιλοκομμένο χοιρινό φούρνου, καπνιστό ζαμπόν, λιωμένο τυρί Swiss και πίκλες, κόκκινο λάχανο, κρεμμύδι, μαγιονέζα και μουστάρδα Dijon. Δεν υπήρχε περίπτωση να αντισταθούμε φυσικά σε ένα τρίτο Cocktail. To ULTIMATE ZOMBIE είναι η “ultimate” επιλογή για τους πιστούς του Zombie, επειδή σερβίρεται σε ένα ποτήρι με σχήμα καρύδας, το οποίο πολύ θα θέλαμε να πάρουμε σπίτι μας. Περιέχει Havana Club Añejo 3 Años, Havana Club Añejo Reserva και Αpricot Βrandy με σιρόπι ζάχαρης, χυμό από ανανά, πορτοκάλι και φρέσκο lime, λίγες σταγόνες αρωματικά bitters και πουρέ mango. Σκέτη κόλαση!

Χορτάτες, σε σημείο που αποφασίσαμε να μην φάμε για τις επόμενες δύο μέρες και τρομερά ευδιάθετες, έπειτα από την περιποίηση του εξαιρετικού προσωπικού, αλλά και από τα «μεθυστικά» cocktails γυρίσαμε στο γραφείο, κάνοντας όλους τους συναδέλφους να σκάσουν από τη ζήλεια τους!

Η Fiesta Cubana στα TGI Fridays™ θα διαρκέσει μέχρι και τις 2 Μαρτίου και εκτός από γεύσεις και αρώματα Κούβας, περιλαμβάνει μουσική και χορό! Σε συνεργασία με τη χορευτική ομάδα Salsa Sinners, τα TGI Fridays™ μας προσκαλούν σε 4 FIESTA CUBANA PARTIES που θα απογειώσουν τη διάθεσή μας και θα μας …σηκώσουν απ ’τις θέσεις μας! Σημειώστε ημερομηνίες: 5/2 Γλυφάδα, 6/2 Αμπελόκηποι, 19/2 Κηφισιά, 22/2 Κολωνάκι.

Η επόμενη βόλτα μας στα TGI Fridays™, εκτός από λαχταριστές γεύσεις και εξωτικά cocktail, θα έχει χορό λοιπόν και αυτή τη φορά θα πάρουμε μαζί και τους υπόλοιπους, για ένα κουβανέζικο Popaganda team night-out !

Φιλίππα Δημητριάδη / Ζωή Παρασίδη

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη / Ζωή Παρασίδη