Με ιστορία από το 1939 και στην καρδιά της Αθήνας, ένα από τα πιο παλιά και εντυπωσιακά bar της πόλης μπαίνει σε μια νέα εποχή. To Zonars αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να μας παρουσιάσει ένα νέο κεφάλαιο, ότι θα ακολουθήσει το fine drinking κύμα που κινεί την μπαρ σκηνή της Αθήνας και έχει αναθέσει αυτό το νέο, δημιουργικό, απολαυστικό του κομμάτι σε μία από τις καλύτερες εκπροσώπους του είδους.
Η εκκίνηση της νέας εποχής του (άκρως εντυπωσιακού) bar του Zonars σηματοδοτείται με έναν κατάλογο που μας επανασυστήνει κλασικά ποτά κι είναι μόνο ο πρόλογος για το επικείμενο signature μενού που ήδη σχεδιάζεται στο bar lab από τους Hybrogardeners και τη νέα bar leader του Zonars, Μυρσίνη Σπανέλη. Θρυλικά, κλασικά ποτά σαν το Negroni, το Dry Martini, το Mai Tai σερβίρονται στην πιο αυθεντική τους συνταγή, σχεδιάζονται με σύγχρονες τεχνικές και ελληνικά στοιχεία.
Τρεις είναι οι κατηγορίες που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν έναν ευρύτερο φάσμα γευστικών απαιτήσεων: Η “Vintage Classics with a twist” είναι αφιερωμένη στα πιο ιστορικά ποτά όλων των εποχών και κυρίως στην pre 50’s εποχή, η “Tiki Culture Tribute” τιμά το πιο playful cocktail κίνημα και διαθέτει συνταγές εμπλουτισμένες με σπιτικές παρασκευές χωρίς υπερβολές ενώ η “Fancy Bubbles & Aperitivos” ενδείκνυται για after office και early drinking εξόδους αφού περιλαμβάνει ποτά όπως Perfect Gin & Tonic και Low abv cocktails που μπορούν να σταθούν ακόμα και στο τραπέζι, δίπλα στο μενού φαγητού του Zonars.
Εκτός από τα προϊόντα συνεργασίας τους που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα του Ν. Ψυχικού και της Κηφισιάς, το πρότυπο κρεοπωλείο του Carnicero meat & delicatessen ένωσε τις δυνάμεις του με την πολύχρονη πείρα του γνωστού σεφ Ηλία Σκουλά για ένα ακόμα γαστριμαργικό εγχείρημα, αυτή τη φορά στον χώρο της εστίασης.
Η νέα πρόταση για ανώτερης ποιότητας κρέας στο κέντρο της Αθήνας ακούει στο όνομα Magna Grecia Steak Bistro-Rotisserie, έχει έντονο ελληνικό χαρακτήρα – με πιάτα όπως το γαμοπίλαφο με φιλέτο ροφού, χοιρινό κοντοσούβλι, κρητικό αρνί οφτό, που μπλέκεται με τη διεθνή κουζίνα (δοκιμάστε οπωσδήποτε τα πιτάκια με χοιρινό iberico, πικάντικη σάλτσα λαχανικών, sour cream και pico de gallo), με την Ιταλία, τη Γαλλία, με αμερικάνικες επιρροές και με μερικά από τα σημαντικότερα steaks στον κόσμο (“cafe de Paris” entrecôte, bistecca Fiorentina, rib eye, tagliata Wagyu κ. α.).
Η κουζίνα που ξέρει να χειριστεί άψογα την ποικιλία κρεάτων που έχει συγκεντρώσει βρίσκεται στον πρώτο όροφο του πολυχώρου Yoleni’s, μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε επιτόπου premium κοπές κρέατος της επιλογής μας στο εστιατόριο, είτε να επιλέξουμε από τις δημιουργικές προτάσεις πιάτων που εκμεταλλεύονται εξαιρετικά ελληνικά (και όχι μόνο) προϊόντα πάντα με την υπογραφή του σεφ.
Ο Ηλίας Σκουλάς είναι μια πληθωρική, πολύπλευρη προσωπικότητα κάτι που αντικατοπτρίζεται στις προτάσεις του Magna Grecia Steak Bistro-Rotisserie. Πάντα επικεντρωμένος στην πιο εκλεκτή πρώτη ύλη έχει χωρίσει τον κατάλογό του σε δύο βασικές κατηγορίες, της rotisserie με κρέατα αυστηρά της ώρας και του steak bistro που πλαισιώνονται από starters όπως το καρπάτσιο από κόντρα φιλέτο Charolais και οι τηγανητές πατάτες με τυρί βολάκι Άνδρου και κρόκο βιολογικού αυγού σε κενό αέρος, κυρίως όπως η καρμπονάρα με μπέικον κατσίκι και αυγοτάραχο, το burger “La Catedral” με ελληνικό και black angus μοσχαρίσιο μπιφτέκι 300g που αποτελεί μια κατηγορία από μόνο του (άλλωστε ο σεφ φημίζεται για τα burgers που δημιουργεί) αλλά και πρωτότυπα γλυκά όπως το childhood sweetheart με γεμιστές φούσκες soux και αφρό φράουλας που αποτελεί μια γευστική έκπληξη.
Ένα all day café που ξεχωρίζει στον πολυσύχναστο δρόμο της Καραϊσκάκη για την αισθητική του, τις προσεγμένες του προτάσεις -από τον καφέ μέχρι το αλκοόλ- και τις υψηλού επιπέδου συνεργασίες του εισάγει μια νέα πρόταση που μπορεί να αποτελεί μεγάλο food trend των τελευταίων ετών, μια συνήθεια συνδεδεμένη με το Σαββατοκύριακο για πολλούς.
Όμως, το NoVeM προτίμησε να αποφύγει τυχόν βιασύνες και να παρουσιάσει τη σύντομη κάρτα του όταν νιώσει πως έχει επιλέξει τις κατάλληλες συνταγές. Έπειτα από τρία χρόνια λειτουργίας και κάνοντας για ακόμα μια φορά τη διαφορά στην έξοδο της περιοχής του Χαϊδαρίου εγκαινιάζει τον λαχταριστό brunch κατάλογό του που σύντομα θα εμπλουτιστεί με συνταγές βασισμένες στα αυγά.
Στο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του, είτε στον εσωτερικό γύρω από το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι είτε στα τραπέζια κάτω από τα πεύκα στο εξωτερικό εφόσον ο καιρός το επιτρέπει σερβίρει καθημερινά από τις 11:00 έως τις 19:00 τις συνταγές ενός brunch menu δικής του έμπνευσης. Αγαπημένες συνταγές στο brunch του NoVeM είναι το τραγανό bagel με παλαιωμένο μοσχαρίσιο παστράμι, το ζουμερό chicken burger, τα pancakes με λευκή σοκολάτα, φουντούκια,καραμελωμένα φρούτα του δάσους, άνθη λουλουδιών.
Τον κατάλογο συμπληρώνουν πιάτα όπως τα vegan mini sandwiches με avocado pasta, καραμελωμένα μανιτάρια, αγγούρι και πιπεριές, μπρουσκέτες με ψάρι ή αλλαντικά, σαλάτες που συνοδεύονται από χειροποίητα κριτσίνια ενώ υπάρχει και μια πιο «αθώα» γλυκιά επιλογή, αυτή των healthy pancakes με βρώμη, μέλι, μπανάνα, καραμελωμένα μήλα και κανέλα Κεϋλάνης.