Categories: ΓΕΥΣΗ

Ο πιο pop καφές της πόλης σερβίρεται στο Coffix

Ένα μαγαζί που σερβίρει ποιοτικό καφέ και νόστιμο φαγητό στην Καλλιθέα έχει καταφέρει με την αισθητική του να εντυπωσιάσει τους συντάκτες μέσων που ασχολούνται με το σύγχρονο design. Το Coffix  έχει βρεθεί στις σελίδες του El Decor Italia και του Design Milk, έχει pop art αναφορές και πρωτότυπη διακόσμηση, ενώ είναι κρυμμένο σε έναν παράλληλο της Λεωφόρου Συγγρού.

Έχοντας στο μυαλό τους την αισθητική του λονδρέζικου SHOT, οι ιδιοκτήτες του Γιώργος Άνδραλης και Γιώργος Παπαγγελής επιχείρησαν να εργαστούν σε μια γειτονιά που δεν είναι -ή τουλάχιστον δεν έχει γίνει ακόμη- πιάτσα εξόδου.  

O χώρος που άνοιξε πριν από τρεις μήνες στον αριθμό 26 της οδού Δοϊράνη έχει την υπογραφή του Studiomateriality και ξεχωρίζει για την σχεδιασμό με το μπλε βιομηχανικό πάτωμα, το λευκό πλακάκι, τις λεπτομέρειες που δίνουν χρώμα.  Μάλιστα, ένα από τα χαρακτηριστικά φωτιστικά από λαμαρίνα και plexiglas του design studio της Αρχελάου στέκεται πάνω από έναν πάγκο στο εσωτερικό του μαγαζιού. 


Εκτός όμως από το πρωτότυπο «περιτύλιγμα», το Coffix δίνει ιδιαίτερη προσοχή και στο «περιεχόμενο», προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα από νωρίς το πρωί μέχρι νωρίς το βράδυ, αφού ανοίγει στις 8 π.μ. και κλείνει στις 8μ.μ.  

Οι απαιτητικοί του καφέ θα γευτούν  ένα χαρμάνι τεσσάρων διαφορετικών ποικιλιών από χώρες της Λατινικής Αμερικής, ισορροπημένο σε γεύση και οξύτητα. Παράλληλα, στην κουζίνα του παρασκευάζονται καθημερινά -την στιγμή της παραγγελίας- σαλάτες, ζυμαρικά, χειροποίητα μπιφτέκια και γλυκά, εκτός από την ποικιλία σε κουλούρια, κρουασάν, αυγά και σάντουιτς που διαθέτει για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τη μέρα τους όχι μόνο με ένα ρόφημα, αλλά με ένα πλήρες πρωινό.


Με την τιμή του καφέ να ξεκινάει από 1,30 ευρώ,  το Coffix λειτουργεί κυρίως σε μια take-away λογική κι εξυπηρετεί με delivery εκτός από την Καλλιθέα και την Νέα Σμύρνη, τον Νέο Κόσμο, το Κουκάκι και το Παλαιό Φάληρο.


Στον πλούσιο κατάλογό του ξεχωρίζουν ροφήματα όπως η σοκολάτα bitter, smoothies σαν το “wake up” με γάλα, μπανάνα, μέλι και βρώμη και το “green power” με σπανάκι, τζίντζερ, αχλάδι, μέλι, γιαούρτι, γάλα αμυγδάλου, εκχύλισμα βανίλιας.

Όσον αφορά το φαγητό του, ξεχωρίζουν σαλάτες με quinoa, φακές ή σολομό και αβοκάντο, burgers όπως το “caesars” με κοτόπουλο πανέ, iceberg, μπέικον, παρμεζάνα και caesars sauce αλλά και πιάτα όπως το ζουμερό χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι ή οι  πένες ολικής με ελαφριά σάλτσα τρούφας, ντοματίνια Σαντορίνης, άγρια μανιτάρια και sticks κολοκυθιού. 

Coffix, Δοϊράνης 26. Καλλιθέα. Τηλ: 2109511596
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη