Categories: STREET FOOD

Chef and the dog: εκεί που θα φας hot dog με wasabi και roll με ψίχα αστακού με τα χέρια

Φτάνω στο μικρό αλλά προσεγμένο χώρο του Chef and The Dog, στη Λουκιανού, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης. Το τηλέφωνο για παραγγελίες χτυπά σαν τρελό ενώ δυο κυρίες στο διπλανό τραπέζι παλεύουν να φάνε με το μαχαιροπίρουνα το hot dogs κάνοντας με αυτομάτως να αποφασίσω ότι εγώ θα επιλέξω να το φάω με τα χέρια γιατί εδώ που τα λέμε η μισή απόλαυση του να τρως street food βρίσκεται σε αυτήν ακριβώς την απλότητα της διαδικασίας.

Βέβαια στο Chef and the dog δε μιλάμε για ένα απλό street food, από αυτό που τρως βιαστικά στα όρθια για να ρίξεις κάτι στο στομάχι σου. Ο καλός μάγος του gourmet άγγιξε με το ραβδάκι του τα hot dogs αλλά και τα υπόλοιπα πιάτα του μαγαζιού κι έτσι γεννήθηκαν μερικοί απρόοπτοι αλλά ταυτοχρόνως ενδιαφέροντες συνδυασμοί.

Για παράδειγμα το Katsu Dog, ας πούμε μια ιαπωνική εκδοχή του αγαπημένου μας «βρώμικου», που περιλαμβάνει λουκάνικο παναρισμένο με πάνκο, μαγιονέζα με wasabi, tonkatsu sauce, τουρσί τζίντζερ, λεπτοκομμένο λάχανο με καρότο, ψιλοκομμένο νόρι (6.50 €). Το δοκίμασα όπως κι έχω να πω ότι το παναρισμένο, τραγανό λουκάνικο κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη και στην ανάμειξη του wasabi που δίνει τον όσο πρέπει καυτερό τόνο ενώ η υπερβολή του σβήνει λόγω της μαγιονέζας. Έξυπνος συνδυασμός πολύ καλή επιλογή.

Katsu Dog, με λουκάνικο παναρισμένο με πάνκο, μαγιονέζα με wasabi, tonkatsu sauce, τουρσί τζίντζερ, λεπτοκομμένο λάχανο με καρότο, ψιλοκομμένο νόρι

Δεύτερο hot dog, το Truffle Dog με λουκάνικο, μαγιονέζα με λάδι τρούφας, καραμελωμένα κρεμμύδια, σωταρισμένα μανιτάρια, τυρί προβολόνε και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (7.00 €). Πρόκειται για μια πιο ήπια γευστικά επιλογή, όχι κακή αλλά ίσως χρειάζεται ένα ακόμη συστατικό για να το εκτινάξει.

Truffle Dog με λουκάνικο, μαγιονέζα με λάδι τρούφας, καραμελωμένα κρεμμύδια, σωταρισμένα μανιτάρια, τυρί προβολόνε και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Δεν αντέχω να προχωρήσω σε τρίτο hot dog αλλά παράλληλα με τα άλλα δύο δοκίμασα την εξαιρετική πραγματικά σαλάτα με γαρίδες, μπέικον, σπανάκι, τοματίνια και παρμεζάνα που θα προστεθεί σύντομα στον κατάλογο. Από τον κατάλογο ακόμη αλλιεύω ως επιλογές σε μια μελλοντική επίσκεψη μου το καυτερό Mexican Dog με λουκάνικο, λεπτοκομμένο τουρσί jalapeno, ντοματίνια και κόλιανδρο (6.00 €) όπως και το Lobster Roll με ψίχα αστακού, λεπτοκομμένο μαρούλι, μαγιονέζα με ξύσμα λεμόνι, πίκλα αγγούρι και φέτες ντομάτας (10.00 €).

Βγαίνοντας από το Chef and the Dog βλέπω, σχεδόν, τη νέα τάση να έρχεται καταπάνω μου. Μετά τα burgers και τα sandwitches η Αθήνα θα γίνεται η πρωτεύουσα των hot dogs. Για να δούμε λοιπόν.

Chef and the dog, Λουκιανού 21Β, Κολωνάκι, τηλ. 21 0724 8889

Katsu Dog, με λουκάνικο παναρισμένο με πάνκο, μαγιονέζα με wasabi, tonkatsu sauce, τουρσί τζίντζερ, λεπτοκομμένο λάχανο με καρότο, ψιλοκομμένο νόρι more
Truffle Dog με λουκάνικο, μαγιονέζα με λάδι τρούφας, καραμελωμένα κρεμμύδια, σωταρισμένα μανιτάρια, τυρί προβολόνε και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι more
Σαλάτα με γαρίδες, μπέικον, σπανάκι, τοματίνια και παρμεζάνα
Φιλετάκια με σαλάτα, θα προστεθούν σύντομα στον κατάλογο

Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Λίνα Ρόκου