Categories: ΓΕΥΣΗ

Αυτό είναι το Φιλιππινέζικο για το οποίο παραμιλάνε τα Νότια Προάστια

 

 Στη Βασιλέως Παύλου, σε ένα ήσυχο στενό κοντά στην πλατεία της Βούλας, βρίσκεται το ασιατικό εστιατόριο Boracay -φωτεινό και ανάλαφρο, σε μίνιμαλ λευκούς χρωματισμούς- το οποίο μπορεί να μην βρίσκεται σε κάποια κοραλλένια παραλία με κοκοφοίνικες αλλά γευστικά έχει τη δύναμη να διακτινίσει τους πελάτες στο ομώνυμο τροπικό νησί των Φιλιππίνων απ’ όπου δανείστηκε το όνομα του. Ιδιοκτήτης του ο Νίκος Στασινόπουλος -ένας νεαρός, γεμάτος όρεξη για υγιές «επιχειρείν», με καταγωγή από τις Φιλιππίνες– ο οποίος δημιούργησε το πρώτο φιλιππινέζικο bar-restaurant στα νότια για να μοιραστεί την αγάπη του για την αυθεντική ασιατική κουζίνα σε τιμές προσιτές.

«Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα άνετο μαγαζί με γεύσεις αυθεντικά εξωτικές» μου λέει ο Νίκος, με ένα χαμόγελο αφοπλιστικό «τις οποίες θα μπορεί κανείς να δοκιμάσει είτε εδώ είτε στο σπίτι του -φρέσκιες και όχι ταλαιπωρημένες- εξαιτίας τσαπατσούλικων τρόπων διανομής. Με συνεργάτιδα λοιπόν, την μητέρα μου Σουζάνα, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες καθώς και εξειδικευμένους σεφ στην ασιατική κουζίνα φτιάξαμε το μενού, επιμεληθήκαμε τον χώρο, διαλέξαμε προσεχτικά τις συσκευασίες που θα μεταφέρονται τα φαγητά και δημιουργήσαμε το Boracay, ένα χώρο άνετο και αυθεντικό, χωρίς καλαμωτές και φαντεζί ντεκόρ, με μαζεμένο μενού και τιμές τουναντίον «απαγορευτικές».

Δυνατά σημεία του μαγαζιού, οι πρώτες ύλες, που είναι όλες φρέσκες –από τις σάλτσες, τον ανανά, το λάιμ, το τσίλι, το λέμονγκρας, το μάνγκο μέχρι τις φρέσκιες νούγιες (που δεν βρίσκει εύκολα κανείς σε αντίστοιχα εστιατόρια) και η ανοιχτή κουζίνα στην οποία πρωταγωνιστούν ο άσσος του σούσι, Christopher και ο Fred που έχει εξειδίκευση στην ζεστή ασιατική μαγειρική. Δύο σεφ που δεν χορταίνει κανείς να τους βλέπει να χαμογελούν οι οποίοι μάλιστα, ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να τρώνε με τα χέρια για να νιώθουν άνετα, καθώς σύμφωνα με την γιαπωνέζικη κουλτούρα –όπως μας εξηγούν- το να τρως με τα χέρια δεν θεωρείται αγένεια αλλά ο πιο ωραίος τρόπος για να απολαύσει κανείς σωστά το σούσι του ή το finger food.

Για αρχή μας προσφέρουν μία σούπα Gyoza Shrimp με γιαπωνέζικα πιτάκια γεμιστά με γαρίδα (ευχάριστα ζουμερή), νούγιες ρυζιού, σοταρισμένες με κάρυ και φρέσκα λαχανικά (στον κατάλογο υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε νούγιες  –ρυζομακάρονα, ζυμαρικό yakisoba, rice-stick, νούγιες φασολιού για χορτοφάγους) ενώ στο τραπέζι φτάνουν και τα υπόλοιπα ορεκτικά, αχνιστά φιλιππινέζικα πιτάκια με γέμιση χοιρινό (ανάλαφρα στον ατμό), μία σαλάτα Bankai Pancit Curry Shrimp με πράσινα λαχανικά και δροσερή σος και τραγανά χειροποίητα spring rolls. Σειρά έχει το σούσι  με προτάσεις από το catch of the day (στο μενού καθημερινά αναφέρονται τα φρέσκια ψαριά της ημέρας και μπορεί κανείς να επιλέξει από αυτά) -masago sushi (απίστευτο) με σολομό, κρεμμύδι, spicy σάλτσα και αυγοτάραχο masago από χελιδονόψαρο, Jumbo rolls Spicy salmon masago με σολομό, σουρίμι, βραστή γαρίδα, αυγοτάραχο masago, τζίντζερ, αγγούρι και αβοκάντο (που φτάνουν στο τραπέζι φρέσκα, δεν μυρίζουν και είναι δροσερά, όπως ακριβώς πρέπει να είναι το σούσι) ενώ στη συνέχεια μας σερβίρουν ένα crazy duck με τραγανή πάπια, σάλτσα πάπιας, μαρούλι, πράσο, αγγούρι και φρέσκο τζίντζερ που προτείνεται στους πελάτες που δεν τρελαίνονται για ωμό ψάρι. Για τελείωμα μας αποχαιρετούν με ένα γλυκόξινο κοτόπουλο με φρέσκο ανανά και λαχανικά (άψογα βρασμένα) που είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο δυνατά ατού του μαγαζιού. 

Λίγο πριν φύγω, γύρω στις 16.00, τα τραπέζια έχουν ήδη γεμίσει -γεγονός που δεν μου προκαλεί και μεγάλη έκπληξη, δεδομένου της περιποίησης που συνάντησα εδώ, αλλά φαίνεται πως υπάρχει κι άλλος λόγος που συμβαίνει αυτό. Από την Τρίτη έως την Παρασκευή, από τις 16.00 έως τις 19.00 έχουν Happy afternoon, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί κανείς να απολαύσει πιάτα σε χαμηλές τιμές και γίνεται το αδιαχώρητο στο μαγαζί.  Ενημερωθείτε για τα πιάτα ημέρας του “Happy hour” κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας ή στην σελίδα τους στο facebook 

Βασ. Παύλου 94, Βούλα, Ανοιχτό από Τρίτη έως Κυριακή από τις 13.00 έως τις 24.00, τιμή ανά άτομο 20 ευρώ, τηλ. 210 968.9500. 

Σοφία Αλεξίου

Share
Published by
Σοφία Αλεξίου