Categories: ΓΕΥΣΗ

Στο φετινό Athens Street Food Festival θα χρειαστείς την παρέα σου, το φαγητό σου, την ΑΛΦΑ σου

Είναι αποδεδειγμένο και τόσο γνωστό  πλέον όσο το ότι η γη γυρίζει: μία φορά να έχεις βρεθεί στο Athens Street Food Festival, στο μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της Aθήνας που έγινε θεσμός, θα έχεις καταλάβει ότι εκεί θα δεις κάθε είδους ντόπιο καλοφαγά:  

Εκείνον που θέλει να μειώσει τις αποστάσεις και απολαμβάνει να βρίσκει όλες τις καλές λιχουδιές συγκεντρωμένες σε έναν χώρο. Εκείνη που βρίσκει μια καλή αφορμή να συγκεντρώσει την παρέα της σε ένα μέρος και να ευχαριστηθούν όλοι φαγητό αφού οι επιλογές είναι πολλές και λαχταριστές…

Θα συναντήσεις όσους έχουν βάλει στόχο της ζωής τους να τρώνε όλα τα ωραία και να ανακαλύπτουν συνέχεια καινούριες γεύσεις. Εμάς που παρότι τρώμε συνέχεια έξω, έχουμε FOMO και δεν γίνεται να λείπουμε από τη μεγαλύτερη γιορτή φαγητού της πόλης.

Ότι θα φας ωραία στο Athens Street Food Festival είναι σίγουρο. Όπως και ότι θα δροσιστείς, φαγητό χωρίς μπύρα γίνεται; Για μερικούς από εμάς δεν γίνεται, είναι σχεδόν νόμος αφου συνοδεύει υπέροχα κάθε street food, ελληνικό και όχι μόνο,  γιατί η αλήθεια είναι ότι πλέον το φαγητό της Αθήνας είναι σίγουρα πιο ποιοτικό αλλά και πιο κοσμοπολίτικο από ποτέ.

Το πιο δροσερό περίπτερο στο Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι είναι αυτό της ΑΛΦΑ, που (για να μην σας πιάσουν αδιάβαστους) αποτελεί μία από τις παλαιότερες μάρκες μπύρας στην Ελλάδα, ενώ υπήρξε η πρώτη μπύρα ευρείας κατανάλωσης με ελληνικό όνομα.

Ακριβώς επειδή είναι το πιο δροσερό, ανθισμένο περίπτερο που μοιάζει σαν μια όαση για τους λάτρεις της μπύρας, θέλαμε κι εμείς να νιώσουμε έτσι λίγο την άνοιξη που φέτος δεν λέει να μας κάνει τη χάρη να έρθει για τα καλά. Έτσι, όλα μας τα πιάτα τα απολαύσαμε εκεί.

Ξεκινήσαμε με μια ΑΛΦΑ lager, με την πρωταγωνίστρια στην οικογένεια της ΑΛΦΑ. Ξανθιά και ελαφριά, δροσερή και ξεδιψαστική, με πλούσιο αφρό, αν μας ζητούσαν να χαρακτηρίσουμε με μία μόνο λέξη την ΑΛΦΑ lager θα λέγαμε «ευκολόπιοτη».

Μάθαμε ότι το λαμπερό της χρυσαφί χρώμα και το απαλό άρωμα βύνης προκύπτει από το ότι ζυθοποιείται με την ίδια παραδοσιακή συνταγή, εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και με 100% ελληνικό κριθάρι, όπως όλες οι μπύρες της οικογένειας ΑΛΦΑ. Και  καθώς μας ταιριάζει απόλυτα με τις barbeque γεύσεις, κατευθυνθήκαμε προς τους ειδικούς του είδους, προς το περίπτερο του Po’ Boys BBQ και ζητήσαμε το «μυστικό burger». Τι έχει μέσα; Δεν μπορούμε να σας πούμε, είναι άκρως μυστική συνταγή.

Στη συνέχεια, κάναμε ένα διάλειμμα από το αλκοόλ αλλά όχι από τη γεύση. Η ΑΛΦΑ Χωρίς διατηρεί τον απολαυστικό χαρακτήρα και τα φυσικά αρώματα μιας αληθινής lager. Έχει ισορροπημένη γεύση και απευθύνεται στους λάτρεις της μπύρας, σε εμάς που αν μας ρωτούσαν «τι θα ήθελες να έχεις αν ναυαγούσες σε ένα νησί» θα απαντούσαμε «ένα ψυγείο με άφθονες μπύρες», σε εμάς δηλαδή που μπορούμε και θέλουμε να την απολαμβάνουμε  οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, διατηρώντας όμως τον έλεγχο των στιγμών τους.

Και μιας και είπαμε νησί, και επειδή μας σκεφτήκαμε να κάνουμε ταξίδια ταιριάξαμε την ΑΛΦΑ Χωρίς με ζουμερά tacos από το Mama Roux. Οκ, το Μεξικό νησί δεν είναι αλλά όσο να πεις τις παραλίες του τις έχει.

Από τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε το φαγητό ως ιεροτελεστία, δεν θα μπορούσαμε να μην πιούμε και τη μπύρα της οικογένειας που το μυστικό για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση κρύβεται σε μία κίνηση

Αναποδογυρίζοντας το κουτί της, η μαγιά της αφιλτράριστης και φυσικά θολής και σταρένιας ΑΛΦΑ Weiss ζωντανεύει.

Συνδυάζοντας την αγαπημένη γεύση της ΑΛΦΑ με τα αρώματα και τη φρουτώδη αίσθηση της κατηγορίας Weiss, αυτή η μπύρα της οικογένειας είναι χωρίς αμφιβολία η μπύρα αυτών που ξέρουν να απολαμβάνουν το καλό φαγητό. Η ήπια πικράδα και το γεμάτο σώμα της κάνουν το φαγητό μας απολαυστικότερο και αναδεικνύει τέλεια τις πιο «ψαγμένες» γεύσεις, όπως ένα τυλιχτό σουβλάκι από το Hoocut.

Από την επίσκεψη μας στο πρώτο τριήμερο του Athens Street Food Festival και την εμπειρία μας, τρία πράγματα χρειάζεσαι για να απολαύσεις την μεγαλύτερη γιορτή φαγητού της Αθήνας: Την παρέα σου, το φαγητό σου, την Άλφα σου. Το πιο δροσερό περίπτερο στο Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι θα σε περιμένει για δύο ακόμα τριήμερα 17-18-19 και 24-25-26 Μαΐου.                                                                                                    
     

Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.