Πριν 75 χρόνια, στα Καμίνια προμηθεύονταν τα απαραίτητα από ένα μπακάλικο. Εκεί έβρισκαν όσπρια, τυριά, κρασί φτιαγμένο από τους ιδιοκτήτες,…
Στην πλατεία Βραζιλίας υπάρχει ένα μαγαζί που έχει λίγο αέρα Νέας Υόρκης, λίγο αέρα σέρφερ από το Λος Άντζελες και…
Η πρώτη εντύπωση είναι «τι φανταστικό κλαμπ θα ήταν αυτό». Τα σκαλάκια στην υποδοχή θα διαχώριζαν την είσοδο από το dancefloor…
Tι έχει πάθει το κέντρο της Αθήνας με την πίτσα; Την κάναμε πρόσφατα αυτή τη συζήτηση στην Popaganda. Βέβαια, όσες πιτσαρίες…
To Μπούσμιλς είναι ένα ένα χωριό που εδώ και 4 αιώνες ζει και αναπνέει για την παραγωγή του Bushmills, του καλύτερου ιρλανδέζικου ουίσκι.…
Οι ιταλικές γεύσεις ήταν πάντα κάτι που σαγήνευε τους Αθηναίους. Τρατορίες και εστιατόρια με ιταλικό φαγητό, μπορείς να βρεις εύκολα…
Ας ξεκινήσουμε με μια άχρηστη πληροφορία. Το Pura Vida είναι το καφέ που έσπασε την κατάρα της οδού Περικλέους. Μην πάει…
Στην γαστρονομική πιάτσα-σταθερή αξία, στο «στομάχι» του Συντάγματος, εκεί που τα εστιατόρια περιορίζονται σε λίγα τετραγωνικά αλλά κάποιοι κάνουν θαύματα,…
Υπάρχουν κάποιες γειτονίες που τις έχουμε συνδέσει άρρηκτα με πρόσωπα και μαγαζιά. Ε, από δω και πέρα, κάθε φορά που…
Αν πείτε σε κάποιον «πάμε Καστέλλα για φαγητό», οι πρώτες του σκέψεις θα περιλαμβάνουν οστρακοειδή, τηγανητό καλαμαράκι, φρέσκο ψάρι και…
O Théodoros Gennitsakis γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παρίσι. Σε μικρή ηλικία επισκεπτόταν δύο φορές τον χρόνο την Ελλάδα. Kι όσο…
Το Ενθύμιον στα Πατήσια, δεν είναι από καμία άποψη, ένα συνηθισμένο εστιατόριο. Βρίσκεται στην αρχή της Κυπριάδου, σε μια περιοχή που κρατά…
Το πολυσυλλεκτικό Mama Roux στην Αιόλου μπήκε στη ζωή μας πριν μερικά χρόνια κάνοντας την ethnic κουζίνα talk of the…
Τι ορίζουμε ως bar food; Είναι εκείνο το φαγητό που μας βοηθάει να απολαύσουμε με την ησυχία μας το ποτό…
Απύρι είναι το θειάφι, το κατάλοιπο της τέφρας των ηφαιστείων, αλλά στην πόλη του Ηρακλείου, στον πεζόδρομο Καγιαμπή, θα…
Αν κάνεις μια βόλτα στα στενά του Παγκρατίου, μια από τις λίγες περιοχές που έχουν ακόμα αίσθηση γειτονιάς, αναπόφευκτα θα πέσεις…
Τον μακρινό Οκτώβριο του 1810, ο πρίγκιπας Λουδοβίκος της Βαυαρίας παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Τερέζα και σκέφτηκαν να «ανοίξουν» τη λίστα…
Αποτελεί κοινό τόπο ότι κάθε είδους διαγωνισμοί μαγειρικής έχουν κατακλύσει τον πλανήτη και ότι το κοινό είναι πια ιδιαίτερα εξοικειωμένο με αυτούς λόγω των τηλεοπτικών εκδοχών…
Η συνταγή του πρώτου μπιφτεκιού βρέθηκε στο βιβλίο μαγειρικής Απίκιος και γράφτηκε από έναν αγνώστου ταυτότητος Ρωμαίο μάγειρα τον 4ο…
Στην κινηματογραφική ορολογία, το «ρακόρ» είναι η απαραίτητη συνέχεια μεταξύ δύο διαφορετικών πλάνων της ίδιας σκηνής. Αν και γνωρίζει πολύ καλά…
Τι κι αν το καλοκαίρι τελείωσε και επιστρέψαμε στις δουλειές μας, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τελειώσουν και οι…
Η έμπνευση για το όνομα μιας από τις πιο ωραίες πρόσφατες all day αφίξεις της Αθήνας ήταν η ίδια η…
Μιγάδα κουζίνα είναι εκείνη που βρίσκει τον τρόπο να φέρνει κοντά και στο τέλος να παντρεύει, γεύσεις από τις τέσσερις…
Στο Μοσχάτο του ‘50, όταν ακόμα έφερνε περισσότερο σε ένα μεγάλο αγρόκτημα παρά σε κατοικημένο προάστιο, σ' έναν πλατύ δρόμο…
Αν δεν είσαι Καλλιθεώτης, είναι σχεδόν αδύνατο να πέσεις πάνω του(ς) τυχαία. Ενώ βρίσκεται λίγα μόλις τετράγωνα από την κεντρική…
«Σένιος» είναι ο κομψός, ο περιποιημένος. Η λέξη παραπέμπει σε μια άλλη εποχή, «τότε που οι άνδρες με καινούργιο κουστούμι,…
Πριν μιλήσουμε για ένα από τα πιο ιδανικά-value for money μέρη για να φας νόστιμα στην Αθήνα, ας ξεκαθαρίσουμε τι…
To 1ο Athens Wine & Art Festival είναι το νέο οινικό φεστιβάλ της πόλης, το οποίο εγκαινιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοτυπία,…
Το «Σαν να μην πέρασε μια μέρα», το τραγούδι για την πλατεία της Αθήνας που πρωταγωνιστεί σε ιστορίες δυσανάλογα πολλές…
Αν και κάθε χρόνο εμφανίζεται μια νέα τάση στο φαγητό, το burger δεν έχει χάσει τον θρόνο του, τη θέση…