ΓΕΥΣΗ

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος είναι το νέο μεγάλο όνομα της ελληνικής γαστρονομίας

Η είδηση ότι ο χαρισματικός σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος αναλαμβάνει το τιμόνι του εστιατορίου Sense, στο boutique ξενοδοχείο Αthens Was, ήταν…

7 years ago

To Sani Gourmet κλείνει φέτος τα 13 χρόνια του

Το 2018, το φεστιβάλ γαστρονομίας Sani Gourmet γιορτάζει τα 13 χρόνια του, δίνοντας χώρο στα ανερχόμενα και καταξιωμένα αστέρια της…

7 years ago

Στο Po’ Boys Bbq το φαγητό είναι κάτι παραπάνω από γεύση. Είναι διασκέδαση!

Πώς το έλεγε το τραγούδι; «Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε;» Από το Λόγω Τιμής, που μεσουρανούσε τηλεοπτικά τη δεκαετία του…

7 years ago

Tre Sorelle: Ποτέ μια πιτσαρία δεν ήταν τόσο chic

Μέχρι πριν λίγο καιρό, τρεις αδερφές διατηρούσαν τρεις ξεχωριστούς χώρους σε μια πολυσύχναστη οδό εξόδου του Παγκρατίου. Και καθώς η…

7 years ago

Στο Μόντακιου θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας: Ποιοτικό καφέ και τα πιο νόστιμα σάντουιτς

Ο Τζον Μόντεγκιου, ο τέταρτος κόμης του Σάντουιτς κατά τον 18ο αιώνα είναι γνωστός ως ο άνθρωπος που επινόησε και…

7 years ago

Ένα νέο αθηναϊκό φεστιβάλ βάζει το ελληνικό απόσταγμα στο παγκόσμιο χάρτη του cocktail

Μπορείς να φανταστείς τα ελληνικά αποστάγματα με έναν τρόπο σύγχρονο; Θα περνούσε ποτέ  από το μυαλό σου ότι σε μια…

7 years ago

Go Nagano: Μaster class με σούσι και Μπαχ κάτω από την Ακρόπολη

Ο Go Nagano δεν έχει χρόνο να παίξει κιθάρα όπως παλιά. Άλλα δεν τον πειράζει. Αντιθέτως. «Δεν είναι μεγάλη η…

7 years ago

Ελλούδα: Eλληνική και κυπριακή κουζίνα συναντιούνται σε ένα μοντέρνο εστιατόριο πόλης

«Ελλούδα» στην κυπριακή διάλεκτο σημαίνει ευωδιαστό, λουλουδάτο, φρέσκο. Είναι επίσης υποκοριστικό για το γυναικείο όνομα Έλλη, αλλά και το όνομα…

7 years ago

Master Chef, σ’ έχω δει, κάπου-κάπου σε ξέρω

Το Master Chef είναι ίσως η πιο επιτυχημένη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης για την φετινή σεζόν, με πολύ κόσμο να…

7 years ago

Η Lola της Τρούμπας δεν βγαίνει στο λιμάνι αλλά έχει Tapas Bar

Το 1964 η Τζένη Καρέζη παρουσιάστηκε στο κινηματογραφικό πανί ως Λόλα ή αλλιώς, Λόλα της Τρούμπας, στο πλευρό του Νίκου…

7 years ago

Talking Breads: Αν Έτρωγε ο David Byrne street food στα Εξάρχεια…

Γνωστούς σε πολλούς ως ιδιοκτήτης του εστιατορίου Freud Oriental, ο Μανώλης Κωνιωτάκης έπειτα από 15 χρόνια παρουσίας στο Κολωνάκι αποφάσισε…

7 years ago

Δεύτερο Αστέρι Michelin για τον Ελληνοαυστριακό σεφ Konstantin Filippou

Η Michelin παρουσίασε τον 37ο Οδηγό “Michelin Main Cities of Europe”, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη. Ο Οδηγός…

7 years ago

Μια «Αμερικάνα» στο Μετς τηγανίζει λουκουμάδες από νεοϋορκέζικη ζύμη

Τα τελευταία χρόνια ο δρόμος του κέντρου της Αθήνας που έχει συνδεθεί με τον θάνατο είναι πιο ζωντανός από ποτέ.…

7 years ago

8 πράγματα που σε φοβίζουν στην κουζίνα και πως να τα αντιμετωπίσεις

Η μαγειρική είναι ζόρι. Όχι πάντα, αλλά μερικές φορές είναι. Το ξέρω από πρώτο χέρι. Ειδικά όταν δεν έχεις πολλή…

7 years ago

Το τέλειο κουρκούτι για τον μπακαλιάρο από τον Βασίλη Καλλίδη

Αγαπώ τον τηγανητό μπακαλιάρο που ευτυχώς στο σπίτι μας δεν τον κάναμε μόνο μια φορά τον χρόνο. Κλασικό Σαββατιάτικο, αγαπημένο…

7 years ago

Έχει γίνει το φαινόμενο των non show στα εστιατόρια συνήθεια;

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να ακυρώσει έγκαιρα κάποιος ένα τραπέζι που έχει δεσμεύσει; Είναι θέμα ντροπής ή αγένειας; Στο εξωτερικό…

7 years ago

Πώς οι vegans γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα μπριζόλας και πεολειχίας

Η αυστηρή χορτοφαγία, γνωστή και ως βιγκανισμός, μέχρι τώρα ήταν κάπως παρεξηγημένη έννοια. Μέχρι τώρα ακούγαμε vegan και φανταζόμασταν έναν…

7 years ago

Το Λαΐνι φέρνει όλα τα καλά της Κρήτης σε ένα στενό του Κεραμεικού

«Ρακή θα πιεις;». Αν δεν έχετε επισκεφθεί μέχρι σήμερα κρητικό καφενείο, οφείλετε να ξέρετε πως η απάντηση στο κέρασμα πρέπει…

7 years ago

Γιουμπάμπα: Ένα bistrot στο Κουκάκι μας κάνει να νιώθουμε σαν να τρώμε σε φιλικό σπίτι

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε τη Γιουμπάμπα, πρόκειται για μια δαιμόνια μάγισσα που διατηρεί ένα spa, έναν χώρο χαλάρωσης για…

7 years ago

Αυτό θα ήταν το τελευταίο, μεγάλο φαγοπότι μου

Άλλη ήταν η αρχική ιδέα, αφού θέλαμε ν' απευθύνουμε στην παρέα μας το ερώτημα ποιο θα επιθυμούσε να είναι το…

7 years ago

Tuk Tuk: Το πιο μικρό ταϊλανδέζικο βρίσκεται στο Κουκάκι και έχει γίνει talk of the town

Η ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι απλή και ταυτόχρονα περίπλοκη, με μια τεράστια γκάμα πιάτων και συνταγών που επηρεάζονται από το μέρος…

7 years ago

the Cellar Athens: Το νέο speakeasy της Αθήνας είναι εστιατόριο και βρίσκεται σε ένα «κελάρι» κάτω από την Συγγρού

Η Συγγρού είναι το θεατρικό πανί της Αθήνας. Η κινηματογραφική χαμένη λεωφόρος της, αν προτιμάτε. Από το Φιξ ως τελευταίο…

7 years ago

Το μενού των Όσκαρ που δεν θα φάμε (και σκάμε από τη ζήλια μας)

Δεν φτάνει που δεν γίναμε αστέρες του Χόλιγουντ, που δεν περπατάμε κάθε χρόνο στο κόκκινο χαλί με τα αστραφτερά μας…

7 years ago

5 νηστίσιμα γλυκά με σοκολάτα

Νηστεία και σοκολάτα γίνεται; Αυτό το αφήνω σε σένα. Εάν όμως η νηστεία σου περιλαμβάνει αποχή από κάθε είδους ζωϊκά προϊόντα…

7 years ago

Ένα εστιατόριο με πολλά Prosopa κλείνει δύο δεκαετίες ζωής στο Γκάζι

Η ομάδα ενός εστιατορίου πιστεύει πως η δυναμική του διαμορφώνεται από εκείνους που το επισκέπτονται, από τα πρόσωπα που δοκιμάζουν…

7 years ago

To PΟ’ Boys BBQ φέρνει τη Νέα Ορλεάνη στου Ψυρρή

Τα κρύα Χριστούγεννα του 2016 στην πλατεία Κοτζιά, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του Αthens Food Market, ένα τσούρμο από…

7 years ago

Αντιμετωπίζοντας ψύχραιμα τον Σωτήρη Κοντιζά με 9 λόγους που με κάνουν να τον ξεχωρίζω.

Τα θυμάμαι όλα. Όπως συμβαίνει πάντα με έναν κεραυνοβόλο έρωτα. Ήταν ένα Κυριακάτικο μεσημέρι του Γενάρη, κρύο και βροχερό. Το…

7 years ago

Τι να τρως για να παίρνεις πρωτεϊνη αν θέλεις να κόψεις το κρέας

Όταν αποφάσισα να κόψω το κρέας, τα ψάρια και τα θαλασσινά πριν από 6 χρόνια, η μοναδική μου απορία ήταν…

7 years ago

The Salty Pig: Εκεί που το «κάπνισμα» δεν απαγορεύεται, επιβάλλεται

Στο τέλος της κουβέντας μας, κι ενώ έχω ανεβάσει πυρετό από την ανυπομονησία να συνομιλήσω με τα πιάτα που έχουν…

7 years ago

Lunch Box στο γραφείο: 12 ιδέες για όλα τα γούστα

Δε χρειάζεται να πλέξω το εγκώμιο στο lunch box ή αλλιώς στο αιώνιο ταπεράκι! Το σπιτικό φαγητό στη δουλειά, υπερτερεί πάντα…

7 years ago