Categories: ΓΕΥΣΗ

10 καλοκαιρινά φαγητά που ταιριάζουν απόλυτα με μπύρα

Τι σημαίνει για εσάς καλοκαίρι; Αν κρίνουμε από τα γεμάτα ταβερνάκια σε πόλεις και νησιά, από τα μπαλκόνια σπιτιών από όπου ακούμε γέλια ακόμα και στην καρδιά του κέντρου, αν κοιτάξουμε γύρω μας τα Σαββατοκύριακα σε όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν βρεθούμε, καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει στιγμές ραστώνης, καλή παρέα και φαγητό που μας φέρνει πιο κοντά.

Σε αυτά τα καλοκαιρινά σκηνικά, από τα τραπέζια φυσικά δεν λείπουν οι μπύρες που ταιριάζουν απόλυτα με τις ελληνικές γεύσεις και που συνοδεύουν απολαυστικά κάθε στιγμή με τους ανθρώπους μας.

Είτε λοιπόν επιλέξετε μια δροσερή, ξεδιψαστική, με πλούσιο αφρό ευκολόπιοτη Lager, είτε προτιμάτε μια αφιλτράριστη και φυσικά θολή, σταρένια ΑΛΦΑ Weiss, αν είστε λάτρεις της μπύρας που διατηρεί τη γεύση και τα φυσικά αρώματα μιας αληθινής lager χωρίς όμως να έχει αλκοόλ, με ό,τι κι αν γεμίσετε τα ποτήρια σας, εσείς βάζετε την παρέα και εμείς τις νόστιμες προτάσεις που θα ταιριάξουν άψογα με τα τσουγκρίσματά σας.  

Ας δούμε λοιπόν τα 10 καλοκαιρινά φαγητά που κατά την ομάδα της Popaganda ταιριάζουν απόλυτα με μπύρα:  

Kαλαμαράκια

Σε όλα (σχεδόν) τα καλοκαιρινά τραπέζια, σε κάθε παρέα υπάρχει εκείνος που θεωρεί δεδομένο ότι θα παραγγείλετε καλαμαράκια. Πρόκειται λοιπόν για ένα φαγητό άκρως συνδεδεμένο με τις πιο ζεστές μέρες στην Ελλάδα που φυσικά ταιριάζει άψογα με μια lager. Αυτός ο συνδυασμός άλλωστε δεν σας θυμίζει στιγμές σε οικογενειακή συγκέντρωση μέχρι και τις πιο φιλικές μαζώξεις σε ψαροταβέρνα; Εμάς ναι.

Χωριάτικη Σαλάτα

Η φήμη της έχει εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά του κόσμου χάρη στους τουρίστες που την προτιμούν, και, θα τολμήσουμε να πούμε ότι η χωριάτικη αξίζει μια θέση στη λίστα με τις πιο νόστιμες σαλάτες της υφηλίου. Κι όπως εμφανίζεται μαζί με τα υπόλοιπα ορεκτικά στο καλοκαιρινό τραπέζι για να μοιραστεί στα πιάτα μας, έτσι εμφανίζεται και η πρώτη ΑΛΦΑ lager παγωμένη ενώ οι υπόλοιπες παραμένουν στο ψυγείο «για να μην ζεσταίνονται».

Κάθε νόστιμη, χειροποίητη πίτα

Κοιτάζοντας έναν κατάλογο ορεκτικών στην Ελλάδα, δεν θα πέσετε πάνω σε μια πίτα; Ή ακόμα, δεν είναι ένα από τα πιο εύκολα σπιτικά φαγητά για να πάρετε μαζί σας στην παραλία, έτσι ώστε να κεράσετε και την υπόλοιπη παρέα; Σκεφτείτε, τι ωραία που πάει μια περίτεχνη κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα με μια Weiss, τα λιτά αμοργιανά τυροπιτάκια με μια lager, μια ανάλαφρη κολοκυθένια Φολέγανδρου με την ισορροπημένη γεύση της ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ. Τέτοια γράφουμε και μετά αναρωτιόμαστε πώς μας ανοίγει συνέχεια η όρεξη για φαγητό και ταξίδια.   

Μπιφτέκια

Σε όλα τα μέρη και τα νησιά της χώρας, υπάρχει εκείνη η ταβέρνα, το εστιατόριο ή το καφενείο που φημίζεται για τα μπιφτέκια του. Ό,τι πιο ελληνικό υπάρχει σε  BBQ συνήθεια, τα μπιφτέκια έχουν τα μυστικά τους για να πετύχουν, όπως έχει τα δικά της και η Weiss. Το μυστικό για μεγαλύτερη απόλαυση κρύβεται στο τελετουργικό του σερβιρίσματός της από τη φιάλη, με τρία απλά βήματα: Σερβίρετε τα ¾ της Weiss κρατώντας το ποτήρι σε γωνία 45 μοιρών. Στη συνέχεια, περιστρέψτε τη φιάλη για να ανακατευτεί η μαγιά που έχει μείνει. Αδειάστε γρήγορα την υπόλοιπη στο ποτήρι. Στην υγεία σας.

Πατάτες τηγανιτές

Πρόκειται για ένα πιάτο που μας κάνει να διαφωνούμε, να πάρουμε μία, δύο ή μήπως να πάρουμε τρεις μερίδες να υπάρχουν; Σε κάθε περίπτωση, οι τηγανιτές πατάτες, σκέτες ή συνδυασμένες με εγχώριες γαρνιτούρες, με τυράκια ή φρέσκα αυγά, δεν λείπουν σχεδόν από κανένα τραπέζι. Συνδυάστε τις με μια ΑΛΦΑ Χωρίς για να έχετε τον έλεγχο τουλάχιστον όσον αφορά στο αλκοόλ.  Γιατί για εμάς, η κατάσταση με τις τηγανικές πατάτες πάντα ξεφεύγει από τον έλεγχό αφού δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τις τρώμε, με το που θα εμφανιστούν στο τραπέζι.

Μακαρονάδα

Είναι στη λίστα μας με τα καλοκαιρινά φαγητά, γιατί απλά, πάντα είναι η ιδανική ώρα για μια πλούσια μακαρονάδα, πόσο μάλλον μετά τη θάλασσα που αναζητάμε κάτι να μας χορτάσει. Πεθυμήσατε λοιπόν γαρίδες, αλλά δεν μπορείτε να πείτε όχι και σε ένα πιάτο μακαρόνια. Υπάρχει λύση. Βάλτε και τις δύο γευστικές επιθυμίες σε ένα πιάτο, προσθέστε μια lager, έχετε το καλοκαίρι.

Φάβα

Τα όσπρια στη διατροφή μας μόνο καλό μας κάνουν κι αν αρνείστε να τα καταναλώσετε σε οποιαδήποτε άλλη μορφή τους, πάρτε μια φάβα για τη μέση του τραπεζιού. Αν ας πούμε βρεθείτε στη Σχοινούσα είναι αδιανόητο να μην τη δοκιμάσετε, όπως αντίστοιχα δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς μπύρα. Δοκιμάστε λοιπόν και την ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ για να δείτε πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια μπύρα με αλκοόλ.

Στραπατσάδα

Εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεση της, μια στραπατσάδα πάντα αποτελεί τον ιδανικό μεζέ μέχρι να περάσουμε στα κυρίως πιάτα. Κι όσοι είμαστε λάτρεις των αυγών στην πιο παραδοσιακή εκδοχή τους, ξέρουμε πως μαζί με μια μπύρα, μια lager ας πούμε, κάνουν το τέλειο καλοκαιρινό ζευγάρι.

Γεμιστά

Σας αρέσουν με κιμά; Τα προτιμάτε σκέτα; Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Τα γεμιστά μας φέρνουν στο μυαλό την κουζίνα της μαμάς μας (γιατί σαν τα δικά της δεν υπάρχουν καλύτερα) αλλά και εκείνο το κάμπινγκ που είχε τα καλύτερα μαγειρευτά του κόσμου, ή τουλάχιστον έτσι μας φαίνονταν σε κάθε πιρουνιά αφού περνούσαμε τέλεια. Και όπως τα γεμιστά πρωταγωνιστούν στα ελληνικά καλοκαιρινά τραπέζια, έτσι πρωταγωνιστεί και η ΑΛΦΑ.

Καρπούζι

Το έχετε δοκιμάσει με φέτα; Μιλάμε πολύ σοβαρά, αν δεν το έχετε ήδη κάνει δεν ξέρετε τι χάνετε τόσα χρόνια. Και αφού γευτείτε αυτό τον άκρως ελληνικό και αναπάντεχα άψογο συνδυασμό, προτείνετε στην ομήγυρη να το συνδυάσετε με μια Weiss και δείξτε τους ποιος ξέρει από «ψαγμένες» γεύσεις. Μας ευχαριστείτε μετά.

Φέτος το καλοκαίρι, σε κάθε τραπέζι, όποια γευστική επιλογή κι αν κάνετε, η ΑΛΦΑ θα είναι εκεί για να σας συντροφεύσει.

Στέλλα Σαρρή