Categories: ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι κάνει ένας ράπερ, ένας Ολυμπιονίκης και ένας πρόεδρος στη λαϊκή;

Γιώργος Παππάς

Γιώργος Παππάς, ο Ολυμπιονίκης.

 Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Επίδαυρο. Κάποια στιγμή ασχολήθηκα με τον στίβο. Ξεκίνησα σφαιροβολία και δισκοβολία, ενώ παράλληλα δούλευα.

Στη λαϊκή «βγήκα» από πολύ μικρός. Πήγαινα δημοτικό όταν ξεκίνησα να δουλεύω τα καλοκαίρια.  Συνέχισα το σχολείο μέχρι το γυμνάσιο και αφού το τελείωσα, έφυγα και  συνέχισα δουλεύοντας στις λαϊκές.Είμαι παραγωγός. Στην Επίδαυρο έχω πορτοκαλιές. Το σπίτι μου είναι μέσα στο κτήμα. Κάθε μέρα, εκτός Κυριακής, είμαι στις λαϊκές και τα πουλάω.  Πολύ δύσκολη και απαιτητική η δουλειά. Είμαι, έξι μέρες της εβδομάδας, στο πόδι από τις δύο τα ξημερώματα. Τελικά, όμως, ευτυχώς που έχω κι αυτή.

Είχα ένα ατύχημα. Από τότε έχω ακρωτηριασμένο το ένα πόδι. Παρόλα αυτά, κάθε μέρα πηγαινοερχόμουν Αθήνα-Επίδαυρο για προπονήσεις. Μιλάμε για 300 χιλιόμετρα. Οικονομική βοήθεια δεν είχα από κανέναν, παρόλο που ήμουν  πρωταθλητής στην Ελλάδα, δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ταϊπέι και τέταρτος στις ολυμπιάδες Αθήνας και Πεκίνο. Το 2012, αν και είχα την δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο, η ομοσπονδία δεν με επέλεξε να συμμετέχω στην ολυμπιάδα. Επέλεξαν κάποιους άλλους. Προφασίστηκαν ότι δεν υπήρχαν χρήματα για να πάρουν όλη την ομάδα. Δεν είναι αδικία όμως να αφήνουν εκτός αποστολής τον αθλητή με την δεύτερη καλύτερη επίδοση παγκοσμίως;  Δυστυχώς, αν δεν πηγαίνεις με τα νερά τους και αν δεν είσαι δικό τους παιδί, δεν πρόκειται να σε προωθήσουν.

Το 2004 μια πολύ γνωστή εταιρεία, μας  πρότεινε να χορηγήσει την προσπάθειά μας. Πήγαμε να μιλήσουμε με τον διευθυντή τους και έμεινα άναυδος με αυτό που άκουσα.  Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας ζητούσε να υπογράψουμε ότι θα παίρναμε 10.000 ευρώ, αλλά τα 8.000 θα τα κρατούσε εκείνος. Εμείς θα παίρναμε μόνο τα 2.000 ευρώ!

  Τώρα είμαι τιμωρημένος για δυο χρόνια επειδή τους (παράγοντες της ομοσπονδίας)αποκάλεσα «λαμόγια» Τον Νοτιοαφρικανό συναθλητή μου τον βρήκανε ντοπαρισμένο και τον τιμωρήσανε μόνο για ένα εξάμηνο και εμένα που τους είπα «λαμόγια» γιατί δεν με πήρανε στην ολυμπιάδα του Λονδίνου- έχοντας κάνει την δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο- με τιμώρησαν για δύο χρόνια! Βγάλε συμπέρασμα.

Στην επόμενη σελίδα ο πρόεδρος Δημήτρης Μουλιάτος.

Page: 1 2 3

Γιώργος Κοβός

Share
Published by
Γιώργος Κοβός