Categories: ΛΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Ντόναλντ Τραμπ και Σία: Αυτοί είναι οι 10 πιο «ενοχλητικοί» άνθρωποι του πλανήτη

Έχουμε ισχυρούς λόγους να τους αντιπαθούμε. Τους θεωρούμε επιφανειακούς, εγωιστές, άπληστους, ρατσιστές. Οι δέκα παρακάτω άνθρωποι με τη συμπεριφορά και τις πράξεις τους δεν κάνουν τίποτα για να ανατρέψουν τη κακή -τουλάχιστον- γνώμη που έχουμε για αυτούς. 


Ο Τζάστιν Μπίμπερ χαρακτηρίζει την Άννα Φρανκ belieber

Ο Tζάστιν Μπίμπερ έχει το πιο αυτάρεσκο βλέμμα του κόσμου. Αυτό θα ήταν αρκετό για μπει στη ταπεινή μας λίστα αλλά να πού υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Τι να πρωτοαναφέρουμε; Μην είναι οι εμπνευσμένοι στίχοι “Don’t you give up, nah, nah, nah, I won’t give up, nah, nah, nah, Let me love you, Let me love you” με τους οποίους ξεπουλάει, μην είναι που όταν επισκέφτηκε το Μουσείο Άννα Φρανκ στο Άμστερνταμ αυτό που βρήκε να γράψει είναι «Η Άννα ήταν ένα σπουδαίο κορίτσι. Θέλω να πιστεύω ότι θα ήταν μια belieber», μην είναι…ουπς, νομίζω ότι μετά το τελευταίο δε χρειάζεται κάτι παραπάνω.


Η Τίλα Τεκίλα θεωρεί ότι ο Χίτλερ δεν ήταν ΤΟΣΟ κακός

Trash περσόνα του reality “A shot at love” στο MTV στο οποίο διάλεγε ποιος ή ποια θα είναι το επόμενο ταίρι της. Κι όλο αυτό ενώ κάποιες από την υποψήφιες μαλλιοτραβιόντουσαν στην κυριολεξία μπροστά στα πόδια της. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε έναν παραπάνω λόγο να νιώθουμε απέχθεια για το πρόσωπό της καθώς πόσταρε στον λογαριασμό της στο twitter μια φωτογραφία όπου χαιρετά ναζιστικά παρέα με άλλα δύο άτομα. Δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει τις ακροδεξιές της τάσεις. Πριν τρία χρόνια είχε ποστάρει στο facebook «Ποτέ δεν είπα ότι μισώ κανέναν αλλά το γεγονός ότι δείχνω συμπάθεια, συμπόνια και συγχώρεση σε άτομα όπως ο Χίτλερ σημαίνει ότι τώρα είμαι ένα τέρας; Όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή προσπαθώ να σας ανοίξω τα μάτια ότι ο Χίτλερ δεν ήταν ΤΟΣΟ κακός όσο τον περιγράφουν;»            


Η Πάρις Χίλτον διαλέγει τους φίλους της μέσα από μια εκπομπή reality

Τη θέση της στην κορυφή του κιτς έχει πάρει πλέον η πρώην φίλη της, η Κιμ Καρντάσιαν, αλλά επιλέγουμε την έκπτωτη βασίλισσα του trash επειδή ήταν η αρχή του κακού. Κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο που γίνεται πρώτη είδηση λόγω sex tape, ζούσε την απόλυτη δική της «ΜΥΚΟΝΟΟΟΟΟΟΟΣ» επειδή όπως έχουμε όλοι πει τα λεφτά τα έχουν αυτοί που δεν ξέρουν τι να τα κάνουν και τα ξοδεύουν σε ό,τι πιο γελοίο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Από τα πιο κατάπτυστα reality το Paris Hilton ‘s Best Friend όπου διάφοροι δυστυχείς προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι έχουν τα προσόντα (να κλαμπάρεις χωρίς έλεος, να κατασκοπεύεις και να ρουφιανεύεις την υπόλοιπη παρέα, να ανταγωνίζεσαι για το ποιος θα ξοδέψει μια περιουσία σε γκλίτερ και τρέσες) για να γίνουν οι καλύτεροι της φίλοι. Ναι, κάνε κι εσύ τους υποψήφιους φίλους σου νούμερα (τηλεθέασης).  


Η Λίντσεϊ Λόχαν ανοίγει club για τους πρόσφυγες που οδηγούν λαμποργκίνι

Άλλο ένα μπουμπούκι της αμερικάνικης προώθησης του «τίποτα» γιατί αν και έχει περάσει από χίλιους διαφορετικούς ρόλους –ηθοποιός, μοντέλο,  σκηνοθέτης, παραγωγός, τραγουδίστρια και συνθέτρια-  στην πραγματικότητα τη θυμόμαστε μόνο για τις καταχρήσεις της. Αυτό όμως  που δείχνει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου είναι οι δηλώσεις της με αφορμή το Lohan club που άνοιξε πρόσφατα στην Αθήνα. Είπε μεταξύ άλλων ότι η επιλογή της ελληνικής πρωτεύουσας δεν είναι τυχαία αφού έχει δεχτεί πολλούς πρόσφυγες και θέλει το club της να είναι ένας χώρος που θα διασκεδάζουν άνθρωποι από όλα τα έθνη. Στη φωτογραφία βλέπουμε τη Λόχαν περιχαρή να περιμένει τους πρόσφυγες στην είσοδο του club της. 


Ο καριερίστας φιλάνθρωπος Bono

Έχει κάνει την φιλανθρωπία καριέρα, αναλίσκεται σε πομπώδεις λόγους, η μουσική των U2 έχει πιάσει πάτο, ένα από τα πιο επιτυχημένα επεισόδια του South Park ήταν αφιερωμένο σε αυτόν και στην εμμονή του να είναι #1, ντύνεται τραγικά, περιφέρεται σηκώνοντας βραβεία για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, είναι ο απόλυτος μαϊντανός, είναι ο δικός τους Νταλάρας (πριν ο Νταλάρας εξαφανιστεί από προσώπου γης). Ας ελπίσουμε να κάνει το ίδιο και ο Bono.


Το εγώ του Κάνιε Γουέστ καταλαμβάνει το 97% του πλανήτη

Το εγώ του είναι τόσο μεγάλο που είναι να απορεί κανείς πως δεν τον έχει καταπλακώσει ακόμη. Το 2006 είχε δηλώσει «Ο μεγαλύτερος πόνος μου στη ζωή είναι ότι ποτέ δε θα έχω την ευκαιρία να με δω σε κάποιο live μου», ενώ την ίδια χρονιά στο πλαίσιο των MTV Europe Music Awards είχε πει «Εάν δεν κερδίσω, τότε η τελετή χάνει την αξιοπιστία της». Είναι παντρεμένος με την Κιμ Καρντάσιαν, άλλο ένα κορίτσι που για τους περισσότερους είναι ο ορισμός της κενότητας της σημερινής show biz. Τελευταία απασχολεί το κοινό του με τη βίαιη εισαγωγή του σε νοσοκομείο ύστερα από ψυχωσικό σοκ. 


Τα αστεία του Άνταμ Σάντλερ προσβάλουν την έννοια της κωμωδίας

Τα αστεία του σου κάνουν να θέλεις να πάρεις τραπεζομάχαιρο και να κόψεις το λαιμό σου. Δεν είναι τυχαίο ότι ο τίτλος της Guardian σχετικά με την ταινία του Pixels ήταν «Άνταμ Σάντλερ: ακόμη ξύνει τον πάτο του βαρελιού της κωμωδίας». Ένα επιπλέον στοιχείο για τον αντιπαθούμε; Η ηθοποιός Rose McGowan τον έκραξε άγριο στο twitter όταν έλαβε το εξής μήνυμα για το κάστινγκ ταινίας του:


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο μόνος άνθρωπος που γίνεται αντιπαθητικός όταν κλαίει

Νομίζω ότι στην Ελλάδα είναι αυτός που μισούμε να αγαπάμε μεταξύ όλων των αθλητών. Το κακό ξεκινάει από το γεγονός ότι κλαίει κι όταν λέμε κλαίει εννοούμε ότι συμβαίνει συχνά, πολύ συχνά. Κι ενώ συνήθως οι άνθρωποι συγκινούμαστε όταν βλέπουμε δάκρυα ο Ρονάλντο έχει καταφέρει να γίνει αντικείμενο καζούρας ίσως γιατί οι περισσότεροι νιώθουν ότι πίσω από το κλάμα του δεν κρύβεται στεναχώρια αλλά μια άρνηση να διαχειριστεί ότι μπορεί και να χάσει κι αυτό είναι μέσα στους κανόνες του παιχνιδιού. Επιπλέον, στιλιστικά θα λέγαμε ότι ο Ρονάλντο είναι ένα σκαλοπάτι μετά τον πάτο αλλά από τους ποδοσφαιριστές σπάνια έχουμε απαιτήσεις. To πρόβλημα είναι ότι το άτομο έχει φτιάξει μουσείο για τον εαυτό του και ότι έχει ποζάρει δίπλα σε άγαλμα που τον απεικονίζει και που βρίσκεται σε μεγάλο «ενθουσιασμό» ας το πω σεμνά.


Ο Νάιζελ Φάρατζ ξέχασε τη δολοφονία της Τζο Κοξ 8 μέρες μετά τον θάνατό της

Στην αρχή της λίστας δεν ήμουν σίγουρη αν πρέπει να συμπεριλάβω πολιτικούς γιατί εάν άνοιγα τον ασκό του Αιόλου δεν θα ήξερα αλήθεια ποιον να βάλω πρώτο. Ο ακροδεξιός Ούγγρος πρωθυπουργός που ζητά να κλειστούν όλοι οι πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης σε νησιά ήταν μια πολύ καλή επιλογή. Παρ’ όλα αυτά τη θέση του στη δεκάδα διεκδίκησε επάξια και κέρδισε ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο πρώην ηγέτης του UKIP. Πρωτεργάτης της καμπάνιας υπέρ του Brexit ο ακροδεξιός πολιτικός επανειλημμένα καταφέρθηκε εναντίον των μεταναστών υποστηρίζοντας ότι είναι η αποκλειστική αιτία της υψηλής ανεργίας στη Βρετανία. Από τις πιο σιχαμένες του δηλώσεις είναι εκείνη που έκανε την ημέρα της επικράτησης του Brexit: «Κερδίσαμε χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα», είπε μόλις 8 ημέρες μετά τη δολοφονία της βουλευτού των Εργατικών Τζο Κοξ από τον 52χρονο ακροδεξιό εθνικιστή Τόμας Μέαρ.


Ο Ντόναλτ Τραμπ είναι ο νέος ρατσιστής και σεξιστής πρόεδρος των ΗΠΑ

Η αιτία που δημιουργήθηκε αυτή η λίστα. Μπήκε στον πολιτικό στίβο για να ξεφτιλίσει κάθε έννοια πολιτικής δεοντολογίας με μια ακραία, φανατική ρητορική που επικεντρώνει μόνο στον φόβο και στην αναστήλωση ενός «ένδοξου» αμερικανικού παρελθόντος. Το 1992 είχε δηλώσει για τις γυναίκες στο New York Magazine “’You have to treat ’em like shit”, ενώ οι ρατσιστικές δηλώσεις του για τους μετανάστες είναι άπειρες «Έχεις ανθρώπους που έρχονται, και δεν μιλάω μόνο για τους Μεξικάνους, αλλά από παντού, και είναι δολοφόνοι και βιαστές που μπαίνουν στη χώρα μας» (Ιούνιος 2015, CNN) ενώ επί 16 μήνες ισχυριζόταν ότι η λύση είναι η δημιουργία τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Ναι, πολύ θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι το πιο σιχαμένο πράγμα πάνω του είναι το γελοίο μαλλί του και το συνεχές σολάριουμ αλλά δυστυχώς είναι οι ιδέες του που τον οδήγησαν στην θέση του Αμερικανού προέδρου. Να τον χαιρόμαστε!

Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Λίνα Ρόκου