Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερος γύρος κακοκαιρίας στην Αττική

Προβλήματα προκάλεσε στην Αττική η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως αυτή την ώρα 170 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες και 8 για απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ τώρα επιχειρούν 20 συνεργεία με 40 πυροσβέστες.

Μάλιστα με νέο γύρο κακοκαιρίας να «χτυπά» αυτή την ώρα την Αττική, οι αρχές φοβούνται ότι η αποκατάσταση των ζημιών θα καθυστερήσει περαιτέρω, καθώς η έντονη βροχόπτωση δυσχεραίνει το έργο της πυροσβεστικής.

Πολλοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, δόθηκαν, πριν από λίγη ώρα, στην κυκλοφορία η λεωφόρος Δημοκρατίας, η λεωφόρος Λιοσίων και η οδός Αγίου Πολυκάρπου στο Βοτανικό, ενώ έκλεισε η οδός Διαδόχου Κωνσταντίνου στα Σπάτα, από το ύψος της οδού δημάρχου Χρ.Μπέκα έως την Κων. Παλαιολόγου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι κυκλοφοριακά προβλήματα υπάρχουν αυτή την ώρα στην Κατεχάκη.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι σταθμοί του Μετρό Πανόρμου, Μέγαρο Μουσικής και Ευαγγελισμός παραμένουν κλειστοί, καθώς πλημμύρισαν λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Στην Κυψέλη, η πυροσβεστική κλήθηκε για να απεγκλωβίσει άτομο που είχε εγκλωβιστεί σε ακινητοποιημένο ΙΧ στην οδό Ευελπίδων. Ανάλογη επιχείρηση έγινε και στο Μενίδι, όπου 3 άτομα είχαν εγκλωβιστεί σε ΙΧ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Αγ.Τριάδας.

Παράλληλα, σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία καταγράφηκαν και στη Ζάκυνθο, όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε 50 κλήσεις για παροχή βοήθειας, για άντληση υδατών από σπίτια και καταστήματα, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα σε διάφορα σημεία του νησιού.

Πρόβλεψη του καιρού για σήμερα Κυριακή:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές του Ιονίου, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και πιθανόν την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και τα βόρεια τμήματα του ανατολικού Αιγαίου. Ανεμοι από νότιες διευθύνσεις που τοπικά στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιο νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι ανεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Πηγή: Καθημερινή 

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου