Πάει και το All-Star Game, σιγά σιγά ξεχωρίζουν οι άνδρες από τα παιδιά

Ο τρέχων μήνας χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη διακοπή (για πρώτη φορά κράτησε μια εβδομάδα) για το All Star Game (ο Κάρι κέρδισε τα τρίποντα και ο Λαβιν τα καρφώματα), τις πάρα πολλές και σημαντικές μεταγραφές στο trade deadline της περασμένης Πέμπτης και την άνοδο του Κλίβελαντ και της Οκλαχόμα. Η πολύ ανταγωνιστική σεζόν έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα με τις μεταγραφές.

οι διαγωνισμοί καρφωμάτων σαι τριπόντων του πρόσφατου all-star game

 

Ρετιρέ

1) Γκόλντεν Στέιτ (44-10) Η καλύτερη ομάδα με τον Κάρι σε MVP σεζόν.

2) Ατλάντα (45-12) Μετά το σερί των 19 νικών, έχασαν 4 από τα επόμενα 7 ματς. Οι 4 All Stars τους όμως έχουν ήδη πολλές νίκες απόσταση από τους ανταγωνιστές τους στην Ανατολή.

3) Μέμφις (41-15) Ο Τζεφ Γκριν έδεσε αμέσως και η ομάδα ρολάρει με τον All Star starter Μαρκ Γκασόλ να ηγείται.

4) Χιούστον (39-18) Ο Χάρντεν είναι το δεύτερο φαβορί για MVP. Τα νούμερά που γράφει δεν έχουν αφήσει να φανεί η απουσία του Ντουάιτ Χάουαρντ.

5) Πορτλαντ (37-19) Ο Λίλαρντ στράβωσε από την μη επιλογή του στο All Star Game (αν και τελικά συμμετείχε) και παίζει δυνατά. Βέβαια, όλοι ελπίζουν να αντέξει το σπασμένο δάκτυλο του Όλντριτζ. Πήραν τον Αφλάλο που θα βοηθήσει πολύ από τον πάγκο.

6) Ντάλας (39-21) Ήρθε κι ο Αμάρε Στούνταμαιρ από τους Νικς κι έδεσε από το πρώτο ματς (pick ‘n’ roll κι Άγιος ο Θεός) και με τον Τσάντλερ αναμένεται να κυριαρχήσουν μέσα στη ρακέτα. Μεγάλη αδικία η χαριστική επιλογή του Ντίρκ για το All Star Game, με τέτοια χρονιά που κάνει ο Μόντα Έλις.

7) Τορόντο (37-20) Ο Ντε Ρόζαν κι ο Λόουρι ηγούνται μια ομάδας που πασχίζει να μείνει στη δεύτερη θέση της Ανατολής.

8) Λ.Α. Κλιπερς (37-21) Ο τραυματισμός του Γκρίφιν δεν έχει φανεί, καθώς είναι σε μπιστ μόουντ ο Τζόρνταν.

9) Σικάγο (36-22) Έκαναν κοιλιά πριν τη διακοπή και οι φήμες για τον κόουτς Τιμποντό οργίασαν. Όσο ο Ρόουζ έπαιζε ικανοποιητικά, εκμεταλλεύονταν τις πολλές επιλογές τους κι έμεναν πάνω από το Κλίβελαντ. Τώρα που ξαναμπήκε στο χειρουργείο, άγνωστο πότε θα επιστρέψει, κρέμονται από τα χείλη των γιατρών για να δουν αν θα γυρίσει φέτος. Άρα, αν έχουν τύχη για να πάνε βαθιά στα πλέι-οφ.

10) Κλίβελαντ (36-22) Ο ξεκούραστος Λεμπρον και οι χειμωνιάτικες μεταγραφές άλλαξαν ριζικά την ομάδα του Μπλατ που πια κερδίζει με φουλ επιθετικό μπάσκετ.

Το δίδυμο Ουέστμπρουκ – Ντουράντ έχει ροπιάσει και δαγκώνει

Ισόγειο

1) Σαν Αντόνιο (34-23) Δεν φαίνεται να έχουν δύναμη να ανέβουν, βρίσκονται σε αρνητικό σερί και μάλλον θα μείνουν πίσω από την Οκλαχόμα, καταλήγοντας 8οι στη Δύση.

2) Ουάσινγκτον (33-23) Η απουσία του Μπιλ δεν είναι να δυνατόν εξηγεί τις μόλις δύο νίκες στους τελευταίους δέκα αγώνες.

3) Οκλαχόμα (32-25) Ανέβηκαν στην 8η θέση με 7 σερί νίκες. Με τους Κάντερ, Όγκουστιν, Σίνγκλερ απέκτησαν έναν κανονικό πάγκο μέσα σε ένα βράδυ! Ο Ντουράντ μία παίζει μία δεν παίζει λόγω τραυματισμών, αλλά ο Ουέστμπρουκ είναι σε εκρηκτική κατάσταση.

4) Μιλγουόκι (32-25) Έστειλαν τον ηγέτη τους Μπρένταν Νάιτ στο Φοίνιξ λόγω συμβολαίου και πήραν τον ρούκι της περασμένης χρονιάς Μάικλ Κάρτερ-Γουίλιαμς από την Φιλαδέλφια. Παρά τις αλλαγές καταφέρνουν και κρατιούνται στην 6η θέση της Ανατολής. Ο Giannis συμμετείχε στα καρφώματα του All Star Game χωρίς να εντυπωσιάσει.

5) Νέα Ορλεάνη (30-27) Οι πολλοί τραυματισμοί τους αφήνουν – μάλλον οριστικά πια – εκτός πλει-οφ.

6) Φοίνιξ (30-28) Από το τρικέφαλο τέρας των ποιντ γκαρντ (Μπλέντσο, Ντράγκιτς, Τόμας) μέσα σε ένα βράδυ των χειμερινών μεταγραφών έμεινε μόνο ο πρώτος! Έφεραν τον Νάιτ από το Μιλγουόκι. Παραπατούν όμως στα τελευταία ματς.

7) Μιάμι (24-31) Εκεί που χάρηκαν με την έλευση του Ντράγκιτς, ήρθε το θέμα υγείας που αφήνει τον Κρις Μπος εκτός για την υπόλοιπη σεζόν να τους χαλάσει τα όποια όνειρα.

8) Μπρούκλιν (23-32) Δεν κατάφεραν να διώξουν κάποιο από τα μεγάλα συμβόλαιά τους πριν το trade deadline. Κρατιούνται σε θέση πλει-οφ χάρη στην φόρμα των Λόπεζ, Ντερόν Ουίλιαμς και Τζακ.

9) Σάρλοτ (23-32) Η απουσία του Κέμπα Γουόκερ τους άφησε πίσω, καθώς δυσκολεύονται να σκοράρουν.

10) Ντιτρόιτ (23-34) Ο Όγκουστιν τα πήγαινε μια χαρά στη θέση του τραυματία Τζένινγκς. Αλλά τον έστειλαν στην Οκλαχόμα κι έφεραν τον Ρέτζι Τζάκσον για να αναλάβει την θέση του ποιντ γκαρντ. Μονρό και Ντράμοντ κυριαρχούν στο παιχνίδι τους. 

Αιζάια Τόμας τον λένε, πώς να μην είναι καλός ο νέος πλέι-μέικερ των Σέλτικς;

Υπόγειο

1) Ιντιάνα (23-34) Με ηγέτη τον Στάκι έχουν πάρει μπρος και παραμονεύουν την 8η θέση της Ανατολής.

2) Γιούτα (21-35) Έδιωξαν τον Κάντερ και πλέον άνοιξε ο δρόμος για μεγαλύτερη συμμετοχή της νέας ατραξιόν τους, του γάλλου σέντερ με τα χέρια-πλοκάμια, Ρούντι Γκομπέρ.

3) Βοστώνη (22-33) Πήραν τον Αιζάια Τόμας (Τζούνιορ, μην τρελαίνεστε) στις μεταγραφές. Παλεύουν τα παιχνίδια στέλνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα.

4) Σακραμέντο (20-35) Μετά το All Star break ανέλαβε ο μεγάλος Τζoρτζ Κάρλ, ο τρίτος κόουτς της χρονιάς τους. Δουλεύουν πια για το μέλλον.

5) Ντένβερ (20-37) Αποδυναμώθηκαν ανεξήγητα πολύ στο trade deadline χωρίς να πάρουν σοβαρά ανταλλάγματα. Πλέον χάνουν με μεγάλες διαφορές.

6) Ορλάντο (19-40) Αλλαγή προπονητή μετά από 2 χρονιές. Ο Βούκσεβιτς ξεχωρίζει.

7) Λ.Α.Λέικερς (15-41) Και χωρίς τον Κόμπε συνεχίζουν την άθλια σeζόν τους.

8) Μινεσσότα (13-43) Χάνουν, αλλά το παλεύουν πια, μετά την επιστροφή των τραυματιών. Ο Γουίγκινς ξεχωρίζει φανερά από την ρούκι εσοδεία της χρονιάς.

9) Φιλαδέλφια (12-45) Η παράνοια συνεχίζεται. Στο deadline των μεταγραφών έδιωξαν ουσιαστικά χωρίς ανταλλάγματα τον ηγέτη τους Κάρτερ-Γουίλιαμς και τον ελπιδοφόρο ΜακΝτάνιελς, για να πάρουν παίκτες τύπου Τζαβέλ Μαγκί!

10) Νέα Υόρκη (10-46) Ο ορισμός του tanking. Πλήρωσαν τον Αμάρε για να πάει στο Ντάλλας, ο Καρμέλο εμφανίστηκε για τελευταία φορά φέτος στο All-Star Game και  πλέον παίζουν εντελώς άγνωστοι παίκτες. 

Σταύρος Στριλιγκάς

Share
Published by
Σταύρος Στριλιγκάς