Categories: ΔΙΕΘΝΗ

Infonympho#3: Η παρθενιά σαν έκθεμα και οι μασχάλες του Μπραντ Πιτ

Tώρα θα κρεμάνε και οι gay τα σεντόνια στο παράθυρο;

Μπορεί για τις γυναίκες η διάρρηξη του παρθενικού υμένα να σηματοδοτεί με πολύ ξεκάθαρο τρόπο την απώλεια της παρθενίας,  ο Clayton Pettet όμως, αναρωτιέται πως τίθεται το ίδιο θέμα στους gay άνδρες. Ο 19χρόνος φοιτητής Καλών Τεχνών σχολής του Λονδίνου θέλει να ξέρει ποια ακριβώς στιγμή και πως, χάνεται η παρθενία ενός gay άνδρα κατά την άποψη της κοινωνία μας. Τόσο τον έχει απασχολήσει, που στις 15 Ιανουαρίου 2014 σε ένα χώρο του Hackney θα κάνει σεξ για πρώτη φορά με τον σύντροφό του μπροστά σε ζωντανό κοινό στα πλαίσια  μιας  performance που ετοιμάζει τρία χρόνια τώρα. Θέλοντας να προκαλέσει την αναθεώρηση κάποιων απόψεων μας, θέτει ερωτήματα όπως το αν είναι πιο σημαντική η απώλεια παρθενίας για ένα straight θηλυκό από ότι για ένα gay αρσενικό;

Επίσης, ελπίζει να αναθεωρηθεί από το παρόν στην performance κοινό η ίδια η αξία της παρθενίας σήμερα. “Πρόκειται για απώλεια κάποιου πράγματος που έχει αξία ή μήπως είναι μία αφύπνιση, μία νέα αρχή, ένα ορόσημο που αξίζει περισσότερο να το γιορτάζουμε  παρά να το φοβόμαστε;”. Στο τέλος της performance ο Pettet και ο σύντροφός του θα δεχτούν ερωτήσεις. Όσο για τους γονείς του, ακόμα δεν ξέρουν τίποτα.

Find the Gap!

Μην φανταστείτε όμως ότι δεν έχει σημασία πλέον τι υπάρχει ανάμεσα στα σκέλια! Για τα νέα κορίτσια σήμερα είναι κεφαλαιώδες να έχεις ένα μεγάλο κενό ανάμεσα στα πόδια, εξ’ ου και το πολυπόθητο thigh gap ή κενό στα μπούτια.

Είναι το πρώτο κριτήριο ομορφιάς για τις έφηβες νεαρές και πεθαίνουν κυριολεκτικά της πείνας για να το αποκτήσουν. Είναι επίσης το πρώτο στοιχείο του σώματος που τις ενδιαφέρει να φωτογραφίσουν και να αναρτήσουν καμαρωτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί βρίθουν πλέον τέτοιες φωτογραφίες που σε εμπνέουν υποτίθεται να κάνεις εξουθενωτικές δίαιτες για να αδυνατίσεις τόσο ώστε να αποκτήσεις κι εσύ thigh gap.”Κανέναν στόχο δεν μπορείς να πετύχεις πια χωρίς thigh gap!”

H Robyn Lawley γίνεται έξαλλη όταν το ακούει. Ως μοντέλο δέχτηκε μαζική επίθεση online κάτω από μια (υπέροχη) φωτογραφία της με εσώρουχα , oπου όμως δεν περνάει αέρας ανάμεσα στα πόδια της όπως γίνεται συνήθως με τα μοντέλα. Μετά από διάφορες περιπέτειες και αφού έγινε ένα από τα πιο πετυχημένα Plus Size μοντέλα έχει να πει τα εξής:

Η αλήθεια είναι ότι μου είναι εντελώς αδιάφορο το thigh gap. Άλλο ένα εργαλείο χειραγώγησης που χρησιμοποιεί ο κόσμος για να με εμποδίσει  να αγαπάω το σώμα μου. Γιατί δηλαδή να θέλω να πεθάνω της πείνας και να κάνω το φυσικό σώμα μου πιο αδύναμο; Δεν λέω ότι οι γυναίκες που από φυσικού τους το έχουν είναι άσχημες αλλά εγώ θα έπρεπε να υποφέρω για να αλλοιώσω όλο το σουλούπι μου μόνο και μόνο για να αποκτήσω κάτι που μου φαίνεται τόσο ασήμαντο!

Γαλλία η μεγαλύτερη αδυναμία

Στη Liberation δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα τεράστιας έρευνας που διεξήχθη σε 13 χώρες που έδειξε ότι η την μεγαλύτερη πίεση να είσαι λεπτή την υφίστανται οι Γαλλίδες και μάλιστα μόνο οι γυναίκες γιατί οι Γάλλοι άνδρες είναι ευρέως αποδεκτοί σε νορμάλ μέγεθος. Μάλιστα προέκυψε ότι η Γαλλία ήταν η μόνη χώρα που είχε αυτήν την διαφορά αντιμετώπισης ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες. Σε πίνακα με 4 φιγούρες σταδιακά αυξανόμενου μεγέθους οι περισσότεροι Γάλλοι διάλεξαν την φιγούρα 2 για τις γυναίκες ενώ για τους άνδρες την φιγούρα 3. Επίσης ενώ οι Γαλλίδες είναι οι λεπτότερες γυναίκες στην Ευρώπη οι έξη στις 10 επιθυμούν να χάσουν βάρος.

Ναι, υπάρχει λόγος να πετάξεις τον Μπραντ Πιτ έξω απ’ το κρεββάτι σου! Ο τύπος βρωμάει!

Tο κάρφωσε στο βιβλίο του ο πρώην σωματοφύλακας του, αλλά συζητιέται πολύ και στα γυρίσματα. Ο Πιτ έχει φοβία των parabens συστατικά που βρίσκονται στα σαπούνια που θεωρούνται καρκινογόνα και επικίνδυνα λέει ο ίδιος, και για τον πλανήτη. Ως εκ τούτου και ξυρίζει τις μασχάλες του και πλένεται (όσο πλένεται), με ματζούνια δικής του κατασκευής στα οποία μάλλον δεν έχει και πολύ ταλέντο. Stinky Daddy τον φωνάζουν τα μικρά του!

Μαργαρίτα Οβαδία

Share
Published by
Μαργαρίτα Οβαδία