Οι φωτογραφίες της ντροπής

Με δακρυγόνα αντιμετώπισαν οι αστυνομικές δυνάμεις την πορεία των συνταξιούχων σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό στην συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού, και να προσεγγίσει το Μέγαρο Μαξίμου. Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές των επικουρικών αλλά και των κύριων συντάξεων. Πολλοί από αυτούς δηλώνουν αδυναμία κάλυψης των βασικών τους αναγκών.

Δακρυγόνα δέχθηκαν επίσης περίπου 120 διαδηλωτές, που προσπάθησαν χθες το απόγευμα να προσεγγίσουν τον χώρο του Σκοπευτηρίου στην Καισαριανή. Εκείνη τη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδινε ομιλία κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παράδοση του χώρου του Σκοπευτηρίου από την κυβέρνηση στον δήμο και τους κατοίκους της περιοχής.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις σχεδόν από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Τόσκας έδωσε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων. Το υπουργείο με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών».

FOSPHOTOS

Share
Published by
FOSPHOTOS