Categories: ΛΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

7 ανοησίες που οι άνθρωποι ακόμα πιστεύουν

Οι χρήστες του Reddit, έφτιαξαν μια λίστα με τις πιο αβάσιμες παραδοξολογίες που πολλοί άνθρωποι ακόμα πιστεύουν· κάποιες απ΄αυτές τις πεποιθήσεις μοιάζουν με ταξίδι στον χρόνο, αφού δεν έχουν καμία επαφή με τον 21ο αιώνα.

Τα εμβόλια της γρίπης μπορούν να σε προστατέψουν από το κοινό κρυολόγημα

Σύμφωνα με το  NHS, το εμβόλιο της γρίπης περιέχει «αδρανοποιημένα ή νεκρά στελέχη του ιού της γρίπης» και ενεργοποιεί τους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού μας , με σκοπό να δημιουργήσουν αντισώματα τα οποία θα επιτεθούν στον ιό. Το κοινό κρυολόγημα από την άλλη, αποτελεί μια μορφή ήπιας υιικής λοίμωξης. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Τα παιδικά εμβόλια προκαλούν αυτισμό

Μια μελέτη σε πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά απέδειξε πως εμβόλια, όπως το MMR δεν συνδέονται με τον αυτισμό ή με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, ενώ η μελέτη του Andrew Wakefield έχει αποσυρθεί και απαξιωθεί.


Το αίμα μας είναι στην πραγματικότητα μπλε, και μετατρέπεται σε κόκκινο όταν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο

Στην οξυγονωμένη του μορφή το αίμα – όταν δηλαδή φεύγει από τους πνεύμονες – είναι χρώματος κόκκινου. Στην αποξυγονωμένη του μορφή το χρώμα του είναι ένα βαθύ, σκούρο κόκκινο. Οι φλέβες δείχνουν μπλε, όταν το φως διαπερνά το δέρμα μας και απορροφάται και μετά αντανακλάται πίσω στο μάτι.

Τα χάπια αντισύλληψης μας προστατεύουν από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Το μοναδικό μέτρο αντισύλληψης που μπορεί να μας προστατεύσει από την μετάδοση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων είναι το προφυλακτικό.

Το Ολοκαύτωμα δε συνέβη ποτέ

Η άρνηση της ύπαρξης του Ολοκαυτώματος είναι μια παράνομη δήλωση στη Γερμανία· παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ακόμα κάποιες μειονοτικές ομάδες, οι οποίες αμφισβητούν το ιστορικό γεγονός. Οι χιλιάδες άνθρωποι που πέθαναν, οι αμέτρητες μαρτυρίες, τα μνημεία και οι κυβερνήσεις είναι οι αποδείξεις που επιβεβαιώνουν πως η γενοκτονία, πάνω από 6 εκατομμύρια Εβραίων, συνέβη.


Το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν υφίσταται

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είναι ένας εκ των υποστηρικτών αυτής της άποψης. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο ίδιος δήλωσε: «Πιστεύω τώρα πως υπάρχει κάποια διασύνδεση. Υπάρχει κάτι. Εξαρτάται από το πόσο. Εξαρτάται, επίσης, από το πόσο πρόκειται να κοστίσει στις βιομηχανίες μας. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως οι βιομηχανίες μας δεν είναι ανταγωνιστικές αυτή τη στιγμή».

Η κλιματική αλλαγή είναι απόρροια του αναπόφευκτου «γήρατος» του πλανήτη. Το γεγονός, όμως, πως αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν με έναν συνεχώς επιταχυνόμενο ρυθμό αποδεικνύει πως τα αυξημένα επίπεδα των αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου – φαινόμενο που έχει προκαλέσει το συνεχές λιώσιμο των πάγων καθώς και την εξαφάνιση διαφόρων ειδών της τροφικής αλυσίδας από τον πλανήτη – είναι ένα φαινόμενο που οφείλεται στις ανθρώπινες δραστηριότητες. 

Η γη είναι επίπεδη

Υπάρχει μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων που πιστεύουν ακόμα πως η γη είναι επίπεδη! Οι αποδείξεις για το αντίθετο είναι κάτι παραπάνω από αδιάσειστες· η σκιά της γης στο φεγγάρι κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης,  φωτογραφίες από το διάστημα και η ύπαρξη του χρόνου στη μορφή που τον γνωρίζουμε, όλα αποδεικνύουν πως η γη είναι στρογγυλή!

Πηγή: Independent

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι