«Θέλω επίσης ο Άγιος Βασίλης να φέρει πίσω τη Ζάκι»

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη

Θα ήθελα πολύ να υπάρχεις για αρχή. Κι αυτό γιατί ήμουν πολύ καλό παιδί όλο το χρόνο. Τώρα βέβαια ακριβώς επειδή ήμουν καλό παιδί μπορεί να πάρω φόρα και να ζητήσω πολλά. Αλλά απ’ την άλλη δεν έχω και τίποτα να χάσω. Οπότε εγώ θα τα ζητήσω κι εσύ ότι φέρεις.

Πρώτα πρώτα πρέπει μάλλον να πω τί εννοώ με το «καλό παιδί», διότι όλοι καλά παιδιά λένε ότι είναι, αλλά μάλλον ο καθένας εννοεί κάτι άλλο. Οπότε, απ’ ότι έχω καταλάβει το «καλό παιδί» δεν είναι το ίδιο για όλους, όπως π.χ. «το κόκκινο» ή «η θάλασσα» που σχεδόν όλοι εννοούμε τα ίδια πράγματα όταν τα αναφέρουμε.

Ήμουν καλό παιδί λοιπόν γιατί: ήμουν εργατική, έκανα εμφανίσεις κι έπαιξα σε παραστάσεις, δε βούτηξα κανένα καριόλη που κανονικά θα ‘πρεπε, δεν ξεμαλλιάστηκα με καμία συνάδελφο, δεν είπα καριολίκια πίσω από την πλάτη κανενός, δεν είπα ψέματα σε κανέναν, δεν έκλεψα τίποτα – ιδέες, σειρά σε ουρά (της ζωής), γκόμενο, τιμαλφή δεν καταδέχομαι καν – συνήθως τα ξένα είναι τόσο κακόγουστα, κλπ κλπ.

Έκανα πολλές καλές πράξεις! Μάζεψα δύο αδέσποτες φίλες και τώρα μένουμε όλες μαζί παρέα στο σπίτι μου. Βοηθάω άλλες φίλες μου να ραφτούνε. Ξέρεις είμαι καλή στα πατρόν – ω ναί! Άλλες τις βοηθάω με το τραγούδι! Έδωσα τα παλιά μου ρούχα σε κόσμο που τα χρειαζόταν. Εκανα «φιλικές» εμφανίσεις κλπ κλπ όπου έκρινα ότι χρειαζόταν και απαιτούνταν και γενικά …ντάξει ..ξηγιώμουν! Φιλανθρωπία δεν έκανα. Αφενός γιατί δεν μου περισσεύουν τόσα λεφτα και αφ’ετέρου -εδώ που τα λέμε- δεν έχω «αφαιμάξει» κανέναν τόσο ώστε να νιώσω την ανάγκη ή τις τύψεις να δώσω πίσω σε άλλους, για να φαίνομαι καλή. Καλή Χρονιά χοχοχο

Τώρα τι θέλω να μου φέρει ο Άγιος!!!!!! (Δε σου κάνω τον Άγιοοοοοο…Ααααααχ -αμάρτησα )

1) Θέλω ο Άγιος να μου φέρει κάτι σαν το Κέρας της Αμάλθειας. Οπότε να έχω πολύ φαΐ και γενικά αφθονία σπίτι μου και πληθώρα! Οι αδέσποτες φίλες είναι φαγανές -ζωή να χουνε- κι εγώ θέλω αυτές και οι φίλες τους να ‘ναι πάντα χορτάτες.

2) Θέλω να ανέβει το κασέ μου -πολύ όμως!!!!!!!!!!! Και οι φίλες μου να κερδίζουν η μια το Τζόκερ και η άλλη το εθνικό λαχείο -μια φορά το χρόνο εσαεί!!!!!!!!!!!!

3) «Θέλω επίσης ο Άγιος Βασίλης να φέρει πίσω τη Ζάκι»! Κι αν δε μπορεί για πάντα – ε να τη φέρει έστω για λίγο – να κάνουμε καμια παράσταση, κάνα βίντεο και να μας τα ξεράσει ΟΟΟΟΟΟΛΑ ‘Αγιε, γιατί μας έχουν φάει τα μαύρα σκοτάδια. Κι ό,τι βρέξει -ας κατεβάσει. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.

4) Θέλω επίσης ο Άγιος να φέρει κάτι σαν Θεία Δίκη -αν και ναι οκ, μπαίνει σε χωραφια αλλουνου- αλλά εγώ θα το ζητήσω! Θέλω λοιπόν εμείς οι ταλαίπωροι καλλιτέχνες να μπορούμε να δουλεύουμε αξιοπρεπώς. Όχι υπό αντίξοες συνθήκες, στο κρύο και στο αγιάζι με απλήρωτες πρόβες και χωρίς ούτε ένα κέρασμα καφέ ή τσάι! Γυφτιές δηλαδή. Και αν γίνεται να υπάρξει μια «αστυνομία» των «κακών εργοδοτών» αλλά και των «παράλογων (αντι)επαγγελματιών» που δυσφημίζουν το είδος και κάπως να τους μαζεύει όπως ο μπόγιας παλιά. Επίσης να μαζεύει αυτούς που ΔΕΝ πληρώνουν on time. Καλά εννοείται πως και αυτούς που ΔΕΝ πληρώνουν. Και ο ίδιος μπόγιας να κάνει και επίπληξη σε αυτούς που θεωρούν πως η τέχνη είναι παιχνίδι -κι εσύ (ο καλλιτέχνης) παίζεις -δεν δουλεύεις- οπότε γενικά δεν έχεις ανάγκες, ε? Έχεις ????? Τι? Θες και λεφτά τωρα??? ΜΜΜΜ μαλλον και σ’ αυτους μπογιας. Το ίδιο θα ευχηθώ και για τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους ναι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5) Α και last but not least -Άγιε ………..Φέρε και κανά σωστό γκομενάκι όπως έρχεσαι …..Γιατί α) σπανίζουν γενικώς β) μ’ αυτά που τους λέω έχουν αρχίσει να με φοβούνται κάπως…μάλλον….. και δεν…….αλλά κι εγώ τι να τους κάνω τους χέστηδες ρε Άγιε?????? Αφού ξέρεις ..Κι όπως λέμε με τη φίλη μου τη Βανέσσα την Καρντουι – η ζωή θέλει αρχίδια (συντόμευση και εκλαΐκευση του- ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!)

ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ

ΜΕΡΙ ΚΡΙΣΝΑ

Η Άννα Γούλα παίζει στην βιωματική παράσταση Hotel Apocalypse του Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου που παίζεται στο Μπάγκειον μέχρι 17 Φεβρουαρίου.
POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA