37 φωνές, κοντά στα 30, ζητάνε την ψήφο σας στις 25!

Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης- Υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Αθηνών

1. Ποια ήταν η αιτία που σας οδήγησε να κατεβείτε υποψήφιος βουλευτής; Δεν είχατε κάτι καλύτερο να κάνετε; Η ενασχόλησή μου με την πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν κατέρχομαι στον πολιτικό στίβο με σκοπό να γίνω «επαγγελματίας» πολιτικός. Σας το λέω ειλικρινά, μου προκαλούν απέχθεια αυτές οι λογικές. Είμαι πολιτικός μηχανικός, διατηρώ -παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες- δύο εταιρείες και θα συνεχίσω να το κάνω. Δήλωσα «παρών» σε αυτές τις εκλογές γιατί οι δυνάμεις της ανευθυνότητας δήλωσαν «παρών» και επέλεξα να είμαι απέναντί τους. Θεωρώ ότι η ενασχόληση με τα κοινά πρέπει να αποτελεί τη δημιουργική εκείνη διαδρομή, που διασφαλίζει ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αποφάσισα να δώσω τη μάχη μου, για ένα καλύτερο μέλλον, για την Ελλάδα και τους νέους. Γνωρίζω ποιες είναι οι ευθύνες και έχω επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών. Κατέρχομαι σε αυτές τις εκλογές ως υποψήφιος στην Α’ περιφέρεια της Αθήνας με τη ΝΔ γιατί πιστεύω πως υπάρχει ελπίδα. Όσο ωριμάζει η πολιτική μας ζωή τόσο θα λιγοστεύουν κι εκείνοι που καθορίζονται από τις δημαγωγικές εντυπώσεις. Θεωρώ πως ο ουσιαστικός λόγος, η ψύχραιμη ανάλυση των στιγμών και οι μετρήσιμες προτάσεις παράγουν διάρκεια και ποιότητα. Άλλωστε, η ιστορία των τελευταίων ετών, μετά το 2009, πρέπει να είναι διδακτική. Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «αν δεν μάθεις από τα λάθη σου, είσαι καταδικασμένος να τα ξαναζήσεις.

 2. Πιστεύετε ότι το νεανικό της ηλικίας βοηθά ή είναι μειονέκτημα όσον αφορά μεγαλύτερους υποψηφίους σας; Θεωρώ ότι το ταμπού του συνδυασμού νεαρής ηλικίας και ενασχόλησης με την πολιτική πρέπει επιτέλους να σπάσει. Η Ελλάδα έχει ανάγκη νέα πρόσωπα με ανοιχτές σε ιδέες, τολμηρές προτάσεις, που δεν θα σκέφτονται το πολιτικό κόστος και θα είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με τα κακώς κείμενα της μεταπολιτευτικής νοοτροπία. Όχι «επαγγελματίες» πολιτικούς, χωρίς ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους. Αυτά τα πρόσωπα χρειάζονται, σε συνδυασμό πάντα με αξιόλογους παλαιότερους πολιτικούς, που θα προσθέτουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους. Αυτό το μείγμα θα μπορούσε να ωθήσει τη χώρα σε ασφαλέστερα μονοπάτια. Δεν σας κρύβω πως δεν με εκφράζει η ποιοτική εικόνα της σημερινής Εθνικής μας Αντιπροσωπείας. Η τελευταία σύνθεση της Βουλής ήταν η  χειρότερη από καταβολής της. Μια σύνθεση αποτελούμενη, μεταξύ άλλων, από δημαγωγικά γραφικούς και εγωιστικά ακραίους. Από τις επαφές όλο αυτό το διάστημα με πολίτες της Αθήνας έχω διαπιστώσει ότι ο κόσμος,  αισθανόμενος απογοητευμένος και σε αρκετές περιπτώσεις προδομένος από το υπάρχων πολιτικό προσωπικό, έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα. Η Ελλάδα, όμως, δεν χρειάζεται απλά και μόνο «νέα» σε ηλικία πρόσωπα, τα οποία δεν θα διαφέρουν στη λογική, από εκείνα που ήδη δοκιμάστηκαν και απέτυχαν κατά το παρελθόν. Αυτή τη φορά ας γίνει η επιλογή λοιπόν με γνώμονα την εντιμότητα, τη σοβαρότητα, τη λογική, μα πάνω από όλα την όρεξη για ουσιαστική αλλαγή.

3. Μπορείτε να μας περιγράψετε το πιο ενδιαφέρον περιστατικό που έχει συμβεί μέχρι στιγμή στην καμπάνια σας; Σε ένα από τα πάρα πολλά τηλεφωνήματα που έχω κάνει σε αυτή την προεκλογική περίοδο έγινε λάθος σε κάποιο νούμερο. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν μία γλυκύτατη κυρία μεγάλης ηλικίας, η οποία δέχθηκε με χαρά να με ακούσει. Αφού λοιπόν της εξήγησα για ποιο λόγο θα πρέπει να επιλέξει τη ΝΔ σε αυτές τις εκλογές, την ενημέρωσα ότι θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών. Εκείνη, πάντα με ευχάριστο τόνο στη φωνή της, μου είπε: «Παιδάκι μου χάρηκα πάρα πολύ που ένας νέος άνθρωπος επικοινώνησε μαζί μου. Για αυτό το λόγο και σε συνδυασμό με αυτά που είπες θα ψηφίσω ΝΔ αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να ψηφίσω εσένα γιατί… μένω Διδυμότειχο!». Αφού γελάσαμε κι οι δύο με την καρδιά μας, έκλεισα το τηλέφωνο, ικανοποιημένος που το κόμμα μου κέρδισε έναν επιπλέον σταυρό. Άλλωστε αυτό είναι που έχει σημασία σε αυτές τις εκλογές. Σημείωση: Η κα Σούλα, όπως είναι το όνομά της, έκτοτε επικοινωνεί μαζί μου κάθε 2-3 μέρες, για να με ρωτήσει πως πηγαίνει το κόμμα και ο προεκλογικός μου αγώνας.

 4. Με μια φράση πείτε μας ποιο είναι το δικό σας διακύβευμα για τις φετινές εκλογές; Η απάντηση στο δίλημμα «επιχειρηματικότητα ή κρατισμός», η σύγκρουση δηλαδή των υποστηρικτών της δημιουργίας πλαισίου που επιτρέπει την ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία και εκείνων που θέλουν την επιβολή του σκληρού κρατισμού.

 5. Αν εκλεγείτε, που σας το ευχόμαστε, τι θα διεκδικήσετε όσον αφορά την εκλογική σας περιφέρεια; Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα επιδιώξω να πετύχω, ανεξάρτητα από την εκλογή μου ή όχι δεν αφορά την εκλογική μου περιφέρεια και μόνο. Άλλωστε διαφωνώ με τη λογική ο εκάστοτε βουλευτής να ασχολείται αποκλειστικά με προβλήματα της περιφέρειάς του. Σαν βουλευτής θεωρώ πως εκπροσωπείς όλους τους Έλληνες. Άλλωστε, υπάρχουν και οι δημοτικές εκλογές. Για να απαντήσω λοιπόν στο ερώτημά σας, η πρόταση μου είναι να δοθούν φορολογικές ελαφρύνσεις και να υπάρχει κινητροδότηση στις επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσλαμβάνουν ανθρώπους που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες, σε συνδυασμό και με την άλλη πρότασή μου για αντίστοιχα οφέλη για προσλήψεις ανέργων κάτω των 30 ετών.

 6. Ιανουάριος του 2016: Πως οραματίζεστε την κατάσταση της χώρας σ’ ένα χρόνο από τώρα; Αν δεν είχαμε οδηγηθεί, εξαιτίας της ανεύθυνης πολιτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, σε πρόωρες εκλογές, θα σας έλεγα με σιγουριά, ότι η Ελλάδα του Ιανουαρίου του 2016 θα ήταν μια σταθερή πολιτικά και οικονομικά χώρα, απαλλαγμένη οριστικά από τα δεσμά του μνημονίου. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα είχαν πάει στράφι και το μέλλον θα ήταν αισιόδοξο. Με την πολιτική αστάθεια και την αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ το «τοπίο θόλωσε». Ελπίζω ότι οι πολίτες -οι οποίοι, δείχνοντας πολιτική ωριμότητα, δεν ήθελαν πρόωρες εκλογές- μπροστά την κάλπη δεν θα παραπλανηθούν από τις δημαγωγικές  «σειρήνες» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνέβη το 2009 με το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου. Τότε ναι, πιστεύω ότι θα έρθουν και πάλι οι μέρες, που το χαμόγελο θα επιστρέψει στα χείλη όλων μας.

 7. Αν είχατε ένα γεμάτο σπρέι, έναν άδειο τοίχο και άδεια από τις αρχές, ποιο είναι το σύνθημα που θα γράφατε στον τοίχο; Καταρχάς θα καλούσα έναν καλλιτέχνη γκράφιτι για να είναι ωραίο αισθητικά το αποτέλεσμα. Το σύνθημα θα ήταν:  «Χθες μας είπαν αύριο. Σήμερα είναι η σειρά μας», γιατί νομίζω ότι εκφράζει τη γενιά μου, το σύνολο δηλαδή των νέων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν απογοητευτεί από το σημερινό πολιτικό σύστημα.

 

Γιάννος Γιαννόπουλος- Υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών

1.Ποια ήταν η αιτία που σας οδήγησε να κατεβείτε υποψήφιος βουλευτής; Δεν είχατε κάτι καλύτερο να κάνετε; Αν με ρωτούσες την πρώτη μέρα, θα σου έλεγα ότι πήρα και άδεια από τη δουλειά, οπότε δεν ήταν τόσο άσχημα. Μια βδομάδα όμως ήταν αρκετή για να καταλάβω πόσο τρέξιμο έχει. Ωστόσο έχω κάνει τον πιο συμπυκνωμένο αστικό τουρισμό της ζωής μου. Το σημαντικότερο βέβαια ήταν η στελέχωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ από νέους ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να εκφράσουν από την θέση τους τα προβλήματα και οι ανησυχίες της γενιάς μας.

 2.Πιστεύετε ότι το νεανικό της ηλικίας βοηθά ή είναι μειονέκτημα όσον αφορά μεγαλύτερους υποψηφίους σας; Προσωπικά θεωρώ ότι σημαντικότερο είναι τι λες και όχι το πόσων χρονών είσαι. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι ιδίως οι μεγαλύτεροι άνθρωποι το θεωρούν πλεονέκτημα να είσαι νέος. Υπάρχει μια αίσθηση ότι οι μεγαλύτερες γενιές ευθύνονται για την κατάσταση και ότι η αλλαγή μπορεί να έρθει από τους νέους. Χωρίς να συμμερίζομαι την άποψή τους, αφού δεν «τα έφαγαν όλοι μαζί», θεωρώ ότι οφείλουμε να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες τους. Ταυτόχρονα, καθώς η νέα γενιά δεν έζησε τις εποχές του «βολέματος», δε θέλει να γυρίσει στο παλιό, αλλά να δημιουργήσει καινούριες καταστάσεις. Εκτός αυτού, έχουμε μάθει να κάνουμε πολιτική και με διαφορετικούς όρους, μέσα από τα νέα κινήματα, τα κινήματα της πόλης, τα συλλογικά εγχειρήματα στο χώρο του πολιτισμού.

3.Μπορείτε να μας περιγράψετε το πιο ενδιαφέρον περιστατικό που έχει συμβεί μέχρι στιγμή στην καμπάνια σας; Σε μια περιοδεία μίλησα με μια γυναίκα, η οποία παλιά ψήφιζε Νέα Δημοκρατία. Μου είπε ότι ο γιος της είναι άνεργος δύο χρόνια. Ζήτησε από διάφορους πολιτευτές της ΝΔ αλλά κανένας δεν του έβρισκε δουλειά. Τώρα θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν περιμένει από μας να της διορίσουμε το παιδί, αλλά να δώσουμε τη δυνατότητα σ’ όλα τα παιδιά να μπορέσουν να έχουν μια πραγματική ευκαιρία. Με έκανε να καταλάβω ότι οι άνθρωποι και οι συνειδήσεις καμιά φορά μπορεί και να αλλάζουν πιο γρήγορα από ό,τι νομίζουμε.

 4.Με μια φράση πείτε μας ποιο είναι το δικό σας διακύβευμα για τις φετινές εκλογές; Να σταματήσω σε λίγα χρόνια να περνάω τις διακοπές των Χριστουγέννων πίνοντας καφέδες με φίλους που πηγαινοέρχονται στα αεροδρόμια.

 5.Αν εκλεγείτε, που σας το ευχόμαστε, τι θα διεκδικήσετε όσον αφορά την εκλογική σας περιφέρεια; Τα προβλήματα στην Ελλάδα είναι πλέον αλληλένδετα. Πως μπορεί να ευημερεί μια περιφέρεια τη στιγμή που στην Αμυγδαλέζα κρατούνται μετανάστες, που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, που άνθρωποι με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας. Όλα αυτά τα θέματα πρέπει να απαντηθούν άμεσα, και πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το κάνει. Συγκεκριμένα όμως για τη Β’ Αθήνας, είναι κομβικό να βελτιωθεί το δίκτυο συγκοινωνιών, με επέκταση των βραδινών δρομολογίων και να προστατευτούν οι δημόσιοι χώροι, ιδίως οι χώροι πρασίνου.

 6.Ιανουάριος του 2016: Πως οραματίζεστε την κατάσταση της χώρας σ’ ένα χρόνο από τώρα; Το ιδανικό για μένα θα ήταν να βλέπω τους ανθρώπους γύρω μου αισιόδοξους για το μέλλον, όχι από αφέλεια, αλλά επειδή θα ζουν σε μια χώρα, στην οποία τους δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουν, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η διασφάλιση των βασικών κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων για κάθε άνθρωπο είναι η βάση αυτού του οράματος. Και το όραμα αυτό πιστεύω ότι είναι εφικτό αν προσπαθήσουμε να χτίσουμε σε νέες βάσεις και σε μια εναλλακτική κατεύθυνση από αυτή, που μας πρότειναν μέχρι σήμερα.

7.Αν είχατε ένα γεμάτο σπρέι, έναν άδειο τοίχο και άδεια από τις αρχές, ποιο είναι το σύνθημα που θα γράφατε στον τοίχο; «Ήρθαν τα αύρια να διώξουν τα σήμερα».

Μαρίνα Γραμματικοπούλου- Υποψήφια Βουλευτής με το Ποτάμι στη Β’ Αθηνών

 1.Ποια ήταν η αιτία που σας οδήγησε να κατεβείτε υποψήφιος βουλευτής; Δεν είχατε κάτι καλύτερο να κάνετε; Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι στο χώρο της δικαιοσύνης και της αντεγκληματικής και μετασωφρονιστικής πολιτικής (ΔΣΑ, ΕΠΑΝΟΔΟΣ). Η υποστήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων δεν αποτελεί προτεραιότητα για το παλαιοκομματικό σύστημα. Είμαι φοιτήτρια στο 5ο έτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, η φροντίδα του Πανεπιστημίου δεν αποτελεί προτεραιότητα για τα παλιά κόμματα. Τελικά η ζωή μου, η χώρα μου, το μέλλον μου δεν αποτελούν προτεραιότητα για ένα παλαιοκομματικό σύστημα που μοιράζει υποσχέσεις για να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία. Το Ποτάμι είναι η πρόκληση για κάθε πολίτη να ξεσηκωθεί, όχι απλά για να βγει στο δρόμο, αλλά για να μπει στα πράγματα που τον αφορούν και να τα αλλάξει. Στα ψηφοδέλτιά μας βρίσκονται συμπολίτες μας, που έχουν πετύχει στον τομέα τους και δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί. Το Ποτάμι ξεβολεύει την καθεστηκυία τάξη όταν ήδη έχει πείσει τους Έλληνες ότι μπορούν και επιβάλλεται να συμμετέχουν στην αλλαγή. Αυτό το κίνημα που αποτελείται από ανθρώπους αποφασισμένους, έντιμους και με όρεξη για δουλειά με ώθησε να δηλώσω παρούσα και να είμαι υποψήφια. Μπορώ να κατανοήσω τα προβλήματα της γενιάς μου και να τα προβάλω. Γνωρίζω το αντικείμενο που αφορά μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που εμπλέκονται με το σωφρονιστικό σύστημα. Φυσικά για όλους εμάς τους μη επαγγελματίες πολιτικούς, η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές είναι επίπονη, δεν έχουμε χορηγούς. Η διαφημιστική μας εταιρία είναι οι εθελοντές του Ποταμιού. Όμως η προσπάθεια αξίζει, δε μας ενδιαφέρουν οι θώκοι, αλλά η δουλειά και το αποτέλεσμα για την αλλαγή προς όφελος του συνόλου.

 2.Πιστεύετε ότι το νεανικό της ηλικίας βοηθά ή είναι μειονέκτημα όσον αφορά μεγαλύτερους υποψηφίους σας; Σίγουρα βοηθά να γνωρίζω και να κατανοώ καλύτερα τα προβλήματα που έχει η γενιά μου, που μαστίζεται περισσότερο από την κρίση. Ανεξάρτητα από την ηλικία πάντως, σημασία έχει η γνώση, η εμπειρία και η όρεξη για δουλειά για το κοινό καλό.

 3. Μπορείτε να μας περιγράψετε το πιο ενδιαφέρον περιστατικό που έχει συμβεί μέχρι στιγμή στην καμπάνια σας; Όταν ξεκίνησα τον προεκλογικό μου αγώνα βρέθηκα ξαφνικά με ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό μου από την πρώτη στιγμή. Οι εθελοντές και οι εθελόντριες Του Ποταμιού που δίνουν καθημερινά τον παλμό και στελεχώνουν κάθε δράση αλλά και οι συνυποψήφιοί μου που δεν με αντιμετωπίζουν ανταγωνιστικά αλλά απεναντίας με στηρίζουν και με εμψυχώνουν καθημερινά!

 4. Με μια φράση πείτε μας ποιο είναι το δικό σας διακύβευμα για τις φετινές εκλογές; Να ψηφίσουν οι πολίτες όχι από φόβο ή άρνηση, αλλά θετικά, έτσι ώστε να μπουν στη Βουλή πρόσωπα που είναι εκτός κομματικού συστήματος και έχουν γνώσεις και θέληση να εργαστούν για την έξοδο της Ελλάδας από τη μιζέρια και την απογοήτευση.

 5.Αν εκλεγείτε, που σας το ευχόμαστε, τι θα διεκδικήσετε όσον αφορά την εκλογική σας περιφέρεια; Η εκλογική μου περιφέρεια καλύπτει πολλούς δήμους της Αττικής. Με νέα μοντέλα συμμετοχής που προτείνει το Ποτάμι θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις ανάγκες των πολιτών, όπως αυτοί τις προσδιορίζουν, αλλά με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Βελτίωση των δομών εκπαίδευσης, υγείας και συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούν κρίσιμα ζητήματα που σίγουρα θα βρεθούν στις προτεραιότητές μου.

 6. Ιανουάριος του 2016: Πώς οραματίζεστε την κατάσταση της χώρας σ’ ένα χρόνο από τώρα; Σε ένα χρόνο από σήμερα οραματίζομαι την Ελλάδα πιο αισιόδοξη, με μεγαλύτερη ανάπτυξη, λιγότερη βία, μικρότερη ανεργία και τους σωστούς ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις.

 7. Αν είχατε ένα γεμάτο σπρέι, έναν άδειο τοίχο και άδεια από τις αρχές, ποιο είναι το σύνθημα που θα γράφατε στον τοίχο; «Μην πιστεύετε τα συνθήματα».

 

Ελένη Γρηγοράκη- Υποψήφια Βουλευτής με τη ΝΔ στο Ηράκλειο Κρήτης

1.Ποια ήταν η αιτία που σας οδήγησε να κατεβείτε υποψήφιος βουλευτής; Δεν είχατε κάτι καλύτερο να κάνετε; Η επιθυμία μου να προσφέρω και δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό. Θεωρώ πως η συμμετοχή στα κοινά αποτελεί καθήκον όλων και ιδιαίτερα των νέων, μιας και το μέλλον μας επηρεάζεται από τις πολιτικές αποφάσεις και πράξεις. Επίσης, μην ξεχνάτε πως έχω το μικρόβιο μιας και προέρχομαι από μία πολιτικοποιημένη οικογένεια· οι γονείς μου μετέχουν ενεργά στα κοινά. Η αποχή δεν αποτελεί επιλογή για εμάς.

2.Πιστεύετε ότι το νεανικό της ηλικίας βοηθά ή είναι μειονέκτημα όσον αφορά μεγαλύτερους υποψηφίους σας. Θεωρώ πως η ηλικία μου αποτελεί πλεονέκτημα. Μπορεί να μην έχω την εμπειρία που έχουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, αλλά αυτό ίσως είναι και καλό! Ο τόπος μας χρειάζεται φρέσκα μυαλά με καινοτόμες ιδέες και όρεξη για δουλειά. Ανήκω στη γενιά που υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης περισσότερο από τις προηγούμενες. Σπουδάζουμε και γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να απορροφηθούμε στην αγορά εργασίας. Θεωρώ, λοιπόν, πως οι νέοι πρέπει να αναλάβουμε δράση και να βοηθήσουμε στην ανάκαμψη της χώρας μας βοηθώντας και τους μεγαλύτερους σε ηλικία από εμάς να εκσυγχρονίσουν τον τρόπο σκέψης τους!

3.Μπορείτε να μας περιγράψετε το πιο ενδιαφέρον περιστατικό που έχει συμβεί μέχρι στιγμή στην καμπάνια σας; Θα σας μιλήσω για την πιο δυνατή συναισθηματικά εμπειρία μου, που δεν ήταν άλλη από τη συνομιλία μου με τα παιδιά του Συλλόγου ΑμΕΑ Νότιας Κρήτης “Το Μέλλον”, στα εγκαίνια της νέας αίθουσας φυσικοθεραπείας του Συλλόγου. Εκεί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και τον παραολυμπιονίκη μας Μανώλη Στεφανουδάκη και δεν μπορούσα παρά να θαυμάσω τη δύναμη ψυχής όλων των παιδιών.

4.Με μια φράση πείτε μας ποιο είναι το δικό σας διακύβευμα για τις φετινές εκλογές; Η σταθερότητα της χώρας.

5.Αν εκλεγείτε, που σας το ευχόμαστε, τι θα διεκδικήσετε όσον αφορά την εκλογική σας περιφέρεια Θέσεις εργασίας για τους νέους, αποζημιώσεις για τους πληγέντες, επιδοτήσεις για τους αγρότες, επιδόματα για τις πολύτεκνες οικογένειες. Επιπλέον, θέλω να διεκδικήσω μια αναβαθμισμένη προβολή του Ηρακλείου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, μιας και ο τόπος μας έχει να προσφέρει σε πάρα πολλούς τομείς. Ενδεικτικά αναφέρω πολιτισμό, τουρισμό, κουζίνα, φιλοξενία, ιστορία και έρευνα & τεχνολογία.

6. Ιανουάριος του 2016: Πώς οραματίζεστε την κατάσταση της χώρας σ’ ένα χρόνο από τώρα; Εύχομαι να έχει συνεχιστεί η ανοδική πορεία της χώρας και να έχει δοθεί η απαραίτητη προσοχή στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Σε ένα χρόνο από τώρα, εύχομαι να έχει μειωθεί σημαντικά η ανεργία, να έχει επέλθει σταθερότητα στη χώρα και να έχει ενισχυθεί η αναπτυξιακή πορεία που έχει ήδη ξεκινήσει η Νέα Δημοκρατία.

 7. Αν είχατε ένα γεμάτο σπρέι, έναν άδειο τοίχο και άδεια από τις αρχές, ποιο είναι το σύνθημα που θα γράφατε στον τοίχο; «Μην απέχεις».

 Πατήστε στην επόμενη σελίδα για να γνωρίσετε τη νέα γενιά της πολιτικής. 

Page: 1 2 3 4 5 6 7 8

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA