Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ζωντανός στην πρύμνη του Euroferry Olympia ένας από τους αγνοούμενους

Ζωντανός βρέθηκε ένας 21χρονος οδηγός νταλίκας λευκορωσικής καταγωγής στο Euroferry Olympia, ενώ παραμένουν ακόμη 11 αγνοούμενοι.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ είναι καλά στην υγεία του. Bρέθηκε στην πρύμνη του πλοίου και μάλιστα κατέβηκε μόνος του από σκάλα για να πάει προς τους διασώστες. Σύμφωνα με το ρεπορτά το λιμεναρχείο ενημέρωσε ότι βρέθηκε ζωντανό και άλλο άτομο κοντά στη γέφυρα.

Εντός της ημέρας, δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων 11 αγνοουμένων αν το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει.

Στο μεταξυ συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς το πλοίο Euroferry Olympia, όπου υπάρχουν ακόμα μικρές εστίες φωτιάς. Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές αγκυροβόλιο βορειοανατολικά της Κέρκυρας, ώστε να προστατευθεί από τις καιρικές συνθήκες και να ολοκληρωθεί η κατάσβεση, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο της “Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ)” έχει ήδη μεταβεί στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, για να διεξάγει τεχνική διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών και συνθηκών που οδήγησαν στην πρόκληση του ναυτικού ατυχήματος της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την ομότιμη ιταλική Αρχή DIGIFEMA. (DIGIFEMA: Direzione Generale Investigazioni Ferroviarie e Marittime).

Την ίδια ώρα προκαλούν ερωτηματικά για τις συνθήκες στο πλοίο οι φωτογραφίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega από το εσωτερικό καμπίνας του πλοίου, όπου φαίνονται κοριοί να βρίσκονται κάτω από τα σεντόνια και τα στρώματα των κρεβατιών, ενώ οδηγός φορτηγού είχε φωτογραφίσει τα τσιμπήματα στο κορμί του από τους κοριούς. 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA