ΚΟΣΜΟΣ

«Συγγνώμη» ζήτησε ο οίκος Balenciaga για αμφιλεγόμενη καμπάνια με παιδιά και «φετιχιστικά» αρκουδάκια

O γνωστός οίκος μόδας Balenciaga ζήτησε συγγνώμη χθες, για τη νέα της διαφημιστική καμπάνια που απεικονίζει δύο κορίτσια να ποζάρουν με αρκουδάκια που φαίνεται να φορούν λουριά με BDSM αισθητική. Οι φωτογραφίες δεν άργησαν να γίνουν viral, προκαλώντας την οργή και τα αντίστοιχα σχόλια από χρήστες των social media.

«Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή μπορεί να προκάλεσε η νέα μας σειρά για το καλοκαίρι. Οι βελούδινες τσάντες με αρκουδάκια δεν θα έπρεπε να παρουσιάζονται με παιδιά σε αυτήν την καμπάνια. Καταργήσαμε αμέσως την καμπάνια από όλες τις πλατφόρμες», έγραψε η εταιρεία σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Instagram Story της.

Στο διαδίκτυο υπήρξαν αρκετοί που τόνισαν ότι μια φωτογραφία φαινομενικά έδειχνε αυτό που φαινόταν να είναι απόσπασμα από υπόθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που επιβεβαίωσε μέρος ενός ομοσπονδιακού νόμου για την παιδική πορνογραφία.

«Ζητούμε συγγνώμη για την εμφάνιση ανησυχητικών μηνυμάτων στην καμπάνια μας», συνέχισε η εταιρεία στη δήλωσή της. «Λαμβάνουμε αυτό το θέμα πολύ σοβαρά και λαμβάνουμε νομικά μέτρα κατά των μερών που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία του σετ και τη συμπερίληψη μη εγκεκριμένων αντικειμένων για τη φωτογράφιση της καμπάνιας μας για την Άνοιξη 23» αναφέρει.

Καταδικάζουμε έντονα την κακοποίηση παιδιών σε οποιαδήποτε μορφή. Υποστηρίζουμε την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA