ΚΟΣΜΟΣ

Στην Eξεταστική PEGA κατέθεσε η Σίφορντ: Παράλληλη και συντονισμένη η «επίθεση» από ΕΥΠ και Predator

Ιδιαίτερα δηκτική για την κυβέρνηση, στην οποία αποδίδει την ευθύνη του Predator, εμφανίστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η, Άρτεμις Σίφορντ το πρωί της Πέμπτης, στη συνεδρίαση που έγινε στο Στρασβούργο.

Κατά την κατάθεσή της ενώπιον της Επιτροπής, μετά από σχετική πρόσκληση, η πρώην υπεύθυνη ασφαλείας του Facebook σημείωσε ότι παρακολουθήθηκε απο την EYΠ για ένα χρόνο και από το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator κατά το ίδιο διάστημα.

“Το ίδιο σύστημα που παρακολούθησε τους Θανάση Κουκάκη και Νίκο Ανδρουλάκη” όπως επεσήμανε.

Χέρι-χέρι ΕΥΠ και Predator

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά -απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι δεν σχετίζεται με το Predator- υπογράμμισε ότι ήταν μια “παράλληλη, συντονισμένη επίθεση”.

Ιδιαίτερα για τον τρόπο που παγιδεύτηκε αποκάλυψε ότι αυτό έγινε με ένα sms μήνυμα – αντιγραφή του μηνύματος που είχε λάβει, λίγες ώρες πριν, για τον εμβολιασμό της.

Και μάλιστα, τόνισε ότι αυτό αποδεικνύει και τη σύμπραξη ΕΥΠ και Predator αφού μόνο η ΕΥΠ, που την ίδια περίοδο την παρακολουθούσε, μπορούσε να έχει πρόσβαση στα μηνύματά της ώστε να αντιγράψει το σχετικό μήνυμα και να την παραπλανήσει. Οι χειριστές της κρατικής παρακολούθησης και του Predator δούλεψαν “χέρι -χέρι” για την παγίδευσή της υποστήριξε η κα Σίφορντ. 

Η ίδια ρωτήθηκε αρκετές φορές από ευρωβουλευτές αν πιστεύει ότι η παρακολούθησή της σχετίζεται με άρθρο της σε γυναικείο περιοδικό όπου “φωτογράφιζε” κυβερνητικό στέλεχος για σεξουαλική παρενόχληση αλλά σημείωσε ότι “δεν θέλω να πιστεύω ότι το άρθρο μου θα ήταν αιτία για την παρακολούθηση”, χωρίς να επιβεβαιώσει ή να αποκλείσει κάτι.

Όπως ανέφερε, δεν έχει βρει ακόμη την αιτία για την οποία παρακολουθήθηκε και κανείς από την κυβέρνηση δεν ήρθε σε επαφή μαζί της για να δώσει μια εξήγηση ενώ άφησε αιχμές για την αλλαγή της νομοθεσίας που εμποδίζει τα θύματα από την ενημέρωση για τους λόγους παρακολούθησής τους.

“Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω αρνητικά για την κυβέρνηση που υποστήριξα”

Τέλος, ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της στο γεγονός ότι και η ίδια ανήκει στον πολιτικό χώρο της ΝΔ και υποστήριξε την κυβέρνηση, πλην όμως διαπίστωσε ότι την παρακολουθείται.

“Είμαι υποχρεωμένη να βρίσκομαι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να μιλήσω αρνητικά για τις παρακολουθήσεις, από την κυβέρνηση που είχα υποστηρίξει ανοιχτά” είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

“Δεν είμαι πολιτικός, δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο, δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος, δεν είμαι ούτε δημοσιογράφος. Είμαι ιδιώτης, πολίτης ενός κράτους με ισχυρές δημοκρατικές παραδόσεις και προσήλωση στο κράτος Δικαίου. Αν κάποιος σαν κι εμένα είναι σήμερα ενώπιόν σας, για να συζητήσει το ότι στοχοποιήθηκε με το Predator, φαίνεται ότι κανένας δεν μπορεί να αναμένει ότι είναι ασφαλής” είπε με νόμη η κα Σίφορντ.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA