ΚΟΣΜΟΣ

Qatargate: Η Εύα Καϊλή ψήφισε υπέρ του Κατάρ σε Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που δεν ήταν μέλος

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις γύρω από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και το Qatargate. Σύμφωνα με το Mega η ευρωβουλευτής ψήφισε σε επιτροπή για το Κατάρ χωρίς ωστόσο η ίδια να είναι μέλος.

Ειδικότερα, έγγραφο ψηφοφορίας που διενεργήθηκε στην επιτροπή Libe του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την Εύα Καϊλή να συμμετέχει στην διαδικασία  παρότι δεν είναι μέλος της Επιτροπής, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα παρείχε την θετική ψήφο την ίδια περίοδο που δήλωσε ότι το «Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα».

Όπως μετέδωσε το Mega οι ευρωβουλευτές – μέλη της επιτροπής απόρησαν για την παρουσία της στην ψηφοφορία και προσθέτουν πως για να μην γίνει αντιληπτή καθόταν στα πίσω έδρανα.

Στο τέλος της ψηφοφορίας διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μία παραπάνω ψήφος. Όταν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για την ψήφο της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, προειμένου να μην εκτεθούν δημοσίως ανέφεραν ότι η κυρία Καϊλή αντικατέστησε τη Γερμανίδα ευρωβουλευτή Μπριγκίτ Σίπελ, η οποία τελικά απέσυρε τη δική της ψήφο.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA