ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Συνάντηση Βίλντερς με τον Ισραηλινό πρόεδρο

Ο Ολλανδός ακροδεξιός ηγέτης Χέρτ Βίλντερς δήλωσε σήμερα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ και υποσχέθηκε την πλήρη στήριξή του στο Ισραήλ στη μάχη του κατά της τρομοκρατίας.

Ο Βίλντερς, που στοχεύει να ηγηθεί μιας νέας κυβέρνησης αφού το εθνικιστικό του κόμμα PVV κέρδισε τις εκλογές του Νοεμβρίου, είναι εδώ και καιρό ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος βρισκόταν στην Ολλανδία για τα χθεσινά εγκαίνια μουσείου για το Ολοκαύτωμα στο Άμστερνταμ. Στην τελετή των εγκαινίων, ο Χέρτσογκ κάλεσε τον κόσμο να προσεύχεται για την ειρήνη και την άμεση απελευθέρωση ομήρων που συνελήφθησαν από τη Χαμάς κατά την επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και ακόμα κρατούνται από ισλαμιστές μαχητές.

Ο Βίλντερς ανήρτησε μια φωτογραφία από τη συνάντησή του με τον Χέρτσογκ και έγραψε: «Του είπα πως είμαι περήφανος που επισκέπτεται στην Ολλανδία και ότι το Ισραήλ είχε, και πάντα θα έχει, την πλήρη στήριξή μου στον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA