ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Τουλάχιστον 34.305 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα

Τουλάχιστον 34.305 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 77.293 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Τις τελευταίες 24 ώρες, τουλάχιστον 43 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος ζήτησε χθες απαντήσεις από τις ισραηλινές αρχές μετά την ανακάλυψη ομαδικών τάφων μέσα στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας.

«Θέλουμε απαντήσεις», δήλωσε ο Τζέικ Σάλιβαν, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. «Θέλουμε αυτό να αποτελέσει αντικείμενο ενδελεχούς και διαφανούς έρευνας».

Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι σε επαφή με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους σε σχέση με τις βαθιά ανησυχητικές αναφορές για ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στη Γάζα.

«Οι αναφορές αυτές είναι βαθιά ανησυχητικές», δήλωσε ο Σάλιβαν κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Είμαστε σε επαφή σε πολλαπλά επίπεδα με την ισραηλινή κυβέρνηση. Θέλουμε απαντήσεις. Θέλουμε να καταλάβουμε ακριβώς τί συνέβη», συμπλήρωσε.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA