ΚΟΣΜΟΣ

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα έναν Παλαιστίνιο σε πέρασμα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας και ο στρατός του Ισραήλ, ο οποίος πρόσθεσε ότι ένας στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο 29χρονος Μεχντί Μπαγιάντσα σκοτώθηκε «από τις σφαίρες της κατοχής κοντά στο στρατιωτικό φυλάκιο της Ραντίς, δυτικά της Ραμάλας», επεσήμανε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο στρατός του Ισραήλ επεσήμανε ότι «εξουδετέρωσε» έναν Παλαιστίνιο ο οποίος πλησίασε στο φυλάκιο αυτό, το οποίο βρίσκεται μεταξύ της Δυτικής Όχθης και του Ισραήλ, με κλεμμένο αυτοκίνητο.

«Την ώρα που στρατιώτες έλεγχαν το αυτοκίνητό του, ο ύποπτος επιτέθηκε σε έναν στρατιώτη και προσπάθησε να του αρπάξει το όπλο», σημείωσε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι ο στρατιώτης αυτός «τραυματίστηκε ελαφρά» και νοσηλεύεται.

«Μετά από αυτή τη συμπλοκή άλλος στρατιώτης που βρισκόταν στην περιοχή έριξε πραγματικές σφαίρες εναντίον του υπόπτου και τον εξουδετέρωσε», συνέχισε ο στρατός, προσθέτοντας ότι «ερευνά το περιστατικό».

Σχεδόν 3 εκατ. Παλαιστίνιοι ζουν στη Δυτική Όχθη, μια παλαιστινιακή περιοχή που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967. Περίπου 490.000 Ισραηλινοί κατοικούν εκεί σε οικισμούς τους οποίους ο ΟΗΕ θεωρεί παράνομους βάσει του διεθνούς δικαίου.

Από την αρχή του έτους τουλάχιστον 157 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, όπως και 21 Ισραηλινοί, ένας Ουκρανός και ένας Ιταλός, σύμφωνα με απολογισμό του AFP που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Μεταξύ των νεκρών είναι μαχητές και πολίτες – ανάμεσά τους και παιδιά– στην παλαιστινιακή πλευρά, και στην ισραηλινή κυρίως άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά και τρία μέλη της αραβικής μειονότητας.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA