ΚΟΣΜΟΣ

New York Times: «Η σαπίλα στην καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ορατή στον καθένα»

Δεν έχουν τέλος τα εκτενή ρεπορτάζ και τα άρθρα από τον διεθνή Τύπο, για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα, την ίδια ώρα, που υπόθεση υποβαθμίζεται και αποσιωπάται από την πλειοψηφία των εγχώριων  ΜΜΕ.

Οι New York Times μετά το εκτενές ρεπορτάζ τους, επιστρέφουν στο σκάνδαλο υποκλοπών με άρθρο γνώμης που υπογράφει ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Αλεξάντερ Κλαπ, που σημειώνει ότι πίσω από την βιτρίνα των «μεγάλων επενδυτών» και του τουρισμού, «έχει κακοφορμίσει» μία πιο σκοτεινή πραγματικότητα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το άρθρο με τίτλο «Η σήψη στην καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ορατή στον καθένα», συνοδευόμενο από φωτογραφία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται να επιφέρει ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στην Κυβέρνηση.

«Η διαφθορά και η σύγκρουση συμφερόντων που ο κ. Μητσοτάκη υποσχόταν να καταπολεμήσει, όχι μόνο υπάρχουν ακόμη αλλά σε πολλές περιπτώσεις δείχνουν να έχουν συγκεντροποιηθεί και βαθύνει. Αντί το ελληνικό κράτος να αναδιαρθρωθεί, του έχουν βάλει μέικ-απ, το έχουν ντύσει μάνατζερ». Πρόσφατα, η αποκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων αποκάλυψε την κρυμμένη σήψη, αναφέρει ο Κλαπ. «Η Ελλάδα 2.0 που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης, αποδεικνύεται μία ακόμη από τα ίδια».

Στο άρθρο περιγράφεται η υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη που ερευνούσε τραπεζίτες, αρχικά για λόγους «εθνικής ασφάλειας» και μετά την προσπάθεια παγίδευσης με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Αντίστοιχα, αναφέρεται και στην υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA