ΚΟΣΜΟΣ

Η εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ είναι «ποντάρισμα σε άλογο που χάνει» λέει ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε πως οι χώρες που επιδιώκουν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ «ποντάρουν σε άλογο που χάνει», όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Η ξεκάθαρη θέση της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι πως οι χώρες που τζογάρουν στην εξομάλυνση με το Ισραήλ θα χάσουν. Ποντάρουν σε άλογο που χάνει», είπε ο Χαμενεΐ.

Ένα πλαίσιο συμφωνίας με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ για τη διαμόρφωση σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να τεθεί μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών τον περασμένο μήνα, αφού οι τρεις χώρες άφησαν να εννοηθεί ότι σημειώθηκε πρόοδος στις περίπλοκες διαπραγματεύσεις.

Μια εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με τη Σαουδική Αραβία θα επανασχεδίαζε δραματικά τον χάρτη της Μέσης Ανατολής φέρνοντας επίσημα κοντά δύο σημαντικούς εταίρους των ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν — μια κίνηση εξωτερικής πολιτικής που θα ήταν πολύ καλή για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν καθώς επιδιώκει την επανεκλογή του το Νοέμβριο του 2024.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA