ΚΟΣΜΟΣ

Euractiv: «Επικίνδυνα σιωπηλή η Μέτσολα για το ελληνικό σαμποτάζ στην Επιτροπή LIBE»

Το έγκυρο ευρωπαϊκό μεσο EURACTIV δημοσίευσε άρθρο γνώμης για την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, σχολιάζωντας τη «σιωπή της», όπως και την άρνηση συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με την Επιτροπή LIBE.

«Η ελληνική κυβέρνηση κι άλλοι κρατικοί φορείς σαμποτάρουν την αποστολή της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα για να εξετάσει την κατάσταση του κράτους Δικαίου και το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ένα σαμποτάζ που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Πώς είναι δυνατόν να σιωπά η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα;» γράφει στο EURACTIV o δημοσιογράφος, Σαράντης Μιχαλόπουλος.

Το άρθρο κάνει λόγο για «οργανωμένο σαμποτάζ» όπως περιγράφεται στα ΜΜΕ, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ισίδωρο Ντογιάκο, την ΕΥΠ, την ΕΛΑΣ, ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου που θεωρητικά είναι θεσμός «πολιτικά ουδέτερος».

«Όλοι αρνήθηκαν να συναντηθούν με τους ευρωβουλευτές-μέλη της αποστολής της LIBE» συνεχίζει το άρθεο τονίζοντας: «Ο πραγματικός λόγος είναι ότι όλοι θέλουν να κρύψουν την κακή κατάσταση του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα “κάτω από το χαλί”. Σε αυτή την περίπτωση, το θύμα τους είναι το ίδιο το κύρος του Ευρωκοινοβουλίου».

Παράλληλα, στο ίδιο μέσο γίνεται αναφορά στις κινήσεις του ΕΛΚ, που αποφάσισε να «αποσύρει» τα μέλη του από την αποστολή της LIBE, γεγονός που σύμφωνα με το Euractiv αποτελεί «ασπίδα προστασίας στη συντηρητική κυβέρνηση της Αθήνας». «Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η μόνη πολιτική ομάδα που δεν έχει πει τίποτα για το σκάνδαλο των υποκλοπών», συμπληρώνει.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει πως η σιωπή της προέδρου της Ευρωβουλής είναι υπερβολική, ειδικά όταν σε ένα χρόνο θα έχουμε εκλογές, και υπό το φως των ζημιών που προκλήθηκαν από το σκάνδαλο Qatargate.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA