Categories: ΚΟΣΜΟΣ

V for Varoufakis! Αν ήταν τόσο καλός στην πράξη, όσο στη θεωρία…

Ήταν το δεύτερο βίντεο στη σειρά #Viewsnight με την οποία η πολιτική εκπομπή Newsnight του BBC δίνει ιντερνετικό βήμα σε πολιτικούς, στοχαστές και διανοοούμενους για να θίξουν τα σύγχρονα ζητήματα που μας απασχολούν.

Μετά τον Ροντ Λιντλ που υποστήριξε ότι «ο φιλελευθερισμός είναι νεκρός», ήταν η σειρά του Γιάνη Βαρουφάκη να υποστηρίξει σε 2 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα την ανάγκη των δημοκρατιών της Δύσης για «μια καινούρια συμφωνία». Κατί που έλεγε πριν, κατά και μετά την αμφιλεγόμενη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μπορεί κανείς να διαφωνήσει με την περιγραφή του «πού βρισκόμαστε τώρα» και της επιτακτικής αναγκαιότητας για μια αναδιανομή του πλούτου από το Κεφάλαιο προς τις κοινωνίες, όχι μέσω φορολογίας.

Το θέμα είναι πώς αυτό θα γίνει πράξη ασφαλώς. Γιατί και ο ίδιος ο Βαρουφάκης, όταν άλλαξε τα παπούτσια του αναλυτή με εκείνα του πολιτικού, τράκαρε θεαματικά (για κάποιους ολέθρια) πάνω στον τοίχο του There Is No Alternative… Δείτε το βίντεο παρακάτω

Παναγιώτης Μένεγος

Share
Published by
Παναγιώτης Μένεγος