Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Τζορτζ Τσούνης: Ποιος είναι ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ο Τζορτζ  Τσούνης, γνωστός επιχειρηματίας και ενεργό μέλος της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, επιβεβαιώθηκε επίσημα από τη Γερουσία των ΗΠΑ ως ο επόμενος Πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα μετά από ψηφοφορία που έγινε αργά χθες το βράδυ.

Ο κ. Τσούνης θεωρούνταν από καιρό ως εύκολη απόφαση για τη Γερουσία να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση λόγω κυρίως των δεσμών του με τα ανώτερα κλιμάκια της αμερικανικής επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και των προσωπικών του πεποιθήσεων για τις ελληνοαμερικανικές διμερείς σχέσεις.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, υπό την προεδρία του γερουσιαστή του Νιου Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, έδωσε το πράσινο φως για την υποψηφιότητά του στις 12 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, προκειμένου να διαδεχθεί τον απερχόμενο Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Η επιβεβαίωση του Τζορτζ Τσούνη στη συγκεκριμένη θέση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή τόσο λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία όσο και ενδεχομένως της πιο «θερμής» περιόδου στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ.

Ο Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, είναι ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Chartwell Hotels, LLC, η οποία κατέχει, αναπτύσσει και διαχειρίζεται ξενοδοχεία σε όλες τις πολιτείες του Βορειοανατολικού Ατλαντικού.

Ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Επίσης, είναι Πρόεδρος της Battery Park City Authority που διαχειρίζεται project για την ανάπτυξη 92 στρ. στην δυτική πλευρά του Μανχάταν.

Επιπλέον, είναι διαχειριστής της New York City Convention Development Corporation και της New York City Convention Operating Corporation.

Στο παρελθόν, έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, ως πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Νασάου, ενός μεγάλου νοσοκομείου με δίκτυα δημόσιας ασφάλειας για την παροχή φροντίδας σε ευάλωτες κοινότητες.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA