Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα δωρεάν της ημέρας

Στον Πολυχώρο Barometro εγκαινιάζεται η έκθεση «Keep Walking» της Στέλλας Σιδηροπούλου. Η καλλιτέχνις παρατηρεί με το φακό της ανθρώπους που κινούνται σε διαφορετικές πορείες της ίδιας πραγματικότητας. Eώς 22/3. Δευτ.-Κυρ. 5-10 μ.μ. Υψηλάντου 3, Άγιος Δημήτριος.

Η έκθεση «American Architecture Awards. Good Design Graphics» εγκαινιάζεται σήμερα στο Contemporary Space Athens. Ματιές στα έργα που διακρίθηκαν στα φετινά βραβεία αμερικανικής αρχιτεκτονικής και ντιζάιν από το The Chicago Athenaeum. Eώς 19/4, Τετ.-Κυρ. 2-9 μ.μ. Μητροπόλεως 74, Kέντρο.

Στο Ippo Bar εγκαινιάζεται η έκθεση του Σπύρου Δόικα. Έκθεση φωτογραφίας με γυμνά πορτρέτα από το βιβλίο «Αιδοίον το Δηκτικόν». Μέχρι τις 11/3. Θησέως 11.

Στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Nosotros προβάλλεται στις 7:30μ.μ το ντοκιμαντέρ «5 σπασμένες κάμερες» του Παλαιστίνιου σκηνοθέτη Εμάντ Μπουρνάτ. H ταινία είναι μια καταγραφή της αντίστασης των Παλαιστινίων στο Μπιλαΐν, ένα χωριό της Δυτικής Όχθης που καταπατούν οι ισραηλινοί εποικισμοί. Υπάρχουν πέντε κάμερες – κάθε μια με τη δική της ιστορία.Ο Εμάντ Μπουρνάτ, ένας Παλαιστίνιος αγρότης, αγοράζει την πρώτη του κάμερα το 2005, για να βιντεοσκοπήσει τον τέταρτο γιο του, τον νεογέννητο Τζιμπρίλ. Το κάθε του αγόρι έχει γεννηθεί σε μια στιγμή που αναδιαμορφώνει, συνήθως προς το χειρότερο, την κατάσταση του παλαιστινιακού ζητήματος. Τα πλάνα της κάμερας μαζί με τη δική του αφήγηση, απλή, προσωπική, άμεση και αβέβαιη, σαν τη ζωή του, καταγράφουν τα γεγονότα από το 2005 μέχρι το 2009. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας Εμάντ Μπουρνάτ. Θεμιστοκλέους 66 Εξάρχεια. 

Μελίνα Καλφαντή

Share
Published by
Μελίνα Καλφαντή