Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ρωσία μπλοκάρουν τους δημόσιους χώρους με φορτηγά

Η πρόσβαση στους δημόσιους χώρους στη Μόσχα θα εμποδίζεται από βαρέα οχήματα στη διάρκεια των γιορτών για το τέλος τού έτους προκειμένου να αποτραπούν ενδεχόμενες επιθέσεις φορτηγών όπως αυτή στο Βερολίνο, ανακοίνωσε σήμερα η τροχαία στη ρωσική πρωτεύουσα.

“Βαρέα οχήματα θα αναπτυχθούν για να μπλοκάρουν σημαντικές διασταυρώσεις” που οδηγούν σε περιοχές δημόσιων εορτασμών, δήλωσε ο Βίκτορ Κοβαλένκο, επικεφαλής της τροχαίας στη Μόσχα, τον οποίο επικαλείται το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti.

“Αντιλαμβανόμαστε και βλέπουμε αυτό που συμβαίνει στον κόσμο, περιλαμβανομένης και της χρήσης φορτηγών (…) αυτός είναι ο λόγος που σκεπτόμαστε ότι πρέπει να μπλοκάρουμε (…) τις σημαντικές διασταυρώσεις προκειμένου να εγγυηθούμε την ασφάλεια”, υπογράμμισε.

Στη Ρωσία οι γιορτές διαρκούν έως το ορθόδοξο Νέο Έτος που γιορτάζεται στις 14 Ιανουαρίου και η Μόσχα έχει πολλές χριστουγεννιάτικες αγορές. Στις 31 Δεκεμβρίου, η Κόκκινη Πλατεία υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Το βράδυ της Δευτέρας, μια επίθεση με φορτηγό σημειώθηκε σε ένα πολυσύχναστο τουριστικό σημείο του Βερολίνου προκαλώντας τον θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 48, περίπου 15 από τους οποίους βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου.

Η επίθεση αυτή αναβίωσε τις οδυνηρές αναμνήσεις της επίθεσης με φορτηγό στη Νίκαια, στη Γαλλία, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει επίσης η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που προκάλεσε 86 θανάτους και περισσότερους από 400 τραυματισμούς στις 14 Ιουλίου στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ.

Μετά την επίθεση στο Βερολίνο, οι ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν την ενίσχυση των ήδη αρκετά αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

POPAGANDA