Categories: ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Leyna Bloom γράφει ιστορία στο Sports Illustrated, ως το πρώτο μαύρο trans μοντέλο

Ηθοποιός και μοντέλο από την Αμερική, η Leyna Bloom έγινε για πρώτη φορά είδηση στα μέσα ενημέρωσης ως η πρώτη έγχρωμη τρανς γυναίκα που πρωταγωνιστεί σε ταινία, η οποία έκανε πρεμιέρα στον Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, στο «Port Authority» του 2019.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που βοηθάμε την Leyna να αφηγηθεί την ιστορία της», σχολίασε το περιοδικό. «Η παρουσία της ως πρώτη έγχρωμη τρανς γυναίκα στο τεύχος μας είναι αποτέλεσμα της αφοσίωσής της στο να χαράξει το δικό της μονοπάτι, το οποίο οδήγησε στην αποδοχή, την αγάπη και την αλλαγή. Εκπροσωπεί το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να αγαπάει τον εαυτό του και να είναι αυτό που θέλει να είναι», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση. 

Το Sports Illustrated μετρά αρκετά «πρωτεία» στην ιστορία του. Το 1997, η Tyra Banks ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα που εμφανίστηκε μόνη της στο εξώφυλλου του Swimsuit Issue, η Ashley Graham έγινε ένα από τα πρώτα plus-size μοντέλα στο εξώφυλλο του περιοδικού το 2016, ενώ το 2019, η Banks επέστρεψε και έγινε το μεγαλύτερο σε ηλικία μοντέλο που φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του Sports Illustrated.  

Η Leyna Bloom με καταγωγή από τις Φιλιππίνες είναι η δεύτερη transgender γυναίκα που συμμετέχει στο συγκεκριμένο τεύχος, καθώς πέρυσι η Valentina Sampaio από τη Βραζιλία ήταν η πρώτη. 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA