ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ράντζα ακόμη και στους διαδρόμους του νοσοκομείου «Αττικόν» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ αναδεικνύει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.

«Επισκέφθηκα το πρωί την πανεπιστημιακή Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική και Δερματολογική Κλινική του Αττικού Νοσοκομείου δύο ημέρες μετά την εφημερία. Η δυναμικότητα της κλινικής είναι 32 κλίνες. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές με ενημέρωσαν ότι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς ΩΡΛ και δερματολογικοί είναι επτά. Και όμως, δύο ημέρες μετά την εφημερία είναι γεμάτες οι 32 κλίνες και έχουν πολλά ράντζα με ασθενείς στο διάδρομο» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

«Εκτός των επτά, οι υπόλοιπου ασθενείς στη δερματολογική κλινική νοσηλεύονται με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα. Γιατί; Οι παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές είναι γεμάτες. Όχι μόνο οι θάλαμοι, αλλά και οι διάδρομοι» τονίζει.

«Πώς μπορεί η εν λόγω κλινική να παρέχει ασφαλείς υπηρεσίες με ασθενείς ΩΡΛ, δερματολογικά, παθολογικά, πνευμονολογικά προβλήματα;» διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Μάλιστα με ενημέρωσαν ότι πολλά παραπεμπτικά εισαγωγής ασθενών έχουν οδηγία από τους γιατρούς της εφημερίας ότι χρήζουν νοσηλεία σε κλίνη και όχι σε ράντζο. Δηλαδή οι υπόλοιποι έχουν ανάγκη νοσηλείας σε φορείο ή σε καναπέ όπως χαρακτηριστικά μου ανέφερε νοσηλεύτρια της κλινικής» υπογραμμίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA