ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την Κιβωτό του κόσμου

Τις τελευταίες μέρες ένα τεράστιο σκάνδαλο έχει σοκάρει την ελληνική κοινωνία με πληθώρα καταγγελιών να δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα από διαφορετικά άτομα. Οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές σε δομές της ΜΚΟ, Κιβωτός του Κόσμου, περιέχουν ποινικά κολάσιμες πράξεις από ασέλγεια και βία μέχρι μαύρη εργασία ανηλίκων.

Ο ΑΝΤ1 φιλοξένησε τις μαρτυρίες ενός 27χρονου που μίλησε στην Καθημερινή και κατήγγειλε εργαζόμενο σε δομή της κιβωτού, όπως και τις μαρτυρίες μιας κοπέλας που φιλοξενούνταν σε δομή της περιφέρειας. Μεταξύ άλλων οι καταγγέλλοντες είπαν:

«Ξάπλωσε δίπλα μου στο κρεβάτι. Του είπα: ‘Τι κάνεις;’. Με άγγιξε και μου είπε: ‘Θα σου αρέσει’. Του έριξα χαστούκι και έφυγε».

«Ήταν χωρίς νερό, χωρίς φως, χωρίς τίποτα».

«Τα χέρια μας είχαν γεμίσει φουσκάλες, δεν μας λυπόντουσαν, μας έδιναν μόνο 5 λεπτά διάλειμμα».

«Το είχε χτυπήσει, ήταν στην απομόνωση παραπάνω από έναν χρόνο».

Δείτε αναλυτικά στο video:

H ΕΡΤ μας ενημέρωσε ότι η αστυνομική και δικαστική έρευνα εστιάζει σε τέσσερα πρόσωπα. Μετά από καταγγελία ενός δεκαεννιάχρονου για ασέλγεια ένα στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου διερευνάται ηδή, ενώ μετά από τις καταγγελίες για ξυλοδαρμό άλλοι τρεις εργαζόμενοι της Κιβωτού βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ερευνών.

Δείτε το ρεπορτάζ στο video:

Στο Open Beyond μία κοπέλα κατήγγειλε ότι ο Πάτερ Αντώνιος γνώριζε για τις σκληρές τιμωρίες που δεχόντουσαν τα παιδιά όπως και για τη λεκτική και ψυχολογική βία που δεχόντουσαν τα παιδιά στις δομές. Μάλιστα σε μία περίπτωση σύμφωνα με την καταγγέλουσα ο κληρικός είχε χαστουκίσει και ο ίδιος μια κοπέλα στη δομή.

Δείτε αναλυτικά την καταγγελία στο video:

Στην ΕΡΤ επίσης ένας καταγγέλλων λέει στην κάμερα του δελτίου ειδήσεων για ξυλοδαρμό που έχει δεχτεί ο ίδιος σε δομές.

Δείτε όσα είπε στο video:

Η Κιβωτός του Κόσμου απάντησε σήμερα στο Facebook για τα αυξανόμενα δημοσιεύματα:

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επέβαλε στον πατέρα Αντώνιο την απαγόρευση ιεροπραξιών και τόνισε για ακόμα μια φορά ότι η εκκλησία δεν έχει σχέση με τη ΜΚΟ, ενώ με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα οι οικονομικές ενισχύσεις για την Κιβωτό του Κόσμου ανακαλούνται μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση.

POPAGANDA