ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Γιώργος Λιάγκας πιστεύει ότι το Athens Pride είναι μια παρέλαση κλόουν και στηρίζει μόνο ομοφυλόφιλους… φυσιολογικούς

Όχι ότι ρωτήθηκε, αλλά για ακόμη μία φορά είπε να φωνάξει την άποψή του στην εκπομπή Πρωινό, χθες.

“Εμένα δεν μου αρέσει η αισθητική των ανθρώπων, άσχετη από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό που κάνουν ακραία πράγματα για να συμβολίσουν ότι πρέπει να αποδεχθώ εγώ τον ομοφυλόφιλο”, είπε εντόνως.

Με αφορμή την υπόθεση ενός ανήλικου που κατήγγειλε τους γονείς του επειδή αντιδρούν στον σεξουαλικό προσανατολισμό του, ο Γιώργος Λιάγκας άρχισε να μιλάει για το Athens Pride και κατά πόσο αυτό βοηθά στην υπεράσπιση του δικαιώματος του ανθρώπου για ισότητα.

Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο, κάτι το οποίο υπερασπίζεται ουσιαστικά το δικαίωμα του ανθρώπου στην ισότητα και δεν μου αρέσει εμένα η εκδοχή της διαφορετικότητας, για μένα ο ομοφυλόφιλος δεν είναι διαφορετικός, διαφορετικός όμως για μένα είναι ο κλόουν.

Άλλο να πρωτοστατώ για να υπερασπιστώ το δικαίωμα ισότητας όλων των ανθρώπων και άλλο να πάω να πρωτοστατώ σε μια παρέλαση κλόουν. Είτε ο κλόουν είναι ετεροφυλόφιλος, είτε ομοφυλόφιλος, είτε άνδρας, είτε γυναίκα, είτε οτιδήποτε. Εμένα δεν μου αρέσει η αισθητική των ανθρώπων, άσχετη από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό που κάνουν ακραία πράγματα για να συμβολίσουν ότι πρέπει να αποδεχθώ εγώ τον ομοφυλόφιλο. Η εικόνα αυτή σε τι βοηθάει τη μάνα που αντιδρά στο ότι το παιδί της είναι ομοφυλόφιλο να αποδεχθεί το παιδί της»;

Για κάποιους βέβαια παρέλαση κλόουν είναι η θέα του να κοπανιούνται διάφοροι δηθενάδες με πούρα και σαμπάνιες κάνοντας επίδειξη χρήματος, πρώτο τραπέζι πίστα στα μπουζούκια. Αλλά για τον Γιώργο Λιάγκα κλόουν είναι τα παιδιά που βγαίνουν να φωνάξουν για τα δικαιώματά τους μέσα σε μία χαρούμενη και πολύχρωμη γιορτή αγάπης. 

Με τις νέες δηλώσεις που έκανε σήμερα για να “βάλει τα πράγματα στη θέση τους” σε σχέση με όσα είπε χθες, δεν φαίνεται να έχει κάποια διαφορετική προσέγγιση: «Ποιος υπηρετεί τον σκοπό αυτόν καλύτερα, του να αγαπάνε οι γονείς το παιδί τους και να μην του κάνουν bullying; Μια τέτοια παρέλαση ή το σήριαλ του Καπουτζίδη»;

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA