DESIGN

Τεύχος-αφιέρωμα στους Point Supreme από το A+U Magazine

Μια διεθνούς εμβέλειας έκδοση για την αρχιτεκτονική, το ιαπωνικό A+U Magazine, παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα τεύχος αφιερωμένο αποκλειστικά σε Έλληνες αρχιτέκτονες, και συγκεκριμένα στην ομάδα Point Supreme. 

Το Αθηναϊκό αρχιτεκτονικό γραφείο Point Supreme ιδρύθηκε από τη Μαριάννα Ρέντζου και τον Κωνσταντίνο Πανταζή, αφού προηγουμένως είχαν ζήσει και εργαστεί σε Αθήνα, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Τόκιο και Ρότερνταμ (OMA, MVRDV). Το γραφείο έχει κερδίσει πολλά πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς (Κοινωνική Στέγαση στο Τρόντχαϊμ, προβλήτα του Φαλήρου στην Αθήνα, στεγασμένος δημόσιο χώρο στο Τελ Αβίβ (χτισμένο), Firestation στο Βέλγιο (χτισμένο), τη νέα σχολή Αρχιτεκτονικής στη Μασσαλία (υπό κατασκευή) και ένα Κέντρο Καλλιτεχνών στο Γκενκ (η κατασκευή θα ξεκινήσει σύντομα). 

Στις 168 σελίδες του A+U Magazine παρουσιάζoνται 20 πραγματοποιημένα έργα των Point Supreme, πλαισιωμένα από κείμενα σημαντικών αρχιτεκτόνων όπως οι Pier Paolo Tamburelli, Éric Lapierre, Freek Persyn, Talia Dorsey και Γιώργος Πανέτσος.

   

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, στις 19:30 στο βιβλιοπωλείο Hyper Hypo, θα γίνει η παρουσίαση του νέου τεύχους του διεθνούς φήμης Ιαπωνικού περιοδικού αρχιτεκτονικής ‘a+u’ που είναι εξολοκλήρου αφιερωμένο στο έργο του Αθηναϊκού αρχιτεκτονικού γραφείου Point Supreme.

Η παρουσίαση θα γίνει στα Ελληνικά, ενώ θα υπάρχουν περιορισμένα αντίτυπα του περιοδικού προς πώληση. Ταυτόχρονα θα γίνουν εγκαίνια έκθεσης με φωτογραφίες από το έργο του γραφείου και θα ακολουθήσει πάρτυ.

Ηyper Hypo Βορέου 10, 10551 Αθήνα Τ. 211 7359628
POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA