Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Κωνσταντοπούλου – Μεϊμαράκη

Τι είπαν σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Μεϊμαράκης σε Κωνσταντοπούλου:

«Είστε θεματοφύλακας της δημοκρατίας. Απευθύνομαι σε εσάς έτσι ώστε οι Έλληνες βουλευτές να εκφραστούν με έναν καλύτερο τρόπο. Έπρεπε να πάμε σε πάμε σε ψήφο εμπιστοσύνης. Είστε η τρίτη πολιτειακή παράγοντας της χώρας και η κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τη γνώμη σας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα ζητήματα σας με τον ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζονται με σκοπιμότητα. Προτρέπω τους αρχηγούς των κομμάτων να συνεννοηθούν και μαζί σας για να προχωρήσουμε».

Κωνσταντοπούλου σε Μεϊμαράκη

«Είστε ο τέταρτος θεσμικός πυλώνας. Ήταν θεσμικό ατόπημα να δρομολογηθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών χωρίς να γίνει ενημέρωση της προέδρου της Βουλής όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Προσπάθησα σήμερα το πρωί να επικοινωνήσω με τον κ. Παυλόπουλο για να τον ενημερώσω ότι τύποις δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία των εντολών αφού δεν έχω ενημερωθεί, αλλά ο πρόεδρος επικοινώνησε μαζί μου μετά τη συνάντηση σας και οι εξηγήσεις του δεν τιμούν τη θεσμική ευθύνη όλων μας τέτοιες στιγμές και δεν συμπίπτουν με το Σύνταγμα της χώρας. Επιμένω να τηρηθεί η θεσμική λειτουργία και σας ευχαριστώ που επισημαίνετε το σωστό των διαδικασιών, από πλευράς μου θα καταβάλλω τη μέγιστη προσπάθεια για να διαφυλαχθεί το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος. Η δημοκρατία είναι αξία, όχι σύνθημα, το ίδιο και η λαϊκή κυριαρχία».

Ύστερα απο τη νέα παρέμβαση της κ.Κωνσταντοπούλου, ισχύει πολύ περισσότερο τώρα, το ο,τι όπως ήδη διευκρινίσθηκε,  «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρεί και εφαρμόζει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος.  Και δεν σχολιάζει προσωπικές και καινοφανείς απόψεις ως προς την ερμηνεία των διατάξεων του Συντάγματος, έστω και αν προέρχονται από πολιτειακούς παράγοντες».
Ως προς την ουσιώδη μεταβολή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την οποία υπαινίχθηκε η κ.Κωνσταντοπούλου, απλώς υπενθυμίζεται, ότι κατά το άρθρο 11 παρ. 6 του κανονισμού της Βουλής, εκείνη όφειλε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την μεταβολή αυτή, πράγμα που δεν έχει πράξει ως τώρα.
POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA