Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Λαφαζάνης: Η Αριστερή Πλατφόρμα έχει ρεαλιστική πρόταση

Τι είπε στη συνέντευξή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης:

«Οι εκλογές αυτές θα κρίνουν την επιβίωση της χώρας και την προοπτική της.Η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία αυγουστιάτικα να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές. Η κυβέρνηση δε βιάζεται για καλό σκοπό – Το Μαξίμου θέλει να αποφύγει να αισθανθεί ο πολίτης τις βαρύτατες συνέπειες του νέου μνημονίου.Τις επόμενες μέρες θα καταθέσουμε το πρόγραμμα μας για να ενημερώσουμε τον λαό.Θέλουν να αιφνιδιάσουν την Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία έχει ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση έναντι των μνημονίων – Δεν μας αιφνιδιάζουν και δεν θα μας βρουν ανέτοιμους».

«Η κυβέρνηση επισπεύδει και τις εκλογές γιατί νομίζει πως έτσι θα αιφνιδιάσει την αριστερή πλατφόρμα και θα φιμώσει την τελευταία συνεπή αντιμνημονιακή φωνή που έχει ρεαλιστική και ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση. Δεν μας αιφνιδιάζουν, είμαστε έτοιμοι και πάμε στις εκλογές αποφασισμένοι. Θα είμαστε μια μεγάλη δύναμη για τις μετεκλογικές εξελίξεις. Η Λαϊκή Ενότητα δεν θα είναι κόμμα, θα είναι μέτωπο μεγάλων αγώνων».

«Στις δεσμεύσεις μας είναι η ακύρωση των μνημονίων και η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Είναι στόχος εφικτός αν τον πιστέψουμε. Για να ανασάνει η χώρα. Τέλος στη λιτότητα, στον ΕΝΦΙΑ, όχι σε νέους φόρους, εφαρμογή δημοσιονομικής πολιτικής για ανάπτυξη. Εθνικοποίηση των τραπεζών για να έχουν αναπτυξιακό ρόλο. Νέα παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με δημόσιες επενδύσεις. Νέα σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με κοινωνικό έλεγχο. Δίκαιη αναδιανομή του πλούτου. Το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος δεν θα μείνει ορφανό σε αυτές τις εκλογές».

«Έχουμε πρόγραμμα σύγκρουσης με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα της χώρας. Έχουμε πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης. Για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας, δεν θα πάμε σε καταστροφικό δρόμο. Δεν συμμερίζομαι τη λογική έξω από την ευρωζώνη είναι μόνο η κόλαση. Έξω από την ευρωζώνη είναι χώρες που προχωρούν θετικά. Δεν δεχόμαστε να είμαστε υποτελείς με μνημονιακά προγράμματα. Αν χρειαστεί για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, θα ακολουθήσουμε και πορεία εξόδου από την ευρωζώνη με προοδευτικό τρόπο και πρόγραμμα για να δώσει ελπίδα και προοπτική σε αυτή τη χώρα».

Λαφαζάνης για Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη:

«Έχουμε συζητήσει με όλους όσους έχουν αντιρρήσεις στα μνημόνια και συνεχίζουμε τις συζητήσεις με όσους διαφοροποιήθηκαν».

«Για την ώρα έχουμε 25 βουλευτές στην νέα ανεξάρτητη και ενιαία Κ.Ο. αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται. Καλούμε και το ΚΚΕ για να συζητήσουμε. Καλούμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Απευθύνουμε πρόταση και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

POPAGANDA