Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

SeaNema Festival: Η κρυφή τοποθεσία για τη μεταμεσονύκτια προβολή του Suntan!

Το SeaNema Open Air Film Festival, αξιοποιώντας στο έπακρον το μεσογειακό κλίμα αλλά και το ειδυλλιακό τοπίο της Κεφαλονιάς, είναι το μοναδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ελλάδας, καθώς και ένα από τα μοναδικά παγκοσμίως, όπου οι προβολές των ταινιών δε φιλοξενούνται σε κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους δίπλα στη θάλασσα.

Από τις 8 έως και τις 11 Αυγούστου 2016, το SeaNema μετατρέπει ειδυλλιακές παραλίες και άλλα παραθαλάσσια σημεία της Κεφαλονιάς σε μαγευτικές υπαίθριες κινηματογραφικές αίθουσες, που θα φιλοξενήσουν διεθνώς αναγνωρισμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν θα προβληθεί απόψε τo Suntan, του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, μέσα στο υπαίθριο γκαράζ του ferry boat «Βασος Κ.», το οποίο θα βρίσκεται αραγμένο στο Λιμάνι Αργοστολίου.

Η ταινία θα προβληθεί παρουσία του πρωταγωνιστή, και προέδρου της Κριτικής Επιτροπής του SeaNema Open Air Film Festival, Μάκη Παπαδημητρίου.  

Η προβολή ξεκινάει στις 00.30 και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 02.30.

Η ταινία είναι ακατάλληλη για ανηλίκους. Το SeaNema Open Air Film Festival σας υπόσχεται μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία, άνευ προηγουμένου.

Να είστε όλοι εκεί!

Οι υπόλοιπες προβολές της 3ης ημέρας 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ για την Τετάρτη 10 Αυγούστου ξεκινά με δυο Παράλληλες Δράσεις,

Από τις 19:00 μέχρι τις 20:30, στο Θέατρο Κέφαλος στο Αργοστόλι, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για τους σεισμούς του 1953 και θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ Όσα Χάσαμε Ανάμεσα στα Ερείπια, του Βασίλη Κεκάτου.

Το βράδυ σας περιμένουμε όλους στον Πλατύ Γιαλό και στο Λιμάνι του Αργοστολίου (Μπαστούνι) στις 21:30 για να δούμε ταινίες δίπλα στη θάλασσα.
Στον Πλατύ Γιαλό θα προβληθεί η επίσημη πρόταση της Γερμανίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Ο Λαβύρινθος της Σιωπής (2014) του Τζούλιο Ρικιαρέλι και οι ταινίες μικρού μήκους, του Εθνικού μας Διαγωνιστικού Τμήματος, Pacino’s Way του Χάρη Παντελιδάκη (παρουσία σκηνοθέτη) και Dream Toy του Χρήστου Χουλιάρα.

Στο Μπαστούνι θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους Αρχιπέλαγα Γυμνοί Γρανίτες της Δάφνης Χαιρετάκη και η ταινία Exotica, Erotica,Ect. (2015) της Ευαγγελίας Κρανιώτη, βραβευμένη από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με τα βραβεία καλύτερου ντοκιμαντέρ και πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη (προλογίζει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κεφαλονιάς & Ιθάκης).

Για μια ακόμα χρονιά το SeaNema Open Air Film Festival σας χαρίζει την πιο δροσιστική εμπειρία του καλοκαιριού!

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου