Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Άγριες αποδοκιμασίες, όταν έφτασε στον ανακριτή – Της φώναζαν «θάνατος»

Aπολογείται σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η Πισπιρίγκου, που είχε ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα, έφτασε στην πρώην σχολή Ευελπίδων το μεσημέρι της Δευτέρας, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ δέχτηκε προπηλακισμούς από το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο. 

Η 33χρονη μεταφέρθηκε από την ΓΑΔΑ, φορώντας το ίδιο μπουφάν με την πρώτη φορά που βρέθηκε στην Ευελπίδων, με την κουκούλα να κρύβει το πρόσωπό της, ενώ οι αστυνομικοί που την συνόδευαν απώθησαν τον κόσμο που κινείτο απειλητικά προς το μέρος της, φωνάζοντας «θάνατος». 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, παρά τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, έχει κρατήσει επισήμως σιγή ιχθύος. 

Πάντως, φαίνεται να επιμένει στην αθωότητα της, υποστηρίζοντας ότι δεν ευθύνεται με κανένα τρόπο για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας. Όπως άλλωστε έχει ήδη δηλώσει ο Όθωνας Παπαδόπουλος, που μαζί με τον Κωνσταντίνο Ζάρδα, θα υπερασπιστούν σε αυτό το στάδιο τη 33χρονη κατηγορούμενη, θα προτάξουν το ζήτημα της ιατρικής αμέλειας, επιχειρώντας να καταδείξουν ότι οι θεράποντες ιατροί είναι εκείνοι που χορήγησαν την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα κατά τη διαδικασία διασωλήνωσής της.

“Η ουσία η συγκεκριμένη υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορουμένης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται. Η ίδια υποπτεύεται ότι είναι ουσία που υπήρχε ήδη στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στα πλαίσια κακής χρήσης της από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του παιδιού” έχει υποστηρίξει.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν σειρά ζητημάτων για τα οποία η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει απαντήσει καθόλου, όπως όσα επικαλούνται οι γιατροί ως προς τη συμπεριφορά της και κυρίως έχει κάποια γνώση και για τις υπόλοιπα ουσίες που βρέθηκαν στο αίμα της Τζωρτζίνας και οι οποίες επίσης φέρονται να μην ήταν μέρος της φαρμακευτικής αγωγής που χορηγούσαν οι γιατροί στο νοσοκομείο Παίδων.

Αμέσως μετά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφανθούν για την ποινική μεταχείρισή της ως προς το ζήτημα της προφυλάκιση της.

Ωστόσο, όποια και αν είναι η απόφαση, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί. Οι δικαστικές αρχές αναμένεται να ανοίξουν έναν νέο κύκλο ερευνών προκειμένου να «δέσουν» όσο το δυνατόν καλύτερα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσης τους.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA