ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Velma είναι και επισήμως λεσβία στη νέα ταινία «Scooby-Doo!»

ΗVelma είναι και επίσημα μέλος της LGBTQ+ κοινότητας στη νέα ταινία του «Scooby-Doo!».

Η νέα ταινία «Trick or Treat Scooby-Doo!» φέρνει αρκετές αλλαγές στον χαρακτήρα της Velma. Για καιρό υπήρχαν θεωρίες στους φανς του «Scooby-Doo!» για τη σεξουαλική προτίμηση του δημοφιλούς χαρακτήρα, με τη νέα ταινία να κλείνει το μάτι στις θεωρίες αυτές.

Στιγμιότυπα από τη καινούρια ταινία δείχνουν την πρωταγωνίστρια της ομάδας Mystery Inc. να μένει άφωνη όταν συναντά την σχεδιάστρια κοστουμιών Coco Diablo. Η σκηνή έχει γίνει viral στο Twitter.

Στη σκηνή, βλέπουμε τη Velma να παρακολουθεί την Coco να τινάζει τα μακριά άσπρα μαλλιά της και να σημειώνει νοερά :

«Απίστευτα γυαλιά!, Καταπληκτικό ζιβάγκο!, Προφανώς υπέροχη!, Λατρεύει τα ζώα!»

Οι σεξουαλικές προτιμήσεις της Velma είναι αλήθεια πως για αρκετό καιρό, ήταν κοινό μυστικό μεταξύ φανς και δημιουργών του «Scooby-Doo». Ήδη οι James Gunn και Tony Cervone είχαν επιβεβαιώσει τη σεξουαλικότητα του χαρακτήρα, αλλά δεν είχαν καταφέρει ποτέ να το επισημοποιήσουν στην οθόνη.

Ο Gunn έγραψε στο Twitter, το 2020, ότι «προσπάθησε» να κάνει τη Velma λεσβία στις live action ταινίες. Όπως έγραψε:

«Το 2001 η Velma ήταν ρητά γκέι στο αρχικό μου σενάριο. Αλλά το στούντιο συνέχισε να το αφήνει διφορούμενο ώσπου τελικά την παρουσίασε να έχει σχέση με ένα αγόρι»

Επίσης, το 2020, κατά τη διάρκεια του Μήνα Υπερηφάνειας, ο Cervone έγραψε στο Instagram, ότι:

«Το έχω ξαναπεί αυτό, αλλά η Velma στο «Mystery Incorporated» δεν είναι bi. Είναι γκέι. Πάντα σχεδιάζαμε ώστε η Velma να συμπεριφέρεται με λίγη ασάφεια και εκτός χαρακτήρα όταν έβγαινε με τον Shaggy, επειδή αυτή η σχέση ήταν λάθος για εκείνη»

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA