Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι προτάσεις της Popaganda για την Κυριακή 15 Νοεμβρίου

Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες ορχήστρες του κόσμου. Είναι στενά συνδεδεμένη με τον μαέστρο της, τον Ιβάν Φίσερ [Iván Físcher], που παραμένει σταθερά στη θέση του μουσικού διευθυντή της εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια. Ο λόγος για την Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης που επιστρέφει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, με δύο διαφορετικά προγράμματα, την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ. Την πρώτη βραδιά (15/11), το φημισμένο ουγγρικό σύνολο θα παρουσιάσει έργα Μπραμς και Μπετόβεν, ενώ τη δεύτερη (16/11), θα ερμηνεύσει με συνθέσεις Προκόφιεφ και Στραβίνσκι. Με την Ορχήστρα συμπράττουν δύο κορυφαίοι σολίστ: ο «δικός» μας Δημήτρης Σγούρος στο Πρώτο κοντσέρτο για πιάνο του Μπραμς (15/11) και ο Αυστριακός Τόμας Τσέετμαϊρ [Thomas Zehetmair] στο Δεύτερο κοντσέρτο για βιολί του Προκόφιεφ (16/11). Oι δύο συναυλίες της Ορχήστρας του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης στο Μέγαρο εντάσσονται στον Κύκλο Διεθνείς Ορχήστρες. 

20:30|είσοδος: 10-75€ 

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον


 Ο χορός του θανάτου στο θέατρο Εμπορικόν

«Ο χορός του θανάτου» γράφτηκε από τον Στρίντμπεργκ το 1900. Εχει επηρεάσει άμεσα συγγραφείς όπως ο Ο’Νιλ, ο Άλμπυ, ο Ιονέσκο, ο Πίντερ. Αποτελεί τον προάγγελο για το «θέατρο του παραλόγου» που κυριάρχησε στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Διαπραγματεύεται με χιούμορ και σαρκασμό την αιώνια πάλη των δύο φύλων μέσα από το θεσμό του γάμου. Η αγάπη, το μίσος, το άγχος του θανάτου και η παράνοια, εναλλάσσονται ακατάπαυστα σ’ αυτή τη σχέση. Ο άνδρας και η γυναίκα, εχθροί και σύμμαχοι ταυτόχρονα στο μυστηριώδες σύμπαν που τους περιβάλλει, είναι καταδικασμένοι να συνυπάρχουν και ανήμποροι να κατανοήσουν αν η ζωή τους αποτελεί εντέλει φάρσα ή τραγωδία. Τον Μάρτιο θα επαναληφθεί, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η επιτυχία της περυσινής χρονιάς, Ο Γυάλινος Κόσμος του Τεννεσσή Ουίλλιαμς.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Καταλειφός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Βασίλης Μπισμπίκης.

 20:00|είσοδος:10€

Θέατρο Εμπορικόν 

Σαρρή 11, Αθήνα


Φιλανθρωπικό φεστιβάλ Swing και Rock ‘n Roll στο Cine Κεραμεικός 

Τα “Σουίνγκ Kids”, η εντός Facebook εβδομαδιαία ατζέντα εκδηλώσεων, έκλεισαν 3 χρόνια παρουσίας στην swing και rock ‘n’ roll κοινότητα της χώρας. Με αυτή την αφορμή οργανώνουν ένα φιλανθρωπικό φεστιβάλ, του οποίου τα έσοδα θα δοθούν στο περιοδικό δρόμου «Σχεδία». Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, #cuttypaizei από τις 18:00, στον εντυπωσιακό χώρο του Cine Κεραμεικός. Θα εμφανιστούν 5 μπάντες από το σύνολο όσων έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στην ατζέντα του “Σουίνγκ Kids”. Ενδιάμεσα, θα υπάρχουν setlist από 7 djs, ενώ για πρώτη φορά, 10 σχολές χορού swing και rock ‘n’ roll από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν και θα χορέψουν όλες μαζί για έναν καλό σκοπό.

Για τα μέλη της swing και rock ‘n’ roll κοινότητας, η κοινωνική επαφή και αλληλεγγύη αποτελούν βασική αρχή του τρόπου ζωής μας. Ας δείξουμε έμπρακτα ότι μπορούμε με τον χορό και τη μουσική μας, να προσφέρουμε χαμόγελα και χαρά στους συνανθρώπους μας που παλεύουν για την επιβίωση. Σας προσκαλούμε και με χαρά σάς περιμένουμε όλους για να διασκεδάσουμε και να βοηθήσουμε με την συνεισφορά μας το έργο της «Σχεδίας». Το Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Swing Kids πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. #CityofAthens. 

18:00|είσοδος:8€ 

Cine Κεραμεικός 

Κεραμεικού 58, Αθήνα

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA